Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Северозапад 3" във видинската библиотека

Снимка: Радостин Иванов Личен архив

Фотографът Радостин Иванов ще представи изложба "Северозапад 3" във Видин. Експозицията включва фотоси и картини, а откриването ще е в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" от 17 часа, в залата за изяви на отдел "Заемна за възрастни".

Първата изложба на Радостин Иванов е в родния Лом. След Белоградчик, Видин е третият град в Северозапада, където ще бъдат показани негови творби.

"Ще представя 30 фотографии и 18 картини- масло. Насоката на произведенията е Северозапад, затова така се казва изложбата"- обяснява авторът.

Радостин Иванов е роден и израснал в Лом. Той се занимава с фотография от 2010-а, а от миналата година работи и в жанра "живопис". Творецът никога не е изучавал техника, теория или практика на живописта или фотографията, което му дава предимството свободно да изразява своето въображение. Радостин Иванов търси в творбите си абстракцията.

Изложените фотографии ще бъдат обявени за продажба с благотворителна цел. Средства ще бъдат дарени на библиотеката, за подпомагане на работата с деца.

Вижте още

Враца ще зарадва децата с празник

За поредна година местната администрация организира празник за най-малките жители на Враца .  Творчески работилници, спортни игри и томбола с много награди са малка част от програмата на празник „Усмивка“ . На специално обособени шатри най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои, а по-големите могат да се включат в оцветяването на..

публикувано на 09.06.23 в 16:39
Официалните гости на церемонията направиха символична първа копка на обекта.

С "първа копка" започна подмяна на основния довеждащ водопровод на Видин

Церемония по символична "първа копка" за реконструкция на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" се състоя днес, 9 юни, между видинските села Кутово и Сланотрън . Старите и силно корозирали стоманени тръби на близо 15-километрово трасе ще бъдат заменени с нови. Това е най-важния инфраструктурен проект във..

публикувано на 09.06.23 в 15:51

Вандали изключиха охранителните камери в парк "Калето" в Монтана

Неизвестни извършители са изключили електрическото захранване на стълбовете в парк "Калето" в Монтана и охранителните камери са спрели. "В градинката на заведението са нанесени щети", каза кметът на Монтана Златко Живков : "Това е една част, която по принцип няма много добра слава заради честите нарушения и противообществени..

публикувано на 09.06.23 в 15:43

Високите води на Дунав благоприятстват корабоплаването

Корабоплаването по река Дунав е нормално, няма критични участъци, които да ограничават газенето на плавателните съдове. Нивото на реката в началото на българския участък значително се е повишило. Това обясни директорът на Дирекция "Речен надзор - Лом" към агенция “Морска администрация” капитан Тони Тодоров : "Нивото за сезона е добро, закъснели..

публикувано на 09.06.23 в 14:32

От 10 юни се ограничава движението по път Е-79 между Мездра и Лютидол

От утре,  10 юни,   се ограничава движението в двете посоки по път I-1 (път Е-79 - бел.ред.) между Мездра и Лютидол , съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временната организация в участъка е за изпълнението на строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път. Те предвиждат разширяване на трасето до четирилентов..

публикувано на 09.06.23 в 14:25

Улици във Враца са обновени, продължават ремонтите по квартали

Във Враца приключи асфалтирането на няколко улици и облагородяването на терена около тях.  Дейностите са финансирани със средства от местната хазна, тъй като държавата не помага от 2 години, отбеляза кметът Калин Каменов. За разлика от преди, сега новоасфалтираните улици имат нови тротоари, маркировка и растителност, допълни градоначалникът,..

публикувано на 09.06.23 в 12:06

Мездренски ученици призоваха за здравословен начин на живот

Ученици от  Основно училище " Св. св. Кирил и Методий" в Мездра проведоха форум срещу употребата на цигари, наркотици, алкохол и енергийни напитки. Те изнесоха презентации пред ръководството на училището, родители и съученици. Децата раздадоха стикери с призив срещу вредните навици. Гости на форума бяха и Мая Векова, медицинска сестра в..

публикувано на 09.06.23 в 11:47