Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистът Любомир Агонцев е спортист №1 на Монтана

Снимка: Любо Андреев
Волейболистът Любомир Агонцев е спортист №1 на Монтана за 2015 година. Капитанът на мъжкия волейболен тим събра най-много гласове в традиционната анкета на община Монтана. 41 състезатели бяха номинирани от спортните клубове.

Любомир Агонцев бе определен за най-добрият състезател на Монтана за 2015 година, заради добрите си изяви с националния отбор на България и "Монтана". С националите Агонцев стана четвърти на Европейското първенство в София. С клубния си тим "Монтана" през последния сезон спечели бронзовите медали в Суперлигата при мъжете и стана втори в турнира за Купата на България. Кметът на Монтана Златко Живков връчи престижното отличие на Любомир Агонцев.

Сред десетте най-добри спортисти на Монтана в анкетата са включени още: Дейвид Димитров /борба/, Радостина Димитрова /баскетбол/, Христо Иванов и Асен Георгиев /футбол/, Цветина Христова и Никол Евгениева /джудо и самбо/, Минчо Минчев /волейбол/, Леонид Тодоров /жиу житцу и граплинг/, Кристиян Георгиев /лека атлетка/.

За най-перспективен млад състезател, до 15 години, бе избрана проектонационалката на баскетболен клуб "Монтана" Йоана Цветанова. Нейни подгласници са: Тодор Каменов /волейбол/, Стефан Димитров /футбол/, Марио Маринов /жиу житцу/, Кристиян Любомиров /борба/, Денис Танов /джудо и самбо/.

В приложно техническите спортове за спортист №1 на Монтана бе определен четирикратният шампион в рали кроса в дивизия "Супер" Румен Киров от "Монтана Рейсинг тим". В класацията са още Ани Стаменова и Адина Яков от "Аероклуб" Монтана /парашутизъм/ и рали състезатели на "Старт Н"- Емил Минчев, Иван Живков и Иван Иванов.

Баскетболният отбор на ФСГ "Васил Левски" бе отличен за най-добре представил се тим от Монтана на Ученическите спортни игри. Отборът зае първо място при девойки 11-12 клас.

Трима състезатели от Монтана спечелиха призови места в бодибилдинга с други клубове от страната и получиха плакети. Василена Василева - Нинова е сребърна медалистка на националния турнир "Августа - Траяна", Илиян Аврамов е шампион на Републиканското първенство в София, а Илиян Русев е с два сребърни медала от  Националния турнир "Трек-къп" и от Републиканското първенство в София. През следващата година спортен клуб "Виталика" Монтана ще развива бодибилдинг с треньор Велислав Нинов.

Един от многото талантливи състезатели, тръгнали в големия спорт от Монтана, получи почетен плакет на общината. Това е Ивайло Иванов постигнал един от най-големите успехи в българското джудо. Възпитаникът на заслужилия треньор Ташко Танов спечели  златния медал в категория до 81 кг на турнира от сериите Гранд шлем в Абу Даби. Златото, с което се окичи, е първо за България изобщо от турнири от сериите за Гранд шлем. Благодарение на този голям успех Ивайло Иванов спечели 500 точки за ранглистата за Олимпийските игри през 2016 година и ще участва на високия форум в Рио де Жанейро. Заради подготовка в чужбина, Ивайло Иванов не присъства на церемонията в Монтана.

Кметът Златко Живков пожела успех на спортисти и треньори:

"Отива си една година, белязана с много спортни успехи и спортни участия на национално ниво и с международни изяви. В ден като този е нормално да изкажа своята благодарност първо към тези, без които спортовете нямаше да ги има. Пропускам община Монтана и всичко свързано с нея. Обръщам се към треньорите, към спортните деятели и ръководителите. Благодарение на тях в продължение на години съществуват голяма част от спортовете и спортните клубове в Монтана. Наистина се обръщам към тях с думи на благодарност. Обръщам се с думи на благодарност и към всички вас, които пишете историята на днешния ден на Монтана. Които ни карате да се гордеем, че сме един освен географски, културен и икономически и спортни центрова на българския Северозапад."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56

"Ботев" (Враца) представи нов футболист

"Ботев" (Враца) официално привлече испанския футболист Давид Суарес , обявиха от клуба. 23-годишният футболист може да играе като халф и като централен защитник. Давид Суарес за последно бе част от отбора на "Мелия", който се състезава в четвъртото ниво на испанската футболна система. Суарес е юноша на "Жирона", "Леванте" и "Райо Махадаонда", а в..

публикувано на 19.07.24 в 07:38

"Бдин" започна подготовка за новия сезон

Новият старши треньор на "Бдин" Видин Анатоли Тонов изведе отбора на стадион "Георги Бенковски" за първа тренировка. След продължителната суша, точно в часа на старта на подготовката над Видин падна кратък, но проливен дъжд, което бе прието от щаба на "Бдин" като добра поличба. Видинчани ще се готвят за новия сезон на Северозападната Трета лига в домашни..

публикувано на 18.07.24 в 19:45

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44