Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За втори път блокираха международния път Е- 79 във Видин заради поскъпването на винетките

5
Снимка: Радио ВИДИН

Колона от над 200 автомобила премина по улиците на Видин и спря на изхода на града. За половин час беше блокирано  движението по международния път Е 79.

Освен срещу поскъпването на винетките, протестът беше и срещу лошото състояние на пътищата в региона. Към автошествието във Видин се присъединиха и шофьори от Белоградчик. Представители на гражданските движения, организирали протеста, определиха като "дискриминационно" отношението на правителството към региона и скандираха "оставка".

Протестът е вторият във Видин, след като миналата събота беше блокиран международният път край Видин. Организиран е от граждански движения "ДНЕС", "Аз обичам Видин", "БОЕЦ", "Видин" и обединение "Единни за промяна".

Докато чакаха, протестиращите  демонстративно си нарязаха сланина, сипаха ракия и играха хора на пътя.
Някои от колите в протестното шествие бяха със залепена емблема на марка скъпи автомобили, изрязана от  хартия.

"Високи са ни цените на винетките, и не само са високи. Нямаме път, за който да си пратим винетките. Значи, сирене да си платиш, а да не ти го дадат е същата работа според мен, по този начин… Ние имаме най-лошите пътища в цяла България, имаме най-лошото качество предлагана услуга, затова не сме съгласни да плащаме"- коментираха протестиращи.

"Трябваше да направим нещо съвместно, защото Белоградчик е малък град и няма много хора, които да застанат на улицата и да протестират открито"- казаха шофьори от Белоградчик, които се присъединиха към протеста.

Галерия

Вижте още

Снимката на 24 януари 2020 година

С още три дни е удължена грипната ваканция за учениците в област  Монтана с още три дни.  Класните стаи ще останат затворени до сряда, 29 януари, включително, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  За последните три дни болните от грип и остри респираторни заболявания са се увеличили с нови 100 случая, което прави заболеваемост от 276 на 10 000..

публикувано на 24.01.20 в 17:50

Повече са парите за ремонти на улици в Монтана

5 милиона и 700 хиляди лева са заделени в бюджета на община Монтана за настоящата година за капиталови разходи. Спрямо миналата година има увеличение от милион и 700 хиляди лева. Ще бъдат довършени основните ремонти на 7 улици  и преасфалтирани още 4 в Монтана, уточни кметът Златко Живков по време на общественото обсъждане на бюджета..

публикувано на 24.01.20 в 17:38

Удължиха грипната ваканция в Монтана

С още три дни е удължена грипната ваканция за учениците в област Монтана с още три дни.  Класните стаи ще останат затворени до сряда, 29 януари, включително, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  За последните три дни болните от грип и остри респираторни заболявания са се увеличили с нови 100 случая, което прави заболеваемост от..

публикувано на 24.01.20 в 16:04

Втора вечер на киното и игрите във Видин

За втори път във Видин ще се проведе вечер на киното и игрите. Организатори са учениците от клуба по речи и дебати "FLHS Yordan Radichkov's best team " към Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" Видин. Идеята на учениците е да се съберат средства, за да могат да участват на състезанието по речи и дебати на английски език, което ще се..

публикувано на 24.01.20 в 16:00

В Мездра ще обсъждат проблемите на общинските транспортни дружества

За пореден път и новият общински съвет в Мездра ще обсъжда проблемите на двете общински транспортни дружества. Повод е докладната на управителя Методи Михов, в която се посочва тежкото им финансово състояние. От посочените факти и цифри е видно, че за стабилизирането на "Мездра-Автотранспорт 2003" и  "Транс-Авто 2015" са необходими спешно около..

публикувано на 24.01.20 в 15:29

Пушачи срещу непушачи заради два дена отпуск

2 дни повече отпуск за непушачите по преценка на работодателя предлагат от ВМРО с промени в Кодекса на труда. Законодателната инициатива е опит да бъде допълнена забраната за пушене на обществени места, тъй като пушачите си почиват нерегламентирано. От поправката ще могат да се възползват и пушачите, стига те да не пушат по време на работа. Идеята..

публикувано на 24.01.20 в 15:07

Училище за родилки ще има в Бяла Слатина

Безплатно "Училище за бременни" ще отвори врати през февруари в Многопрофилната болница за активно лечение Бяла Слатина,  каза за Радио ВИДИН директорът на болницата Николай Димов: "Постоянно организираме дни на отворени врати, сега ще започне и това училище, със закупената нова лапароскопска апаратура вече ще се извършват и безкръвни..

публикувано на 24.01.20 в 14:53