Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" направи фантастичен обрат в Севлиево

Снимка: Радио ВИДИН

"Ботев" дръпна с 5 точки на върха в северозападната "В" АФГ, след като направи фантастичен обрат в Севлиево от 0:2 на почивката завърши срещата с победното 3:2. Драмата от 22-ия кръг на трета дивизия се изигра пред около 100 верни запалянковци от Враца, които не спряха да дерат гърла през 90-те минути на мача.

Двубоят започна зле за тима на Николай Тодоров-Кайзера, който до 11-та мин. инкасира два гола във вратата зад Иван Иванов. След колективни грешки в отбраната Добрин Петров и Искрен Писаров осигуриха комфортен аванс на "Севлиево". До почивката вратарят на домакините Кънчев направи няколко решителни спасявания, с което запази резултата.

Второто полумвреме започна с непростим пропуск на Писаров, след което домакините "паркираха рейса" пред своята врата и започвнаха да бранят резултата като опълченците на Шипка. "Ботев" засили атаките, а Кайзера вкара в игра биткаджиите от резервната скамейка Ивайло Цветанов, Дилян Димитров и Любомир Илиев. Така обръчът пред Кънчев се затегна, а ударите заваляха. В 68-та и 69-та мин. Венци Иванов пропусна да намали резултата, а в 70-та мин. защитник на домакините игра като волейболист в наказателното поле, но реферът Станислав Тодоров си затрая и не даде дузпа. В 71-та мин. Христо Спасов с глава разпечати вратата на Кънчев и даде сигнал за мощен финален щурм на гостите. В рамките на 60 секунди - между 73-та и 75-та мин. вратарят на домакините успя да се справи с удари на Спасов и В.Иванов, а малко по-късно Георги Иванов прати топката край мрежата му от 2 метра. В 78-та мин. елитният рефер Тодоров не даде втора дузпа за гостите след грубо нарушение на Кънчев срещу Спасов, като вдигна жълт картон на нападателя на врачани за симулация.

Драмата настъпи в последните минути. В 83-та мин. Милен Василев центрира отляво, а Венци Иванов с глава изравни за 2:2. След още 3 минути Венци Иванов осигури трите точки за крайното 2:3 след ново попадение с глава след перфектно центриране на М.Василев.

В този мач Кайзера заложи на следните футболисти: Ив.Иванов, Куанг, Павлов, Генов, Г.Иванов /77 Илиев/, Борисов /63 Д.Димитров/, Спасов, Тодоров, Чаворски /60 Цветанов, М.Василев, В.Иванов.

Така преди изиграването на останалите 7 срещи от 22-ия кръг врачани имат с 5 точки пред преследвача си "Етър", който в неделя гостува в Трявна.

Старши-треньорът Николай Тодоров-Кайзера благодари на агитката на врачанския "Ботев", която в нито един момент от мача в Севлиево не е загубила вяра в тима.

Снимка"Всеки би искал да има такава подкрепа от трибуните.- Едно е да имаш агитка на домакинските срещи и съвсем друго на мачовете навън. Благодаря на нашите верни запалянковци, които нито за миг не се усъмниха в победата. Те вдъхнаха уреност на тима, когато футболистите ми имаха най-голяма нужда от подкрепа", заяви Кайзера.

Наставникът на врачани не спести критиките си към играта на своя отбор: "Първите 10 минути не влязохме в мача и допуснахме груби колективни грешки, които бяха наказани с 2 гола. След това заиграхме както исках, но вратарят на домакините направи впечатляващи спасявания. Второто полувреме започна по същия лош начин за нас и добре, че домакините не ни наказаха за трети път. Но успяхме да коригираме играта си, да вкараме повече агресия и желание за победа, а резултатът не закъсня".

Кайзера призна, че всички мачове до края на кампанията за него и отбора му ще бъдат като финал: "Нямаме лесен мач до края на първенството. Всички са като финал, който трябва да спечелим. Взехме трудна победа, защото позволихме на домакините да диктуват играта в средата на терена и допуснахме грешки в защита. Това тлябва да коригираме още в следващия мач, за да си го направим лесен."

Старши-треньорът на "Ботев" не пожела да коментира ситуациите, в които отборът му беше ощетен от съдията Станислав Тодоров с неотсъждането на дузпи в 70-та и 78-та мин. "Съдиите са хора и е нормално да допускат грешки. Щом е преценил, че няма дузпа, приемамем решението му", заяви Кайзера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига. Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата. След почивката в 56-ата..

публикувано на 21.07.24 в 14:30

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26

Видински гребци осми на Световното по кану-каяк

Силно представяне за състезателите от видинския Клуб по водни и гребни спортове "Бонония" на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Във финалната надпревара тяхната лодка завърши осма в света на четворка кану 500 м при юношите, каза треньорът Стефан Илиев: "Четворката кану, в която участват трима наши  състезатели- Виктор Тодоров, Мартин..

публикувано на 19.07.24 в 17:34

Йоана Георгиева е на полуфинал на Световното по кану-каяк

Видинчанката Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната състезателка на на "Бдин 77" завърши на второ място в серията си и така достигна до полуфиналите.  "Йоана бе заявена за участие на Световното за младежи до 23 години, юноши и девойки..

публикувано на 19.07.24 в 15:57

Врачански лекоатлет участва в европейското първенство в Словакия

Врачанинът Деян Цветанов (на снимката - първият вляво)   представя България на започващия днес европейски шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години. Възпитаникът на СКЛА „Ивайло Младенов" спечели квота и ще се състезава на 200 метра. Надпреварата е в словашкия град Банска Бистрица. Деян Цветанов е републикански първенец и..

публикувано на 19.07.24 в 10:56