Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадетите на "Видабаскет" записаха нови две победи в шампионата

Снимка: БК "Видабаскет"

"Видабаскет" записа нови две победи в държавния шампионат при подрастващите. Възпитаниците на старши треньора Кирчо Цветков се наложиха над "Балкан"-Ботевград с 66:31 точки на турнир във Враца. Във втората среща от програмата видинската команда разгроми и домакините - "Ботев 2012" от Враца с 63:23 точки.

Без загуба до момента и с максимален точков актив "Видабаскет" завърши на първо място в група "А" на регион "Рила". През март предстоят решителните турнири от следващата фаза на надпреварите при кадетите. Първенецът на региона, който ще получи домакинство на зоналния турнир, ще бъде определен от 3 турнирни надпревари, а Видин ще бъде домакин на една от тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" ще бъде домакин на "Септември"

"Ботев" (Враца) приема "Септември" днес в мач от 5-ия кръг на Първа футболна лига.   Двата тима още не са записали точки в новата кампания. Гостите не са и вкарвали гол, а са получили 4 попадения в първите си 3 срещи от началото на първенството. Домакините са още по-зле в представянето си – в 4 мача те са реализирали 3 попадения, но са инкасирали цели..

публикувано на 19.08.24 в 13:52

Престижни резултати за отбори от школата на "Локомотив" Мездра

В Детско-юношеската школа на ОФК "Локомотив" /Мездра/ вече се работи на пълни обороти. През седмицата две от формациите, водени от Стоян Стоянов, играха престижни контроли с връстниците си от школата на ПФК "Монтана" и постигнаха престижна победа и равенство. Децата, родени през 2010 година, спечелиха в интересен мач след обрат и победа с 4:2...

публикувано на 18.08.24 в 16:35

Борец от Враца ще участва в Световното в Йордания

България ще бъде с шестима състезатели на световното за кадети в йорданската столица Аман. Един от българите е врачанин, има и представители от Плевен и Ботевград. Шампионатът на планетата започва в понеделник, 19 август.  Националите ще стартират само в класическия стил, водени от треньорите Мариян Бяндов, Димитър Иванов и Светлин Шиндов.  В състава..

публикувано на 18.08.24 в 16:30

"Локо" Мездра отново бие в контрола

Водени от своя старши треньор Николай Христозов футболистите на Локомотив /Мездра/ постигнаха пореден успех в контрола, като победиха у дома Вихър 23 (Николово) с 2:0, а головете  паднаха през второто полувреме. Ветеранът Николай Ганчев е с основна заслуга за постигнатия успех. Той откри резултата в 65-ата минута след центриране отляво на..

публикувано на 18.08.24 в 16:26

Талант от Враца крачи уверено към Формула 1

15-годишният Мартин Стоянов от Враца е сред българските надежди в автомобилния спорт на световно ниво. Въпреки че още не е пълнолетен, той вече е професионален състезател. Започнал е с картинг на професионално ниво, а сега вече се състезава с автомобили и болиди. От 8 години родният Шумахер живее със семейството си в Швейцария. Признава, че по..

публикувано на 18.08.24 в 16:19

Никол от Видин заслужи два медала в две възрастови групи от силен турнир в Босна и Херцеговина

Състезателката на видинския спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Никол Николова заслужи два медала от силен международен турнир по джудо. Талантливата видинчанка защити титлата си от миналата година в 13-ото издание на турнира "Mala Evropa" в град Пърнявор, Босна и Херцеговина. Никол грабна златото в своята възрастова група U13 в категория до 32..

публикувано на 18.08.24 в 15:51

Лекоатлетка от Мизия с второ място на световно първенство

Лекоатлетка от спортен клуб "Мизия" завърши втора на световното първенство по лека атлетика за ветерани. 25-ото издание на шампионата на планетата се провежда в момента в шведския град Гьотеборг.  Мария Ангелова стана вицешампион на 10 км спортно ходене. Това е пореден успех за леката атлетика в Мизия, която дължи постиженията си на Красимир Маринов и..

публикувано на 18.08.24 в 08:42