Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца оглави северозападната "В" група

7
Снимка: Петър Данов


"Ботев" разби със 7:0 "Кариана" /Ерден/ и се върна на върха на северозападната "В" АФГ след изиграването на срещите от 3-ия кръг. Успехът върна врачани на върха в класирането на трета дивизия с пълен актив от 9 точки и голова разлика 16:0. Там за кратко се беше настанил "Етър", но "болярите" вече са втори заради по-лошата си голова разлика.

Интрига в домакинството на "Кариана" имаше до 9-та мин., когато вратарят на гостите Петър Петров спъна излезлия сам срещу него Радослав Анев, а главният рефер Никола Петров от Ловеч даде дузпа и показа червен картон на стража. Наложи се в игра да влиза Лени Петров, но той беше безпомощен при удара от бялата точка на Ангел Русев за 1:0. В 20-та мин. Милен Василев направи вратаря на гостите за смях, защото му вкара гол с шут от 40 метра. В 25-та мин. отново Василев се разходи по левия фланг и центрира балонно, а с летящ плонж Ангел Русев забоде топката за 3:0. Секунди преди края на полувремето Деян Борисов се разписа сред голмайсторите с точен удар до дясната греда.

След почивката играта на "котка и мишка" продължи, като домакините вкараха още 3 безответни гола. Милен Василев прехвърли вратаря на "Кариана" за 5:0 в 70-та мин. Малко по-късно Цветан Версанов с топовен шут под гредата записа шестия гол на сметката на гостите, а в 85-та мин. и Валдемар Стоянов вкара гол, с което направи поражението на гостите унизително.

Старши-треньорът на "Ботев" Атанас Джамбазки остана доволен от изразителната победа от 7:0 срещу "Кариана" /Ерден/:

"Доволен съм от старанието и представянето на футболистите. Все още не играем така, както ми се иска на мен, но след 7:0 не бих си позволил критики по медиите. Предпочитам, когато имам забележки, да ги казвам в съблекалнята... Вече мислим за следващия мач, събираме се във вторник, защото гостуването ни на "Янтра" е в събота. Надявам се да победим... Хубаво е, когато различни хора вкарват головете, защото футболът е колективна игра".

Наставникът на домакините благодари на публиката за подкрепата: "Видяхте, че момчетата се отблагодариха на хората, които дойдоха днес на мача. Някои отигравания бяха атрактивни, радващи окото и пълнещи душата. Благодаря на всички зрители, които подкрепиха "Ботев". Вярвам, че с всеки мач публиката все повече ще пълни стадиона!"

Старши-треньорът на гостите Георги Владимиров заяви, че не е очаквал толкова изразителна загуба и че поема вината след разгрома:

"Все повече отбори ще разбирпат колко висока е класата на "Ботев". Но въпреки това не съм очаквал да загубим с 0:7. Много причини има за тази загуба, но вината е преди всичко у треньора. Поемам вината за поражението... Ако в "Ботев" играят футболисти със стаж от професиионалния футбол, при нас имаме играчи, които идват от "А" окръжна група. Как да се противопоставим? Червеният картон в 9-та мин. също ни се отрази."

БОТЕВ:Цветковски, Георгиев, Иванов, Мурадов, Ив.Русев, Анев /52 Г.Василев/, Борисов /46 Стоянов/, Версанов, М.Василев /73 Пешков/, А.Русев.

КАРИАНА: П.Петров, Р.Георгиев, Г.Георгиев, Тодоров, Цв.Георгиев /71 Д.Димитров/, Кунчев, Любенов /10 Л.Петров/, Николов, Г.Иванов, Марков, Ал.Димитров /48 Д.Иванов/.

ГОЛМАЙСТОРИ:1:0 А.Русев /11-дузпа/, 2:0 М.Василев /20/, 3:0 А.Русев /25/, 4:0 Борисов /45/, 5:0 М.Василев /70/, 6:0 Версанов /73/, 7:0 Стоянов /85/.

ЖЪЛТ КАРТОНИ: Николов /К/; ЧЕРВЕН КАРТОНИ: П.Петров /К-9 мин./.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Никола Петров /Ловеч/.

СТАДИОН "ХРИСТО БОТЕВ" – 2 500 зрители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44