100 души ще се хранят безплатно в Брегово

Снимка: Елиза Борисова

Обществена трапезария ще заработи от 1 октомври в Домашен социален патронаж (ДСП) в Брегово. Безплатното хранене се осигурява за трета поредна година. 101 деца от социално слаби семейства, сираци и самотно живеещи хора от всички населени места на общината ще се хранят в обществената трапезария. Тя ще функционира през есенно-зимния период до 30 април 2016 год. Храната ще се приготвя в кухнята на ДСП. Окладът за деня е 2,30 лева и включва първо, второ и хляб. Част от хората ще се хранят в патронажа, други  ще получават храната вкъщи.

Обществената трапезария бе открита по разработен и защитен проект от Общината през 2013 год. за 81 самотно живеещи хора, които получаваха храна през зимния период. Проектът се финансира от фонд "Социална закрила" към Агенцията за социално подпомагане. 160 жители на община Брегово бяха обслужени в обществената трапезария през 2014 год.

Вижте още

Снимката на 5 декември 2019 година

Демонстративно пожаро-тактическо занятие за действия при пътнотранспортни произшествия се проведе във Видин, по повод Международния ден на доброволеца.  Целта е синхронизиране на действията и координацията на съвместните екипи при тежък пътен инцидент, обясни Димчо Горанов, началник група оперативен център към РДПБЗН. Пожарникари и доброволци от..

публикувано на 05.12.19 в 18:05

С културни и спортни събития отбелязват празниците в Мездра

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В нея са включени 10 културни и спортни събития. По традиция началото на празничните прояви ще бъде поставено на 9 декември (понеделник) от 17:30 ч. със запалване на светлините на коледните елхи на площад „България“ и в Археологически комплекс „Калето”. Сред останалите..

публикувано на 05.12.19 в 16:54

Тежка катастрофа отне живот

Жена загина при тежка катастрофа, станала към 14.30 часа на днес на международния път Е79.  Според очевидци катастрофата е била предизвикана от шофьорка на средна възраст, която е изпуснала остър завой малко преди кръстовището за Ребърково. Движещата се от София към Враца жена се е забила в идващ насреща камион, натоварен с пелети...

публикувано на 05.12.19 в 16:09

Продължава събирането на капачки в Монтана

Два тона капачки от пластмасови бутилки събраха в Младежкия дом в Монтана.  Кампанията “Капачки с мисия” е съвместна с болницата в Монтана. Тя стартира официално през февруари, но още от края на 2018 година се събират капачки и бутилки от жителите на града.  Целта е да се осигурят средства за закупуване на апаратура за родилно отделение, уточни..

публикувано на 05.12.19 в 16:04

Общината във Видин ще тегли кредит заради финансова корекция по проект

Община   Видин ще тегли заем от от фонд "Флаг“ заради финансова корекция по договора за реконструкция на централната градска част. Решението за сключване на договора за кредит е прието на извънредно заседание на Общинския съвет. Реконструкцията, която е финансирана по опертивна програма "Региони в растеж", приключи на 27 ноември. Финансовата..

публикувано на 05.12.19 в 15:52

Изложба на живописвани пластики откриха в Роман

В Народно читалище „Христо Ботев - 1907” - гр. Роман беше открита самостоятелна изложба „Цветя и дантели” на Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и художествена галерия“ в Община Мездра. Проявата е от програмата на Община Роман за Коледно-новогодишните празници. Експозицията „Цветя и дантели” включва 24 живописвани пластики с..

публикувано на 05.12.19 в 14:10

Руска делегация посети Лом

Генералният консул на Руската федерация в България Андрей Громов посети Лом.  Високият гост беше приет от общинското ръководство, като по време на разговорите бяха обсъдени възможностите за сътрудничество, побратимяване и  инвестиции.  Руската делегация, в чийто състав бяха още Роберт Шестаков, представител на Министерството на науката и..

публикувано на 05.12.19 в 13:50