Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанският "Ботев" обърна съименника си от Козлодуй с 2:0

Снимка: Жоро Александров

"Ботев" Враца се разходи до Козлодуй за лека победа над аутсайдера в северозападната "В" АФГ. Лидерът в класирането победи само с 2:0 своя съименник и с 36 точки продължава да е водач след срещите от 13-ия кръг. Разликата между врачани и претендента за върха "Етър" набъбна на 5 точки, след като "болярите" загубиха гостуването си в Свищов с 1:3 и се сринаха на трета позиция. Втори са "студентите" от с 33 пункта. По програма "Академик" гостува на 8 ноември във Враца.

В Козлодуй селекцията на Джамбазки не срещна особени проблеми срещу последния в класирането. Преди почивката гостите бяха по-дейният отбор на терена, но успяха да вкарат само едно попадение. Кристиян Пешков прониза вратаря Косто Андонов в 37-та минута, когато след центриране от ъглов удар, топката попадна у Пешков и той отблизо опъна мрежата. По-рано пак той и Ивайло Русев се разминаха с отбелязването на гол, а Георги Георгиев уцели и греда в 13-та минута.

В 49-та минута Дилян Димитров уби интригата в мача, след като негов шут рикошира в тялото на бранител и се оплете за втори път в мрежата. Макар че до края на срещата действията бяха пред вратата на Косто Андонов, нови попадения не паднаха.

БОТЕВ Козлодуй: К.Андонов, Ан.Големанов, Ив.Иванов, Г.Петров, Ив.Маринов, М.Бугов, В.Палански, Пл.Трифонов, А.Петков, Б.Симеонов, Ст.Стоянов.

БОТЕВ Враца:В.Цветковски, Л.Петров, Г.Георгиев, Г.Иванов, Ив.Русев, Д.Борисов /65 Н.Мицански/, Д.Димитров, Р.Анев, Кр.Пешков /80 Каменов/, Ан.Русев /90 Г.Василев/, Цв.Версанов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Пешков /37/, 0:2 Димитров /49/

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Павел Мичев /Севлиево/.

СТАДИОН: „Христо Ботев” /Козлодуй/



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44