Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дарение за видинската болница

2
Снимка: Светослав Цветанов

МБАЛ "Света Петка" във Видин получи дарение. Помощта идва от Швейцария -24 легла, 26 матрака и 12 нощни шкафчета. Камионът пристигна в късния следобед.

"Ще преценим към кои отделения да насочим дарението", каза за Радио ВИДИН изпълнителният директор на МБАЛ "Света Петка" д-р Виолета Дочкова и допълни:

"Всяко дарение тук е добре дошло." Не е ясна общата стойност на помощта, която е предоставена за пореден път от дарителя Анита Хамер.

По думите на д-р Виолета Дочкова, швейцарката прави дарение през зимата на миналата година и за болницата в Белоградчик.

"Когато има предложение за дарение, се прави допитване до съответното лечебно заведение, за да може помощта да се ползва по предназначение", каза още д-р Дочкова.

Изпълнителният директор на видинската болница обясни, че е имало случай на отказ - рентген от Германия, защото апаратът бил стар, така след отказа, апаратурата е предоставена на друга общинска болница.   

Галерия

Вижте още

Снимката на 20 януари 2020 година

Монтана в предепидемична обстановка, ограничават свижданията. Четирикратно увеличение на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания за последните две седмици регистрираха в Монтана. За последната седмица са регистрирани 97 случая, като най-засегната е възрастовата група от 5 до 14 години – 63 случая. В многопрофилната..

публикувано на 20.01.20 в 18:00

Проверка на агенция "Медицински одит" очакват в болницата във Видин

В многопрофилната болница за активно лечение във Видин утре очакват проверка на Изпълнителна агенция "Медицински одит" заради починало новородено детенце в края на миналата година. По разпореждане на Окръжната прокуратурата още тогава беше възложено разследване на полицията. Въпреки че не е приключило, четирима от лекарите в родилното отделение..

публикувано на 20.01.20 в 17:25

Монтана в предепидемична обстановка, ограничават свижданията

Четирикратно увеличение на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания за последните две седмици регистрираха в Монтана.  "От 13 до 19 януари заболеваемостта е 243 на 10 000, което е с четири пъти повече от предходната седмица. Обявена е предепидемична обстановка", съобщи д-р Елена Борисова- директор на Регионалната здравна..

публикувано на 20.01.20 в 16:14

Над 4000 пациенти са сменили личния си лекар във Врачанско

4080 здравноосигурени лица са сменили личния си лекар в област Враца през декември 2019 г. като 1900 от тях са направили това поради преустановяване на дейността на предишните им общопрактикуващи лекари. 3053 човека са се възползвали от законовата възможност за тази промяна през юни 2019 г. Всяка календарна година от 1 до 30 юни и от 1 до 31..

публикувано на 20.01.20 в 15:40

Търсят средства за църквата в Ослен Криводол

Мездренското село Ослен Криводол ще търси помощ от министър- председателя Бойко Борисов за довършване на ремонта на църквата си "Св. Николай Чудотворец". Това обясни за Радио ВИДИН кметският наместник, Роман Иванов: "Църквата със собствени средства сме я направили до този момент, тя е на груб строеж. Предстои фините неща- да се измаже и да се..

публикувано на 20.01.20 в 15:36

Събори и фестивали- стари и нови - в културния календар на община Мездра

Наситен със събития е Културният календар на община Мездра за 2020 година. В ъзстановяват се три знакови събития - Симпозиум по скулптура, Национален литературен конкурс "Дядо Йоцо" и Рок фест Мездра. Ще бъдат организирани и три нови мащабни събития - Международен фестивал "Фолклорната магия на Мездра", Първи национален фестивал за танцови клубове и..

публикувано на 20.01.20 в 14:14

Безплатен интернет за жителите и гостите на Вършец

Община Вършец успешно реализира изграждането на безжична инфраструктура от 12 точки за достъп по инициативата WIFI4EU на Европейската комисия. "Точките за достъп са разположени така, че да покриват централната градска част, централния площад, Слънчевата градина, външната сцена и читалище "Христо Ботев-1900 гр. Вършец", както и фоайето в..

публикувано на 20.01.20 в 13:51