Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 души от бившата фирма по чистотата във Видин още чакат заплати

Снимка: радио Видин

Бивши работници от фирмата, с която Общината имаше договор за изпълнение на дейностите по чистота допреди година, все още не са получили заплатите си. Договорът с фирмата беше прекратен, тъй като концесионерът спря да изпълнява задълженията си. Около 70 дела срещу фирмата по чистота са спечелени от бивши работници, но възнагражденията все още не са им преведени.

"70 дела има спечелени, всички са с решение на съда, чакат си заплатите, но нищо не се случва. Спечелено е производството, има начислени лихви и всякакви други такива такси"- каза Павел Павлов, представител на КНСБ, който оглавяваше протеста на работниците във фирмата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян младеж отказа да спре на стоп палка и катастрофира в Монтана

Неправоспособен водач , неизпълнил сигнал със стоп палка за спиране на полицейски служители и катастрофирал, е заловен в град Монтана , съобщават от полицията. Извършителят е 17-годишен младеж от квартал Кошарник" в града. Той отказал да спре на подадения от пътните полицаи сигнал на бул. "Трети март" през нощта на 15 август и при опита си да избяга от..

публикувано на 16.08.24 в 11:52

Над 37 000 кутии с цигари са конфискувани на Дунав мост 2

Общо 750 000 къса (37 500 кутии) цигари , облепени с български акцизни бандероли, задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин , съобщават от Агенция "Митници". Недекларираната стока е открита в  товарен автомобил с литовска регистрация, който по документи превозва групажна стока от Гърция за Литва. Образувано е..

публикувано на 16.08.24 в 11:36

Празник събира стотици гости на Копиловския Балкан

Празник на Копиловския Балкан събира под връх Копрен гости от цялата страна повече от половин век. За първи път тържествата се провеждат в два дни. За 57-ми път в село Копиловци, община Георги Дамяново, се събират на празник на Балкана. За първи път той се прави в далечната 1967 година само от жители на селото. За първа година тържествата започват..

публикувано на 16.08.24 в 11:18

Врачани ще обсъждат цената на столовото хранене

Община Враца предлага повишение на цената на обяда за деца и ученици , който се предлага от Общинското предприятие „Социални дейности“. Предложението ще бъде подложено на обществено обсъждане днес, 16 август. Към настоящия момент купонът за храна струва 3.80 лева. Местната управа иска да актуализира услугата, като предложи два нови варианта,..

публикувано на 16.08.24 в 09:53

Републиканско състезание по спортен риболов за незрящи се проведе в Монтана

Монтана беше домакин на републиканско състезание по спортен риболов за незрящи . 16 отбора от страната участваха на турнира на язовир "Огоста". Състезанието се финансира от Агенцията за хора с увреждания.  В деня на Варна, Голяма Богородица, победител стана отборът на "Успех", от морската ни столица. Състезание по спортен риболов за хора с..

публикувано на 16.08.24 в 09:39

Готвят водни забавления за децата във Враца

Второто издание на Фестивала на водните забавления предстои тази неделя във Враца, съобщиха от общинската управа.  Събитието започва в 10 ч. в парка пред стадион "Христо Ботев" и има за цел да отдели децата за няколко часа от телефоните, таблетите и компютрите, като в същото време малчуганите усетят тръпката на детството, което техните родители са..

публикувано на 16.08.24 в 08:20

Откриха панаира в Кула

С концерт на група "Хоризонт" - част от Националната кампания "Изпей "Обичам те" на български" бе открит 107-ят традиционен кулски панаир. Стотици жители и гости на града присъстваха на официалното откриване. Кметът Владимир Владимиров  поздрави посетителите на традиционното изложение: "Добър вечер и добре дошли на всички, удоволствие за мен да се..

публикувано на 16.08.24 в 07:56