Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОУ "Отец Паисий"- Видин на 120 години

За юбилея на учебното заведение пред паметната плоча в двора, която е открита през 2011 година за 115-ата годишнина на учебното заведение, ученици положиха венци и цветя.

Възпитаниците участваха и в празничната изложба с рисунки "Моят свят и моето училище". Представена бе и фотоизложба "Моят живот в училище", а Цветомир и Давид подготвиха презентация за живота и делото на oтец Паисий, както и припомниха по-важните моменти през годините, когато от 1965 г. училището се помещава в сегашната сграда.

СнимкаПод звуците на "Мила Родино" учениците посрещнаха знамето на училището и изпълниха химна на ОУ "Отец Паисий".

"Винаги ще съм част от този екип", откровено заяви началникът на Регионалния инспекторат по образование Марийка Василева, която дълги години е работила в учебното заведение. Тя подари стенен часовник, който да отмерва времето и да показва, че училището винаги ще го има.

"Тази история се пише 120 години и ще продължава да се пише с обич към мъдростта и знанието, с вяра в доброто", каза в приветственото си слово директорът Тони Герасимов.

В небето учениците пуснаха разноцветни балони, а по идея на Канета Вълчева, 16 деца от полуинтернатните групи в училището преписаха "История славянобългарска".

Снимка"Друго е отец Паисий и неговите думи да бъдат написани с ученически ръчички", каза тя с удивление, че за много кратко време децата са реализирали нейния замисъл.

"Горди сме с това училище, когато дойде време да се разделим, ще ни бъде тежко", казаха ученичките Марияна и Асенка.

С поздравителни адреси много институции и училища поднесоха най-искрените си пожелания за празника.

Кулминацията
е тази вечер в Драматичния театър във Видин, когато от 17:30 - започва празничният концерт на училището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Врачанският митрополит ще оглави богослуженията за празника на Черепишкия манастир

Утре, 15 август, е един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица . Голяма Богородица е и храмов празник на най-големия действащ манастир във Врачанска епархия - Черепишкия манастир „Успение Богородично“ . Празничните богослужения в светата обител ще започнат тази вечер в 18:00 часа с архиерейска вечерня с..

публикувано на 14.08.24 в 13:00

Рекордни приходи от местни налози през юли отчита Община Монтана

За рекордни приходи от данъци през юли съобщават от Община Монтана . Почти 1 милион лева са влезли в хазната. Общо 960 000 лева от имуществени данъци и такса смет са събрани само през минали месец в община Монтана, съобщи кметът Златко Живков : "450 000 лв. беше миналата година през юли събираемостта на имуществени данъци и такса смет, а през този..

публикувано на 14.08.24 в 12:00

Полицията разследва сигнал за отвличане на млада жена от Вършец

Служители на полицията във Вършец изясняват случай на отвличане на 28-годишна жена от курортния град, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Сигналът за покушението е подаден вчера, 13 август, в 23:30 часа от майката и бащата на потърпевшата. Те заявили, че тя е пътувала с лек автомобил към град Враца, заедно с брат си и сестра си, на 23..

публикувано на 14.08.24 в 11:27

Автомобил и трактор се удариха край Брегово

Лек автомобил и трактор са катастрофирали по пътя Видин-Брегово . Инцидентът е станал вчера, 13 август, около 09:00 часа.  Колата, шофирана от 52-годишен жител на с. Майор Узуново, движейки се в посока областния град при излизане от десен завой се блъснал в извършващ ляв завой към полски път трактор, управляван от 32-годишен бреговчанин...

публикувано на 14.08.24 в 10:50

Пътуващ театър ще изнесе представление в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра , съобщиха от Общината. Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти...

публикувано на 14.08.24 в 10:00

Посланикът на Нидерландия посети Враца

Посланикът на Кралство Нидерландия – Негово Превъзходителство Симон ван дер Бург проведе няколко срещи във Враца , на които представи желанието на своята страна да сътрудничи на България в подобряване на съвместните връзки и развиване на по-добри отношения между двете европейски държави. Високият гост пристигна във Враца по покана на..

публикувано на 14.08.24 в 09:50

Три жени, обвинени за побой във Враца, остават в ареста

Оставиха в ареста трите жени, обвинени за побой над млада жена във Враца, вследствие на което далакът ѝ бе отстранен. Определението на врачанския Окръжен съд е окончателно и не подлежи на протест или обжалване, напомниха от Съдебната палата. Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на колегите си от Районния съд в града, с..

публикувано на 14.08.24 в 09:00