Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще пробват Христо Спасов в "Ботев"

Снимка: Жоро Александров

"Ботев" преговаря с голмайстора на "Септември" Христо Спасов, за да подсили атаката си за пролетния полусезон в Северозападната "В" АФГ. Нападателят вкара 13 попадения през есента за столичния тим и беше с огромна заслуга за доброто представяне на селекцията, водена от Николай Митов. Заради уменията си да бележи попадения, Спасов получи предложение да продължи кариерата си от елитния виетнамски клуб "Хай Понг", която отклони.

Ако успее да го привлече в състава си, старши треньорът на "Ботев" Николай Тодоров-Кайзера ще успее да запълни огромната празнина, зейнала с напускането на Ангел Русев. Нисичкият нападател реализира 10 попадения със зеления екип през есента, но предпочете сигурните пари в "Кариана" Ерден пред неизвестността при смяната на управляващите във Враца.

Христо Спасов, Снимка: SPORTAL.BGКайзера предупреди, че през следващите дни ще идват едни футболисти, а други ще си тръгват, тъй като трансферният период в аматьорския футбол е отворен процес.

"Тъй като при нас няма договори, всичко е на мъжка дума. Надяваме се да привлечем достатъчно добри футболисти, с които да постигнем поставената ни цел- първото място", коментира Николай Тодоров.

Спортно-техническото ръководство преговаря с двама от есенната селекция на врачани, за да ги върне в "Ботев" и през пролетта. Става дума за халфовете Георги Иванов и Дилян Димитров. Не е изключено те да останат на стадион "Христо Ботев", по подобие на колегите си Милен Василев и Деян Борисов, които предпочетоха да не сменят клубовете през зимната пауза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига. Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата. След почивката в 56-ата..

публикувано на 21.07.24 в 14:30

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56