Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушатели на Радио ВИДИН: Да отпразнуваме заедно и 77-та годишнина

Гости и подаръци за рождения ни ден
Снимка: Радио ВИДИН

За първи път Радио ВИДИН прозвуча в ефира на Северозапада точно в 6 часа сутринта на 1 март 2009 година. И така до днес. Правещите Радио ВИДИН вече седма години не изневеряваме на принципите- актуалност, информация и развлечение. Не е лесно да се прави магията, наречена радио. То може да е със слушателя навсякъде и по всяко време- информира, развлича, успокоява или забавлява. По случай рождения ден на Радио ВИДИН зад микрофона седнаха 7-годишните Калина и Сияна, които влязоха в ролята на водещи.

В студиото на "Посоките на делника" бе и един човек, свързан с тази медия от самото й зараждане - Кръстьо Спасов, областен управител на Видин от 2005 до 2009 година, кръстникът на Радио ВИДИН:  

"Вие се развивахте динамично във времето и отстояхте докрай на вашия девиз, да сте близо до хората. Аз съм изключително доволен, че само за 10 месеца изградихме Регионалната радиостанция във Видин, благодарение на съвместната ни добра работа с БНР. Всекидневно слушам Радио ВИДИН и когато пътувам го предпочитам, защото вече мога да го слушам чак до Петрохан, чак до Плевен и чета много често и сайта на радиото. Пожелавам ви още много годишнини, да израствате още повече професионално, в личен план- да сте живи и здрави, все така добре разположени към хората, позитивни и за много години на Радио ВИДИН."

Пожелаваме си още успехи и повече добри за Северозапада новини в ефира на медията.

И вдигаме наздравици, естествено, в работен ритъм, защото основната ни цел е същата - слушателите ни и читателите на сайта ни винаги да са най-точно и бързо информираните. Да бъдем обективни и коректни е и нашият стремеж и доказателство за това са поздравленията, които получаваме днес по телефона от хората, които ние не делим на политици, бизнесмени, директори и т.н., защото постовете са преходни, но словото остава. Още сме в детската възраст, но вече не ни липсват първите 7.

В студиото бе и астралният близнак на Радио ВИДИН- 7-годишната Марияна Харакчийска от Видин:

"Слушам Радио ВИДИН винаги в 10.00 часа и искам да слушам повече рок музика, обичам и руската музика."

Поздрави и пожелания получихме и от народните представители от Видинска област Владимир Тошев и Филип Попов, от кмета на Монтана Златко Живков и от кмета на Бойчиновци Светлин Сретениев, от общинските съветници от Враца- Марин Цветков, Борислав Банчев, Пламен Ганецовски и кметът на Бели извор- Кирил Илиев.

Да достигнем достолепна възраст, така както нашият принципал Националното радио, да почерпим бистър ум и опит за дълголетие и от един от най-възрастните ни слушатели - от врачанското село Лиляче баба Сева Керпова (на снимката по-долу: Кметът на Враца Калин Каменов подари мартеничка на възрастната жена, снимка: Община Враца), която на 11 юли ще стане на 102 години.

Снимка"Пожелавам ви моите години - да станете на 122, честно и почтено да си работите", казва баба Сева и откровено заявява:

"Когато имам настроение, слушам, когато не....."

Любим изпълнител на столетницата е Емил Димитров с култовата му песен "Моя страна, моя България".

Екипна работа, дерзайте, колеги, и нека винаги бъдем сплотени! Дълголетие ни желае редовният наш слушател ученикът Николай Димитров от Враца.

"Радио Видин да просъществува 1000 години напред" - нарича той.

И нека винаги правим път на младите.

"Децата са бъдещето, затова трябва да им се отделя цял ден в програмата да разговарят за теми, които ги вълнуват, за техните веселби", защото възрастните коментират политици, и само тях - казва и предлага третокласничката от СОУ "Иван Вазов" във Видин Мила Георгиева. Това за нея е формулата, едно радио да стане столетник.

Като заклети почитатели на радиото някои слушатели казаха, че вдигат тост и казват "наздраве" с пожелание да отпразнуваме заедно и 77-ата годишнина на любимото си радио. Благодарим на всички вас, нашите слушатели, че споделяте всички ваши празници и ни правите съпричастни с вашите радостни мигове! Нека заедно продължаваме дружно само напред и нагоре.

Пожелаваме си бодър дух, неугасващ ентусиазъм, хубава музика и добро настроение.

Целия разговор чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Политическите кризи оставят усещането, че Преходът продължава

В навечерието сме на официалния старт на предизборната кампания, с която ще започне и обратното броене към 9 юни, когато ще гласуваме на националните и европейските избори.  Как ще се отрази натрупаното недоверие в изборния процес, засилило се от честите избори, от още по-честите промени в Изборния кодекс и информационната война по машинно-хартиенния..

публикувано на 25.04.24 в 10:00

На какво се дължи бърнаутът сред българските учители?

За никого не е тайна, че учителската професия има висока обществена стойност. Работещите в сферата прекарват много часове в преподаване, носят отговорност за ученици и често са натоварени с административна дейност. Бързата промяна в начина на работа заради пандемията допълнително доведе до натоварване при тях. Ако учителите не получават подходяща..

публикувано на 24.04.24 в 13:45

С какви послания и амбиции тръгват към предизборната кампания политическите сили?

На 9 юни ще отидем до урните за поредните предсрочни парламентарни избори и за народни представители в Европейския парламент. Официално предизборната кампания ще започне на 10 юни, но неформално тя стартира веднага след като падна кабинетът Денков. В последните дни сблъсъците между основните парламентарни сили са фокусирани върху служебния кабинет на..

публикувано на 23.04.24 в 12:08

Енергиен преход към чиста енергия при конкурентни цени

Сигурността и достъпността на енергията са важна предпоставка, за да имаме конкурентна европейска индустрия. Това заяви председателят на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев на конференция на тема "Устойчива и ефективна енергийна система за стабилна и сигурна икономика", която се проведе в София. Проявата беше..

публикувано на 22.04.24 в 16:05

Информационен портал подкрепя развитието на енергийните общности

Българските граждани вече могат да използват информационната платформа "Енергия за гражданите в България" , насочена към подпомагане на развитието на енергийните общности . Платформата е резултат от близо 3-годишна работа на европейския проект SHAREs. За България тя се изпълнява от Черноморския енергиен изследователски център, а координатор е..

публикувано на 22.04.24 в 16:03

Жителите на село Вещица искат параклис

Село Вещица ни посреща със свежест, чистота, зеленина и песен на пойни птички .  Това е населено място, което не може да бъде забравено. Първо поради името си, което е наистина необичайно и второ, когато дойдеш в него, оставаш завинаги запленен от прекрасната природа. Чистота, спретнатост, свежест струи от накацалите къщички. Макар и семпли, те..

публикувано на 19.04.24 в 12:00
Красимир Георгиев

Красимир Георгиев: Трябва да се промени философията на законодателството ни

България вече няма да бъде една от двете страни в Европа с максимално допустима скорост на движение от 140 км/ч по магистралната мрежа.  Скоростта по аутобаните ще бъде свалена до 130 километра със закон.  В правителствения законопроект се предвижда въвеждане на наказания за нарушаване на средната скорост.  Възможно ли е да се намали пътнотранспортният..

публикувано на 18.04.24 в 11:00