Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Видин Огнян Ценков награди деятели в областта на образованието и на културата

| обновено на 24.05.16 в 16:20

Веселка Матеева, главен учител в ЦДГ "Арабела"стана "Учител на годината" за детска градина във Видин. Наградите бяха дадени днес от кмета на общината, Огнян Ценков, на специално тържество, на което бяха наградени изявени деятели в областта на образованието и културата.

В категорията Култура и изкуство наградата бе присъдена на Народно читалище "Цвят". Община Видин връчи и два почетни плакета за принос в областта на културата и изкуството. Те бяха присъдени на художника Чавдар Петров по повод 60-тата му годишнина и за цялостен принос в развитието на изобразителното изкуство. Вторият плакет получи Десислава Иванова, директор на РБ "Михалаки Георгиев", за принос в развитието на библиотечното дело и получената наскоро грамота "Златен век" на Министерство на културата.

Церемонията по награждаването се проведе на откритата сцена в Крайдунавския парк, след което Ансамбълът за народни песни и танци "Дунав" изнесе празничен концерт.

Подробностите за номинираните и наградените можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицейски кучета демонстрираха уменията си пред деца в Кула

Поредната инициатива на Детската академия за спорт и превенция се проведе на стадиона в Кула . Две полицейски кучета – Кай и Дарк о, и техните водачи Петьо Василев и Венцислав Игнатов от Областната дирекция на МВР-Видин гостуваха на децата в града. Малчуганите научиха как се обучават и отглеждат служебните полицейски кучета,..

публикувано на 30.08.24 в 10:58

Полицията иззе стока от магазин за облекло в Мездра

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР във Враца са провели специализирана полицейска операция на територията на община Мездра, свързана с престъпления против интелектуалната собственост, съобщават от полицията. В търговски обект в гр. Мездра (магазин за облекло), са установени артикули от..

публикувано на 30.08.24 в 09:44

Подменят уличното осветление в Мизия

Местната управа на Мизия подменя уличното осветление на града и останалите 5 села от общината. Това става по проект, финансиран по Плана за възстановяване и устойчивост с 648 153.50 лева. До края на март догодина трябва да бъде подменено уличното осветление в общинския център, както и в селата Войводово, Крушовица, Липница, Софрониево и Сараево...

публикувано на 30.08.24 в 07:45

Паднало дърво затрудни движението по пътя към Синаговци

Паднало дърво блокира за около час движението по пътя между село Синаговци и град Дунавци. Инцидентът е станал по време на бурята снощи в района на Професионалната гимназия по селско стопанство в Дунавци.  Десетки коли останаха блокирани, докато екипи на видинската пожарна служба и доброволци разчистваха падналата на пътното платно топола.  След..

публикувано на 30.08.24 в 07:00
Белоградчишки скали

Снимката на 29 август 2024 година

Северозападът  има какво да покаже, а комбинацията от добре изградена мрежа от къщи за гости, местни ферми и и винарски изби привлича туристите, казва Елеонора Йосифова, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.  Преоткриват го и велосипедисти, а отделно от това, има богат календар от събития, които представят фолклора и културата на..

публикувано на 29.08.24 в 18:05
Златко Живков, кмет на община Монтана

Осигурен е превоз за ученици от монтански квартал

И през тази година Община Монтана ще осигури ежедневен превоз на 241 ученици от кв. „Кошарник“ до шест приемни училища в града, съобщи кметът Златко Живков. Дейността е част от проект, финансиран по Националната  програма на Министерството на образованието и науката „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“. Договорът е подписан с..

публикувано на 29.08.24 в 14:47

Двете училища в Белоградчик стават средищни

Общинският съвет в  Белоградчик проведе редовно заседание. Съветниците приеха решение относно включване на НУ „Васил Левски” в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 г. През идващата учебна година в началното училище ще се обучават 10 ученици в задължителна училищна възраст от населени места, в които няма училища...

публикувано на 29.08.24 в 14:29