Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прециз отиват на финал на "Футбол 9"

Децата на "Прециз" /Монтана/ спечелиха баража с "Бдин" /Видин/

5
Снимка: Любо Андреев

ДФК "Прециз" /Монтана/ спечели баража с "Бдин"  /Видин/ за "Футбол 9”. Момчетата на треньора Дилян Кирилов отстраниха с 4:2 "Бдин" /Видин/ след изпълнението на дузпи. 

Редовното време завърши 0:0. Мачът се игра на отлично подготвения терен на новия стадион в Чипровци. Момчетата на "Прециз" влязоха по-добре в мача. Капитанът Кристиян Вълков, Бисер Кирилов, Георги Минчев и Кристиян Аврамов – Бъчи не успяха да намерят мрежата на вратаря на "Бдин" Георги Симеонов. Най-чистото положение за видинчани пропиля Кристиян Петров в 26-та минута, когато от воле стреля, но вратарят на "Прециз" Кристиян Любомиров показа невероятен рефлекс и изби топката в корнер. В 40-та минута за "Прециз" невероятен пропуск направи Георги Минчев. Сред центриране отдясно на Иво Александров топката прехвърли вратаря на "Бдин" и от малкото наказателно поле Минчев стреля до гредата. Четири минути преди края за видинчани пропусна Антон Пламенов. Нападателят се откъсна сам срещу  Любомиров, но вратарят на "Прециз" спаси ударът му. 
При изпълнението на дузпата за "Прециз" вкараха Иво Александров, Бисер Кирилов, Кристиян Аврамов – Бъчи и Криси Иванов. За "Бдин" точни бяха Радослав Захариев и Красимир Тодоров. Мачът в Чипровци изгледа кметът на общината Пламен Петков, а сред зрителите бяха председателите на ОС на БФС на Монтана и Видин Ангел Стоянов и Иво Марков. Треньорът на "Бдин" Павел Огнянов пожела успех на отбора на "Прециз", който се класира за финалите на "Футбол 9". Най-добрите отбори от България ще се срещнат в Трявна от 10 до 12 юни, съобщи треньорът Дилян Кирилов- чуйте звуковия файл. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00