Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клуб по биатлон "Ком" Берковица на 10 години

6
Снимка: Петя Генова


С много гости и добра равносметка берковският клуб по биатлон "Ком" отбеляза своя десетгодишен юбилей.

Цялото ръководство на Българската федерация по биатлон, кметът на общината инж. Милчо Доцов, доц. Борислав Великов, златното поколение по биатлон и всички клубове в България пристигнаха за празника.

Павлина Филипова награди с плакети за помощта през изминалите години инж. Доцов, доц. Великов и БФБ. Инж. Доцов с вълнение се обърна към Павлина Филипова и Вероника Григорова, които през тези десет години дадоха енергията си, за да се развие този спорт в Северозапада.

Берковският клуб по биатлон Ком на 10 години, Снимка: Петя ГеноваИ като на рожден ден имаше много снимки и празнична торта.

Определено това бе празник за спорта в страната, защото приносът на отбора по биатлон е безспорен- берковчани захранват в момента националния отбор с петима състезатели- Деси Стоянова в основния и  Мария Здравкова, Кристиян Стоянов, Християн Георгиев и Петьо Иванов в Б-отбор. Дано успехите се множат!

Ето и кратка история на клуба, разказана от Павлина Филипова:

"Идеята дойде спонтанно след моята европейска титла. Началото беше много трудно. Започнахме с три деца- Ния Димитрова, Десислава Стоянова и Радослав Георгиев. Още първата година имахме своите медалисти от Държавното първенство и носител на купа "Надежди"- Десислава Стоянова и Ния Димитрова. Децата се увеличиха и резултатите се множаха.


Берковският клуб по биатлон Ком на 10 години, Снимка: Петя ГеноваПрез 2011 година Десислава Стоянова стана четвърта на Световното първенство за девойки в Ново Место.

През 2012 година Ния Димитрова стана Европейска шампионка за девойки и взе "Икар" за най-добър млад талант на България.

През 2014 година Петьо Иванов стана четвърти на Световното за юноши в Преск Айл- САЩ, като Петьо се готви изключително само в клуба. Десислава Стоянова участва на ЗОИ в Сочи.

Кристиян Стоянов тази година стана 12-ти на Вторите зимни младежки олимпийски игри в Лилехамер, той беше избран и за знаменосец на Българската делегация. Мария Здравкова се класира на 26 място на Олимпийските игри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Престижни резултати за отбори от школата на "Локомотив" Мездра

В Детско-юношеската школа на ОФК "Локомотив" /Мездра/ вече се работи на пълни обороти. През седмицата две от формациите, водени от Стоян Стоянов, играха престижни контроли с връстниците си от школата на ПФК "Монтана" и постигнаха престижна победа и равенство. Децата, родени през 2010 година, спечелиха в интересен мач след обрат и победа с 4:2...

публикувано на 18.08.24 в 16:35

Борец от Враца ще участва в Световното в Йордания

България ще бъде с шестима състезатели на световното за кадети в йорданската столица Аман. Един от българите е врачанин, има и представители от Плевен и Ботевград. Шампионатът на планетата започва в понеделник, 19 август.  Националите ще стартират само в класическия стил, водени от треньорите Мариян Бяндов, Димитър Иванов и Светлин Шиндов.  В състава..

публикувано на 18.08.24 в 16:30

"Локо" Мездра отново бие в контрола

Водени от своя старши треньор Николай Христозов футболистите на Локомотив /Мездра/ постигнаха пореден успех в контрола, като победиха у дома Вихър 23 (Николово) с 2:0, а головете  паднаха през второто полувреме. Ветеранът Николай Ганчев е с основна заслуга за постигнатия успех. Той откри резултата в 65-ата минута след центриране отляво на..

публикувано на 18.08.24 в 16:26

Талант от Враца крачи уверено към Формула 1

15-годишният Мартин Стоянов от Враца е сред българските надежди в автомобилния спорт на световно ниво. Въпреки че още не е пълнолетен, той вече е професионален състезател. Започнал е с картинг на професионално ниво, а сега вече се състезава с автомобили и болиди. От 8 години родният Шумахер живее със семейството си в Швейцария. Признава, че по..

публикувано на 18.08.24 в 16:19

Никол от Видин заслужи два медала в две възрастови групи от силен турнир в Босна и Херцеговина

Състезателката на видинския спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Никол Николова заслужи два медала от силен международен турнир по джудо. Талантливата видинчанка защити титлата си от миналата година в 13-ото издание на турнира "Mala Evropa" в град Пърнявор, Босна и Херцеговина. Никол грабна златото в своята възрастова група U13 в категория до 32..

публикувано на 18.08.24 в 15:51

Лекоатлетка от Мизия с второ място на световно първенство

Лекоатлетка от спортен клуб "Мизия" завърши втора на световното първенство по лека атлетика за ветерани. 25-ото издание на шампионата на планетата се провежда в момента в шведския град Гьотеборг.  Мария Ангелова стана вицешампион на 10 км спортно ходене. Това е пореден успех за леката атлетика в Мизия, която дължи постиженията си на Красимир Маринов и..

публикувано на 18.08.24 в 08:42

Втори кръг на "Кариана къп 2024"

Лидерите във временното класиране на футболния турнир "Кариана къп 2024" излизат един срещу друг утре, 17 август. От 18:00 часа на стадиона в Ерден "Огоста"  (Бойчиновци) посреща "Балкан" ( Белоградчик). Двата тима стартираха с победи участието си преди седмица. В неделя, от същия час, първи мач на турнира ще запишат домакините от..

публикувано на 16.08.24 в 13:19