Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" спечели дербито с "Академик"

4
Снимка: Радио ВИДИН

"Ботев" победи 2:1 "Академик" в последното си гостуване от първенството на северозападната "В" АФГ. Мачът беше от програмата на 29-ия кръг. "Ботев" започна по-мотивирано срещата и първото положение се откри пред Тодор Чаворски в 25-та мин. Нападателят изстреля истински снаряд от около 30 метра, но вратарят на домакините Владимиров спаси. В 30-та мин. обаче стражът на "студентите" капитулира, тъй като беше разстрелян от Милен Василев, който изпълни перфектно пряк свободен удар.

В 33-та мин. гостите можеха да удвоят преднината си, но Тодор Чаворски нацели напречната греда след пробив и центриране на Руслан Куанг. Отново десният бранител беше замесен в голова ситуация - това се случи в 40-та мин., когато Куанг подаде на Ивайло Цветанов, който технично се освободи от защитник, излезе сам срещу Владимиров и стреля, но топката се отби от дясната греда и се върна в полето.

Второто полувреме домакините опитаха да направят обрат, като увеличиха оборотите. Венци Иванов обаче успокои гостите с попадение в 60-та мин. за 0:2, когато опъна мрежата зад Владимиров с глава. Малко по-късно вратарят на врачани Иван Иванов отби коварен шут на "студентите" с атрактивна проява на голлинията. Стражът на врачани беше преодолян в 71-та мин. от Георги Колев, който наказа грешка в защитата на гостите. Голът ядоса гостите, които отново увеличиха оборотите, а последните минути преминаха пред вратата на Владимиров, който извади невероятен късмет заради пропуските на Любомир Младенов и Мартин Димитров. В добавените 3 минути Венци Иванов нацели за трети път напречната греда на вратата му.

В този мач Димитър Мутафов пусна следните футболисти за "Ботев": Иван Иванов, Руслан Куанг, Любомир Илиев, Деян Борисов, Емил Грозев, Илиян Илиев, Любослав Младенов, Ивайло Цветанов, Милен Василев, Венци Иванов и Тодор Чаворски /след почивката в игра влязоха Анатоли Тодоров, Мартин Димитров и Георги Павлов/.

Агитка от 50 души със зелени шалчета и фланелки подкрепи своите любимци в Свищов в последното гостуване на отбора за кампанията.

СнимкаСтарши-треньорът на врачaнския "Ботев" Димитър Мутафов отличи целия отбор след победата с 2:1 в Свищов срещу местния "Академик". Двубоят от програмата на 29-ия кръг на северозападната "В" АФГ беше последното гостуване за селекцията през настоящата кампания. В същото време 26-ата победа в шампионата затвърди врачани на второто място в класирането с актив от 78 точки и голова разлика 95:17. Първи е "Етър", който има един пункт повече и голово съотношение 96:16.

След мача в Свищов Мутафов заяви, че отборът му е изиграл "един добър мач. Владеехме инициативата и вкарахме два гола, изпуснахме доста положения. Отделно от това ударихме и три пъти гредите и в момент, в който водехме с 2:0, допуснахме лек гол и сами си вкарахме напрежение пред нашата врата. Вместо да спечелим с разлика, се наложи да доказваме кои сме", коментира наставникът на врачани, цитиран от пресцентъра на клуба. Мутафов отчете още: "Важна е победата. Доволен съм от целия отбор, защото всички момчета дадоха всичко от себе си за трите точки". Треньорът на "Ботев" благодари на запалянковците, които за пореден път пропътуваха доста километри, за да подкрепят любимците си при гостуване.

Добрата новина за врачани е, че след мача в Свищов няма нови травмирани играчи, тъй като за попълване на групата срещу "Академик" Мутафов повика двама голобради юноши от школата на "Ботев".

В последния кръг от първенството на "В" групата "Ботев" играе срещу "Павликени", а мачът е тази неделя и започва от 18 часа на стадион "Христо Ботев".

След седмица "Ботев" приема "Павликени" - съперникът, който без много зор отстъпи с 1:3 от "Етър" като домакин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30

ФК "Ком" Берковица започна подготовка

Футболен клуб "Ком" Берковица започна своята предсезонна подготовка за първенството по футбол в Северозападната Трета лига. Откриващата тренировка на 11 юли започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Захарий, който благослови момчетата и им пожела успешно представяне в предстоящата кампания. Кметът на община Берковица г-н Радослав Найденов също..

публикувано на 14.07.24 в 14:00

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40