Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важни решения за Мездра

Снимка: Радио ВИДИН

Общински съвет- Мездра ще проведе своето мартенско заседание днес, 31 март, от 16.00 часа. Проектът за дневен ред включва 19 точки. Местните сенатори ще се потрудят здраво, тъй като трябва да обсъдят доста сериозни проблеми - приемането на Годишен доклад за изпълнението на Общински план за развитие на община Мездра за 2015 година, Средносрочната бюджетна програма на общината за 2017-2019 година, допълнение и изменение в Наредбата за определяне на местните данъци и такси и Наредбата за насърчаване и закрила на деца и ученици с изявени дарби и творчески заложби.

И Отчетът на звеното за вътрешен одит и Стратегическият му план  за действие  за периода 2016 - 2018 година трябва да бъдат приети. Новата Програма за овладяване на популацията на безстопанствените  кучета, както и Планът за противодействие на тероризма на територията на община Мездра ще се гласуват.

Проектът за дневен ред включва и приемане на няколко информации и отчети - за дейността на Районно управление "Полиция" за 2015 година, за дейността на Общинско предприятие "Чистота" също за м.г., за изпълнението на Програмата за околната среда и управлението на отпадъците също за 2015 година и докладната записка на кмета Събков относно собствеността на Дома на железничаря.

И рутинните точки не липсват - за разпореждане с имоти и сключени договори на Общината с ползватели. Заседанието ще приключи с приемането на плана за работа на Общинския съвет през второто тримесечие на 2016 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Монтана се преклони пред Апостола

Представители на институции, обществени организации и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски  в Монтана в чест на 187-годишнината от рождението му , съобщават от Общината. Пред присъстващите представител на Историческия музей разказа за живота и делото на Васил Иванов Кунчев – идеолог на българската национална революция,..

публикувано на 18.07.24 в 11:04
Пожарът горя в района около водната кула в Брегово.

Изгасен е пожарът край Брегово

Напълно е ликвидиран пожарът , който горя вчера в  покрайнините на Брегово . Причината за възникването му е небрежност при боравене с открит огън, каза главен инспектор Димчо Горанов , началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин: "В 13:43 часа в оперативния център на регионална дирекция "Пожарна безопасност и..

публикувано на 18.07.24 в 10:10
Община Враца

Държавата даде 7 имота на Враца за индустриален парк

Правителството прехвърли със свое решение на Община Враца собствеността върху имоти - частна държавна собственост за изграждане на индустриален парк . Те се намират в града под Околчица и представляват седем терена с обща площ 336 238 кв. м и сгради в два от тях. Имотите представляват изоставена територия, а сградите са полуразрушени и подлежат..

публикувано на 18.07.24 в 09:50

Мъж пострада при катастрофа на път Е-79 в Монтанско

Шофьор на кола е пострадал при пътен инцидент с тежкотоварен автомобил на път Е-79 край село Горна Вереница , община Монтана, съобщават от Областната дирекция на МВР. Произшествието е станало вчера, 17 юли, около 01:20 часа. Причинени са материални щети и средна телесна повреда, комоцио, на шофьора на лекия автомобил. Пострадалият е настанен за..

публикувано на 18.07.24 в 09:45
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Българският патриарх Даниил ще посети днес, 18 юли, Видин . В храм „Св. Димитър Солунски“ всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. Видин е първият български град, който патриарх Даниил  ще посети   след коронясването си. Точно в 18:00 часа българският патриарх ще бъде посрещнат на централния площад,..

обновено на 18.07.24 в 09:24

Нов съдия се закле в Козлодуй

Съдия Даниел Христов положи клетва и стана най-новият магистрат в Районния съд на Козлодуй. Конкурсът беше обявен в началото на 2024 година. Даниел Христов е завършил специалност "Право" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" през 2006 г. Работил е 11 години в системата на МВР на ръководни длъжности, включително началник на РУ в..

обновено на 18.07.24 в 08:18

Снимката на 17 юли 2024 година

Високи добиви от  пшеница и ечемик  получиха земеделците в област Монтана.  В сравнение с миналата година средният добив е повече с над 120 кг на декар. Високите температури и ниският дебит на местни водоизточници доведоха до въвеждането на режим на водата в няколко села от област Враца.  Температури до 40 градуса се очакват утре за..

публикувано на 17.07.24 в 18:05