Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" падна с 0:2 от "Левски"

"Монтана" не успя да спре лидера "Левски". Монтанци паднаха с 0:2 у дома от "сините" в среща от 14-ия кръг на елита.

Малко след началото на срещата домакините приеха играта в своята половина. Първите 20-ина минути обаче положения липсваха и пред двете врати. След центриране на Божидар Краев в 25-ата минута, с глава Георги Костадинов стреля, но далеч от страничния стълб на вратата на домакините. Две минути по-късно лидерът във временното класиране създаде и първото си чисто положение. След пас на Бедоя Божидар Краев се измъкна от засадата на "Монтана", пробяга 20-ина метра, но не успя да нанесе точен завършващ удар. В ответната атака десният защитник на монтанци Георги Пашов центрира отдясно и от линията на наказателното поле Балджийски стреля, но ударът му мина високо над напречната греда. Главният съдия Цветан Кръстев спести жълт картон на Де Нойер, който спъна Борислав Балджийски отзад непозволено.

В 36-ата минута Живко Миланов се откъсна сам по дясното крило, центрира на първа греда. Там Прохазка засече с глава топката, и само невероятният рефлекс на вратаря Христо Иванов спаси домакините от попадение. Три минути по-късно с глава Диаби стреля с глава от дузпата и топката облиза лявата странична греда на врата на домакините. В даденото от съдията едноминутно продължение Георги Пашов събори в наказателното поле Божидар Краев и "Левски" получи правото да изпълни дузпа. Точен от бялата точка за "сините" бе Прохазка – 0:1.

"Монтана" засили нападението, като през втората част старши треньорът Ферарио Спасов пусна в игра Здравко Лазаров на мястото на Йордан Тодоров. Играта на домакините се оживи. В 59-ата минута при едно заучено положение гостите се опитаха да търсят ново попадение. Бедоя центрира от фаул, с глава Георги Костадинов стреля, но вратарят Христо Иванов бе на мястото си. Последва удар на Прохазка високо над напречната греда на домакините. В 65-ата минута монтанци имаха страхотен шанс за гол, след грешка в защитата на "Левски" Здравко Лазаров намери Станислав Генчев, халфът проби вляво, но вместо да стреля, центрира от дузпата, но нямаше негов съотборник. В ответната атака след удар на Прохазка, топката се оплете в мрежата на "Монтана", но от външната страна. Отново вратарят Христо Иванов показа класата си, след коварен удар на Божидар Краев.

"Монтана" отново бе близо до гол в 70-ата минута, когато след пас на Хубчев отляво от воле Атанас Илиев засече топката, но вратарят Йоргачевич спаси. Минута по-късно Краев стреля, топката се удари в крака на Георги Ангелов и се оплете в мрежата на монтанци за 0:2. В тази ситуация вратарят Христо Иванов нямаше видимост заради многото играчи пред него. След гола Ферарио Спасов вкара още един нападател в лицето на Поплатник и домакините заиграха с 4-ма в атака. Последваха две положения пред Балджийски, първият му удар бе слаб и Йоргачевич се справи. При вторият обаче, юношата на Левски стреля силно и Йоргачевич успя да извади топката в корнер преди да влезе в десния му долен ъгъл. В даденото от съдията продължение централният защитник на домакините Асен Георгиев опита да преодолее Йоргачевич от фаул, но разстоянието бе голямо и стражът на "сините" се справи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44