Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва активният сезон за предпазване от градушки

Снимка: Светослав Цветанов
От понеделник започва активният сезон за предпазване от градушки. Два милиона декара са площите, които защитава  Регионалната дирекция „Борба с градушките“ в Грамада. Осигурени са достатъчно противоградови ракети, каза директорът Румяна Тошева:
"На територията на областта има 25 ракетни площадки. Всички са разкрити. Техниката е разкарана, специализираната техника, с която се осъществява предаването и приемането на информация, както и изстрелването на противоградовите ракети. Площадките се зареждат с противоградови ракети. Имаме достатъчно за началото на сезона. Така че мисля, че  понеделник ще бъдем напълно готови за осъществяване на активни въздействия върху потенциално градови процеси."
76 са служителите към регионалната дирекция  в Грамада. Очаква се да бъдат назначени още 10 души по програма за заетост, които след обучение ще започнат работа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите на още четири села в област Монтана са на воден режим

Четири от 13-те села в община Георги Дамяново вече са на воден режим, съобщиха от ВиК Монтана .  В Главановци и Копиловци един ден ще се подава вода за ниската част на селата, а на другия ден за високата. В Чемиш ще има вода на четна, а във Видлица на нечетна дата. От седмици на режим са селата Равна, Горна Лука и Митровци, в община Чипровци...

публикувано на 17.08.24 в 15:05

Продължава Националният мотосъбор във Видин

Град Видин е домакин на 17-и поред Национален мотосъбор , традиционен за мотосредите . Събитието всяка година се радва на голям интерес. Тази година много участници пристигнаха специално за мотосъбора не само от страна, но и от чужбина: "Тазгодишният мотосъбор за мен е по-силен от предишния...Доста мотори, доста хора. Доста чужденци..

публикувано на 17.08.24 в 13:47

ПГ "Алеко Константинов" в Мездра ще реализира нов проект

Проектът "Заедно учим, творим и се забавляваме" е класиран и одобрен за финансиране от ЦОИДУЕМ. Продължителността на дейностите е 11 месеца , а стойността на проекта е 16 530 лв .  Проектът е насочен към дейности, свързани с ефективна социализация и общуване на ученици, родители, педагогически и непедагогически специалисти и осъществяване..

публикувано на 17.08.24 в 10:10

Повечето присъди във Врачанския окръжен съд са условни

По-голямата част от приключилите дела в окръжния съд на Враца през 2023 година са завършили с условни присъди , това показват данните на НСИ. 1 114 процеса за престъпления са приключили през изминалата година , като за 407 от тях са постановени ефективни осъдителни присъди, по 514 са издадени условни присъди, 17 от споровете са завършили с..

публикувано на 17.08.24 в 08:46

Жители на Люти дол подадоха сигнал срещу строежа на Е-79

Жители на мездренското село Люти дол са подали сигнал до министерството на околната среда и водите, с който протестират срещу строителството на международния път в отсечката между Мездра и Ботевград . Хората потърсили помощ от екоминистерството, тъй като дейностите по трасето тровят въздуха им. Според недоволните, огромните машини, които..

публикувано на 17.08.24 в 08:29

В Монтана монтираха три паркомата

В Монтана вече работят три паркомата . Те са разположени на входа на парк „Монтанензиум" и останалите на булевард „Трети март" , поясни Емил Иванов , директор на общинско предприятие „Градска мобилност". Апаратите не връщат пари, предупреди Иванов и даде пример. Ако се пусне 2 лева в „зелената зона" ще ви даде два часа за паркиране, а не един...

публикувано на 17.08.24 в 08:21

Снимката на 16 август 2024 година

България проучва възможността да погребва отработено  ядрено  гориво от АЕЦ "Козлодуй" във Финландия.  Това каза служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на изслушване в Народното събрание относно изграждането на хранилища за постоянно съхранение на отработеното ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй" и на опасни радиоактивни отпадъци на..

публикувано на 16.08.24 в 18:05