Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" /Враца/ с първо равенство в подготовката - 1:1 със "Сливнишки герой"

В събота врачани заминават на лагер в Балчик

4
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" /Враца/ записа първо равенство в зимната си подготовка. Пред около 400 зрители на врачанския стадион "Христо Ботев" възпитаниците на Николай Тодоров-Кайзера завършиха 1:1 срещу третия в югозападната "В" група "Сливнишки герой". Сред зрителите отново беше кметът на Враца и шеф на управата на футболния клуб Калин Каменов, който проследи от трибуните играта на тима от първата до последната минута.

Проверката започна с двуостри атаки към двете врати. Георги Павлов пропусна с глава първата възможност пред стража на гостите Димитър Симеонов още в 4-та мин. В 10-та мин. пък удар на Христо Спасов от воле срещна лявата греда на вратата на гостите от Сливница. Отскочилата топка попадна пак у Спасов, чийто удар от упор беше избит от стража. "Героите" отвърнаха с опасни контри: в 14-та мин. Борислав Кралев беше изведен сам срещу вратаря на домакините Иван Иванов, който парира шута, а в 17-та мин. Красимир Георгиев от 7 метра не успя да матира стража на врачани. В 22-та мин. обаче Иванов капитулира пред техничен удар на Георгиев в долния ляв ъгъл за 0:1.

Врачани реагираха мигновено и заредиха атака след атака, при които Тодор Чаворски, Христо Спасов и Милен Василев не успяха да вкарат. Логичното се случи в 32-та мин., когато Чаворски с воле опъна мрежата на гостите за 1:1. До почивката и Илиян Илиев с воле опита да промени равенството, но топовният му удар под гредата беше избит в корнер от Симеонов.

След почивката бяха извършени множество смени, от което пострада качеството на играта. По-дейният тим остана този на домакините, който така и не вкара второ попадение. Между 60-та и 62-та мин. Михаел Кисьов и Георги Иванов бяха много близо до второ попадение в актива на домакините. В 67-та мин. Цветко Генов от гостите опита да вкара от фаул, но битата от него топка беше боксирана от вратаря на врачани Христо Митов. За да усили атаката, Кайзера вкара повторно в игра Георги Василев /който беше сменен в 46-та мин./ на мястото на Чаворски, който раздвижи левия фланг на врачани. В 73-та мин. след пробив на Василев - Михаел Кисьов затрудни вратаря на гостите, който с мъка изби удара му. В 75-та и 77-та мин. стражът на "героите" се намеси решително, за да предотврати нови попадения в мрежата си.

В 80-та мин. реферът Симеон Къчовски даде пресилена дузпа за гостите от Сливница за артистично падане в наказателното поле на Любомир Ценов. Зад топката застана Цветко Генов, но ударът му от "бялата точка" беше спасен от Митов. В 83-та мин. стражът парира нова опасност - този път удар с глава от упор на юношата на "Славия" - Марков. В събота Кайзера повежда група от 23-има футболисти на лагер в Балчик, където "Ботев" ще изиграе 4 мача. Първата среща е на 7 февруари срещу "Локомотив" /Горна Оряховица/.

СТАТИСТИКА
"Ботев": Ив.Иванов, Р.Куанг, Г.Иванов, Г.Павлов, Д.Генов, Ил.Илиев, Г.Василев, Ан.Тодоров, Т.Чаворски, М.Василев, Хр.Спасов /в игра влязоха още: Хр.Митов, В.Иванов, Д.Борисов, Л.Петров, Ем.Грозев, Пл.Йорданов, М.Димитров, Л.Младенов, М.Кисьов, Г.Василев/.
"Сливнишки герой": Д.Симеонов, Ан.Маджиров, В.Георгиев,Л.Деспотов, Евг.Гроздин, Д.Шмедин, Ив.Цветков, Н.Маринов, В.Иванов, Б.Кралев, Кр.Георгиев /в игра влязоха още: Цв.Чахов, Н.Ничев, Цв.Генов, Ив.Марков, Г.Костадинов, Ив.Ценов, Л.Ценов, Ем.Стоянов, Г.Гайдаров, Ив.Марков.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Кр.Георгиев /22/, 1:1 Чаворски /32/.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Кисьов /Б/; Симеонов, Цветков и Гайдарев /СлГ/.
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Симеон Къчовски с помощници Стоян Стоянов и Георги Бенчовски /и тримата от Враца/.
СТАДИОН: "Христо Ботев" - 400 зрители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Врачанският "Ботев" се подсили с опитен защитник.

От елитния футболен клуб съобщиха, че са подписали договор с 30-годишния десен бранител Деян Лозев.  За последно той игра в "Арда", откъдето си тръгна като свободен агент. За тима от Кърджали Лозев записа 29 мача в родния футболен елит. Новото попълнение на врачани е футболист на Левски, ЦСКА 1948 и втория отбор на ЦСКА 1948.  Тази вечер пък врачани..

публикувано на 05.08.24 в 15:01

Георги Стоянов ще свири на стадион "Огоста"

Георги Стоянов бе назначен за главен съдия на срещата "Монтана" – ЦСКА 1948 II. Сблъсъкът от 3-ия кръг на Втора лига е утре, от 20.00 часа, на стадион "Огоста". На Стоянов ще помагат Йордан Петров и Иван Беделев. Любомир Вушовски е четвърти арбитър. Антон Терзиев ще наблюдава работата на арбитрите.  Дебют, като съдийски наблюдател във Втора лига ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:15

Вършец вече има футболна школа за деца

Официално бе даден старт на футболната школа във Вършец , чиято организация отне три месеца. Общо  86 са записаните до сега деца, 18 от които са момичета. Те ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи, а тренировките ще се провеждат на изкуственото игрище в парка в града. Един от организаторите, Александър Димитров , изказа своята благодарност..

публикувано на 05.08.24 в 11:50

"Локо" Мездра отстъпи на израелци в контрола

Няколко часа след като победи Бдин /Видин/ Локомотив (Мездра) загуби от Макаби U19 (Нетаня, Израел) с 0:4 в приятелска среща, играна в Правец. Треньорът на „железничарите“ Николай Христозов пусна в игра само юношите на отбора. Равновесието на терена се запази близо час, през който не падна гол. После за гостите излезе нова единадесеторка. Именно тя..

публикувано на 04.08.24 в 15:45

"Ботев" посреща "Берое" във Враца

Следващото домакинство на Ботев ще се играе на градския стадион във Враца, това съобщиха от ръководството на елитния футболен клуб. Така те сложиха край на спекулациите за мястото, на което любимците им ще посрещнат Берое в мач от 3-ия кръг. Двубоят е в понеделник, от 21.15 часа и ще се изиграе на осветление. През последните дни на стадион „Христо..

публикувано на 04.08.24 в 15:39

Таланти от школата на "Локо" Мездра гостуваха на "Левски" София

Родените през 2014 година „железничарчета” изиграха първата си контрола за новия сезон, като гостуваха на „Герена” на класния отбор на "Левски" София. Мачът се игра в 4 полувремена по15 минути. Момчетата показаха добра и комбинативна игра, но въпреки това логично загубиха с 1:5. Попадението за мездренчани реализира Калоян Петков. Според треньора..

публикувано на 04.08.24 в 15:34

"Локомотив" Мездра победи "Бдин" Видин и още един съперник

Подготовката на "железничарите” продължава с пълна сила. Контролната среща между отборите на "Локомотив: Мездра и Апоел Кфар Саба от Израел завърши при резултат 1:0. Единственото попадение падна през първата част, и то бе дело на Гроздан Илиев в 25-тата минута.  Контролната среща днес от 11.00 часа между отборите на "Локомотив" Мездра и "Бдин"..

публикувано на 03.08.24 в 16:18