Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Джамбазки: "Направих и оставих във Враца един готов отбор за "Б" група. Който каже обратното- е лъжец!"

Общо събрание на ОФК "Ботев", насрочено за 8 януари 2016 година, ще реши бъдещето на общинския клуб

Атанас Джамбазки
Снимка: Жоро Александров


Старши треньорът на врачанския "Ботев" Атанас Джамбазки зададе няколко въпроса към новоизбрания кмет на Враца Калин Каменов, чрез отворено писмо през медиите. На практика епистоларното обръщение към градоначалника и бъдещ председател на УС на ОФК "Ботев", може да се смята за последната проява на Джамбазки пред спортната общественост в града под Околчица, тъй като Каменов преговаря за нов мениджърски екип, който да наследи сегашната управа на клуба.

Отвореното писмо е и първата проява на Джамбазки след бойкота, който той и колегите му от спортно-техническия щаб и всички титуляри организираха преди гостуването на "Павликени" в последния шампионатен мач от Северозападната "В" АФГ.

Очаква се смяната на властта във футболния клуб да се случи на насроченото за 8 януари 2016 година общо събрание на ОФК "Ботев".

Така ОФК Ботев Враца започна подготовка за сезон 2015-2016, Снимка: Жоро АлександровОТВОРЕНО ПИСМО
До Калин Каменов, кмет на община Враца
от Атанас Джамбазки, старши треньор на "Ботев" (Враца)


Г-н Каменов,

Тъй като напоследък проявихте особена загриженост към настоящето и бъдещето на футболен клуб "Ботев" (Враца), което е видно от срещите със спонсори, привличането на нови треньори и спортно-технически щаб, а и медийните Ви прояви, бих искал да Ви задам няколко въпроса:

1. Какво се промени след избирането Ви за кмет на Враца по отношение на футболния "Ботев" (Враца)? Нищо! Нали нямаше да залагате на външни хора, на "пришълци", като мен? А поканихте Николай Тодоров за старши треньор. Бихте ли ми казали дали той е роден във Враца или живее във Враца? Какво ще кажете за "местните кадри" като Георги Станков, когото сте поканили за помощник треньор и за Димитър Мутафов, който ще е изпълнителен директор? Те от коя част на Враца са?

2. След като толкова пъти манипулирахте общественото мнение за заплати от по 2 000 - 3 000 лева, които уж аз и екипът ми сме взимали, новият спортно-технически щаб за какви заплати ще работи? За да знаят хората, ще призная, че моето месечно възнаграждение е 1 500 лева, а не както Вие твърдяхте два пъти повече! Получавал съм и по 500 лева месечно като пътни разходи, защото живея в Монтана. Вие знаете всичко това, но е време и хората да го разберат, защото досега те бяха лъгани.

3. Гарантирахте, че ще намалите разходите в "Ботев", защото клубът не можел да си позволява да харчи повече пари, отколкото разполага. С колко ще намалите тези разходи? Обществото трябва да знае, че максималната заплата на футболист в "Ботев" (Враца) досега беше 1 000 лева. Новият спортно-технически щаб преговаря с досегашните футболисти за намаляване на заплатите им до 800 лева, като им предлага по 200-300 лева премии за победа (обикновено в един месец се падат по 4 мача).

Снимка4. Защо не предложихте на нас, екипа, който изгради сегашния отбор на "Ботев", намаляване на заплатите? Вие предпочетохте да се скриете, като така ни предизвикахте да напуснем- ние имаме семейства, които трябва да храним все пак. Имаме сериозни съмнения, че направихте това, за да разбиете отбора.

Има и друга възможност- да предоставите на друг възможността на обере лаврите на един 4-месечен труд. Не се срамувам, защото направих и оставих във Враца един готов отбор за "Б" група. Който каже обратното- е лъжец!

5. Защо направихте всичко възможно да разбиете "Ботев"? Помагате ли на някой друг, или просто толкова разбирате от спорт?

6. Кой прави промени в отбор, когато отборът е безспорен лидер в класирането с аванс пред преките си конкуренти за първото място?

Задавам Ви всички тези въпроси чрез медиите, защото Вие не намерихте време и смелост да ми дадете отговорите в пряк разговор- а смятам, че така трябваше да си говорят новоизбраният кмет на Враца и старши треньорът на "Ботев". Дано поне врачани получат отговорите, защото "Ботев" е техен и стореното от Вас ще тежи на Вашата съвест.

Бих искал още веднъж да благодаря на Вашия предшественик Николай Иванов, че ми даде възможност да работя във Враца, да изградя един силен екип и да събера тези момчета, които цяла есен радваха хиляди по трибуните! Благодаря на изпълнителния директор Илия Вълов, че ме покани в този успешен проект! Благодаря и на спортния директор Цецко Стефанов, който помагаше винаги с каквото е необходимо за благото на отбора! Благодаря на моите колеги: Румен Ненов, Ивайло Младенов, Николай Николов и Георги Мечечиев, с които заедно изградихме този невероятен колектив!

Благодаря и на феновете на "Ботев", които бяха винаги до нас, подкрепяха ни при гостуванията, караха ни да се чувстваме у дома си!

Благодаря и на журналистите от Враца, които няма да се уплашат от Вас и ще публикуват това писмо, за да стигне до повече футболни сърца!

С уважение: Ат. Джамбазки
08.12.2015 година, Враца



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44