Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" победи "Янтра" след обрат

3
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" постигна пети пореден успех в първенството на Северозападна "В" надделявайки над "Янтра" /Габрово/ с 3:2. До успеха се стигна след обрат от 0:1 след, като гостите изненадващо поведоха в резултата с гол в 41-та минута на Ивайло Илиев. До попадението на "Янтра" видинчани доминираха на терена, а и главният съдия Илиян Маринов от Враца отмени гол за домакините заради засада. Удар на Георги Илиев пък срещна гредата зад вратаря на гостите в 30-та минута. Грешка на двойката централни бранители в 41-та минута позволи на Ивайло Илиев да стреля от големия пеналт и топката влезе в мрежата на Едуард Мечикян за 0:1.  След почивката видинчани излязоха мотивирани за обрат и той не закъсня. В 55-та минута Александър Соколов отправи страховит удар от около 30 метра, но топката срещна сглобката на вратата и се върна в наказателното поле. Там най-съобразителен бе Георги Илиев, който овладя топката и с премерен удар от воле изравни резултата. В 65-та минута видинчани поведоха с 2:1 след красив гол от пряк свободен удар на Георги Илиев. Третото попадение реализира Александър Соколов в 78-та минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу капитана Ангел Цолов. Нова грешка в защитата на "Бдин" позволи на Илиян Тосунов да отбележи втори гол за "Янтра" в 87-та минута и това бе всичко в мача. Като труден определи мача главният мениджър на "Бдин" Любомир Симов:

"Мачът беше труден от гледна точка на това, че противниковият отбор беше дошъл явно за равен мач. действително те нямат достатъчно точки, бяха се затворили първото полувреме пред тяхната врата, сгъстена защита, трудно пробивахме... Имахме положения, но добре се ориентираха футболистите на "Янтра" и както обикновено става, при една от редките им контраатаки, стана недоразумение в нашита централни защитници и допуснахме гол."

В следващият кръг на 16 септември "Бдин" гостува на "Гигант" /Белене/.

"Бдин" - Едуард Мечикян, Ангел Цолов /К/, Денис Николов, Стойчо Стойков, Никола Петров, Николай Панайотов /62м. Цветелин Добричов/, Ники Иваников, Ивайло Иванов, Александър Соколов /88м. Деян Захариев/, Георги Илиев, Цветан Цветанов /85м. Вилиян Манолов/


"Янтра" - Кольо Андреев, Ивайло Христов, Христо Минчев, Иво Георгиев, Ивайло Тодоров, Мирослав Косев, Илиян Тосунов, Светлин Иванов /57м. Павел Митев/, Ивайло Илиев, Пламен Кожухаров /К/, Николай Стоянов /81м. Христо Цонев/

Зрители: 350

Главен съдия  - Илиян Маринов - Враца
Помощници -  Емил Тодоров и Георги Бенчовски - Враца
4-ти съдия - Никифор Велков - Севлиево
Делегат на БФС - Красимир Кандиларов - Велико Търново

Жълти картони

"Бдин" - Ивайло Иванов

"Янтра" - Ивайло Христов, Ивайло Тодоров и Ивайло Илиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Втори кръг на "Кариана къп 2024"

Лидерите във временното класиране на футболния турнир "Кариана къп 2024" излизат един срещу друг утре, 17 август. От 18:00 часа на стадиона в Ерден "Огоста"  (Бойчиновци) посреща "Балкан" ( Белоградчик). Двата тима стартираха с победи участието си преди седмица. В неделя, от същия час, първи мач на турнира ще запишат домакините от..

публикувано на 16.08.24 в 13:19

Валентин Железов свири "Ботев"-"Септември"

Валентин Железов получи наряд да ръководи следващото домакинство на " Ботев" . Врачани посрещат другия отбор в елита, който още не е записал точка от началото на кампанията. Двубоят със  "Септември"  (София) е в понеделник, 19 август, и ще започне от 19:00 часа на стадион „Христо Ботев" . В града под Околчица на главния рефер Железов ще..

публикувано на 16.08.24 в 13:11

Стилян Колев ще свири на стадион "Огоста"

Стилян Колев ще бъде главен съдия на мача "Монтана" – "Ловеч" от петия кръг на Втора лига. Негови помощници са Илиян Капарашев и Павлин Петков. Николай Запрянов ще бъде резервен арбитър. Работата на съдиите ще оценява Йордан Гулев. Мачът е във вторник, 20 август, от 19:30 часа, на стадион "Огоста". Два дни по-рано, в неделя, съдията от Монтана..

публикувано на 15.08.24 в 16:22

Има ли прогрес в българския спорт?

"Отразявал съм няколко Олимпийски игри - и зимни, и летни. Олимпиадата в Париж ще остане в съзнанието ми, първо, със спечелените медали от нашите спортисти, след това с впечатляващата организация от французите ", това каза в "Посоките на делника" спортният журналист от програма "Хоризонт" Антони Йорданов , специален пратеник на БНР във френската..

публикувано на 15.08.24 в 15:24

Врачанин отива на световното по борба в Йордания

Врачанинът Калоян Иванов  ще представлява България на Световното първенство по борба, което ще се проведе в столицата на Йордания - Аман.  Надпреварата в класическия стил е от 19-и до 25 август, съобщиха от родната федерация. След успешното представяне на Калоян Иванов на европейското първенство, на което зае пето място, състезателят на..

публикувано на 15.08.24 в 11:07

Титуляр на "Монтана" с тежка контузия

Крилото на "Монтана" Стивън Кирилов е с тежка травма на коляното. Направеният ядрено-магнитен резонанс показал скъсан менискус на дясното коляно и предни кръстни връзки.  Кирилов получи контузията в домакинската среща с дубъла на ЦСКА 1948 на стадион „Огоста", като бе заменен принудително в средата на първата част.  Следващите дни ще стане ясно кога..

публикувано на 13.08.24 в 17:20

"Ботев" (Враца) падна и във Варна

"Черно море" нанесе четвърта поредна загуба на "Ботев" (Враца)  от началото на кампанията в Първа футболна лига. "Моряците" надвиха врачани с 2:1 в интересен мач във Варна. Срещата в морската столица започна с размяна на няколко атаки, а в 10-ата минута гостите уцелиха гредата, чрез Бубакар Траоре. Домакините опитаха да наложат натиск, но..

публикувано на 13.08.24 в 09:41