Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купуват "паяк" за колите във Враца

Така паркират във Враца
Снимка: Жоро Александров

В бюджета на Враца за 2016-а ще бъдат заложени пари за купуването на репатриращ автомобил, с който да бъдат вдигани и откарвани неправилно паркираните коли по градските улици – в това увери кметът Калин Каменов в отговор на въпрос на общинския съветник от ГЕРБ и бивш началник на Районното полицейско управление в града под Околчица Васил Василев.

Дебатът се случи по време на последното заседание на местния парламент за тази календарна година. На сесията стана ясно още, че Враца ще има и нова транспортна схема, която ще бъде обсъдена и усъвършенствана в комисиите от Общинския съвет.

През настоящата година КАТ е съставил 996 акта на шофьори заради неправилно паркиране, но едва 15% от тях са били платени. Слабата събираемост обаче не е най-големият проблем на движението във Враца, а липсата на адекватни санкции, които да дисциплинират невъзпитаните и неспазващите законите водачи, смятат още от местния парламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два горски пожара горят в Северозапада

Потушен е горският пожар в село Арчар.  Два  остават действащи в обхвата на Северозападно държавно предприятие (СЗДП), град Враца , съобщават от структурата. Тази сутрин, към 8.00 часа е постъпил сигнал за възобновяване на пожара в местността Струпешка могила в землището на с. Струпец, където три дни горските служители се бориха с огъня,..

обновено на 19.08.24 в 15:17

Криводол се готви за празник

Криводол отбелязва  празника на града на 29 август. По традиция на този ден се провежда тържествена сесия на Общинския съвет, а вечерта е предвиден концерт, обясни за Радио ВИДИН Христина Кръстева от местното читалище "Никола Вапцаров - 1924".  "За този ден обикновено имаме тържествена сесия, на която се връчват наградите на хора и институции,..

публикувано на 19.08.24 в 14:00

Министър отговори за безопасността на сондажи в Северозапада

Представители на компанията, която ще проучва за наличие на метални полезни изкопаеми в землищата на общините Своге, Мездра и Ботевград, са уверили служебния министър на туризма Евтим Милошев, че от дейността няма да бъдат засегнати туристически атракции в тези общини. Това стана известно от думите на министър Милошев по време на парламентарния..

публикувано на 19.08.24 в 12:15

Недекларирани 150 000 щатски долара откри проверка на Дунав мост 2

Голяма сума недекларирана валута ( 150 000 USD ) установяват митническите инспектори при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП „Дунав мост“ – Видин , съобщават от Агенция "Митници". Около 01:30 ч. на 14 август, в района на граничния пункт митническите служители спират за проверка превозно средство, управлявано от турски..

публикувано на 19.08.24 в 12:00

Пожар край село Габровница унищожи десетки декари гора

Пожарникарите гасиха пожар в землището на монтанското село Габровница вчера, 18 август. Огънят е унищожил 16 дка иглолистна гора, 14 дка широколистна (върхов), 69 дка широколистна (низов), както и 700 дка суха трева. Пет сгради и 100 дка слънчоглед са спасени от опожаряване. Причина за произшествието е небрежност. 

публикувано на 19.08.24 в 10:56

Младеж изчезна във водите на Дунав при Оряхово

22-годишен жител на врачанското село Малорад е изчезнал във водите на река Дунав на градския плаж в Оряхово . Съобщението за инцидента е подадено на 18 август малко след 20:00 часа. Младежът влязъл да се къпе в реката и изчезнал във водите ѝ.  Разпитани са свидетели. Извършени са обходи по поречието на Дунав, но не е установено тялото на младежа...

публикувано на 19.08.24 в 10:44

Полицията разследва кражба на 16 000 лева в Дунавци

Жена на 26 години е подала сигнал на 16 август за кражба на пари в Дунавци .  Потърпевшата е съобщила, че са откраднати 16 000 лева от мазе в недвижим имот в града.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 19.08.24 в 10:07