Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха с плакети видински медалисти в ученическите игри

4
Снимка: Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с момичетата от ПМГ "Екзарх Антим І", които спечелиха  сребърни медали на финалите по волейбол във възрастова група 5-7 клас от 32-те държавни ученически игри и с момчетата от СОУ "Цар Симеон Велики"- носители на бронзови медали в надпреварата по баскетбол на първенството при момчетата в същата възраст.

"Много се гордея с вас. Направихте щастливи вашите родители, преподаватели, всички нас и мен, като кмет на Видин. Имаме много талантливи деца, които издигат имиджа на града ни и предизвикват интереса към него. Вие може да се превърнете в пример за подражание на вашите съученици, за да спортуват повече, да имат воля за победа и тренират както тялото си, така и психиката. Късмет и все по-големи спортни успехи", пожела на медалистите Ценков.

За постигнатите високи резултати от възпитаниците на двете училища, кметът на общината връчи почетни плакети, които приеха директорът на ПМГ "Екзарх Антим І" Румяна Петрова и преподавателят по физическо възпитание и спорт в СОУ "Цар Симеон Велики" Румен Груев. На срещата присъстваха още Ели Богомилова и Росен Ракаджиев, също учители по физическо въпитание в Природо-математическата гимназия.
 
Огнян Ценков съобщи, че в ПМГ "Екзарх Антим І" ще бъде изграден физкултурен салон с топла връзка, а в СОУ "Цар Симеон Велики" - надграден сега съществуващия, който също ще има топла връзка с основната сграда на училището. Очаква се след приключване на законовите процедури, през пролетта на 2017 година да стартират ремонтите дейности. Росен Ракаджиев сподели, че Видин е водещ в областта на ученическия спорт в Северозападна България и тази година на финали на ученическите игри се класираха 10 отбора, като 3 от тях се завърнаха с медали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

9 отбора в Областната футболна гурпа на Видин

9 отбора - с един повече от миналата година, ще участват през новия сезон в "А" Областната футболна група на Видин. Новите тимове са бившият участник в Северозападната Трета лига "Дреновец" и новоучреденият "Бдин Видин 2024". Футболен клуб "Рациария" Арчар се отказва от участие в шампионата.  Есенният полусезон ще започне на 14 септември, събота, с..

публикувано на 25.08.24 в 16:26

Н. Нинов: "Локомотив" Мездра е в много добро състояние

Николай Нинов е новият старши треньор на ОФК Локомотив (Мездра). Той заменя Николай Христозов, който беше наставник на отбора през миналия сезон в Северозападната Трета лига. Нинов е възпитаник на Детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра). През периода 1994-2008 г. записва 10 сезона за родния си клуб. Бил е треньор на Локомотив (Мездра), ОФК Бдин..

публикувано на 25.08.24 в 16:04

Втора победа за врачани в елита

Ботев /Враца/ постигна втора поредна победа в Първа лига, като този път възпитаниците на Тодор Янчев спечелиха с 1:0 гостуването си на Локомотив в София. Мачът на стадиона в квартал „Надежда" беше решен от ранен гол на Даниел Генов. Нападателят на гостите засече центриране от корнер на Мартин Смоленски още в 3-та мин. Последвалите опити за бърз отговор..

публикувано на 24.08.24 в 08:42

"Воден фест" възражда водомоторния спорт във Видин

За първи път след 4 десетилетия Видин ще е домакин на състезание по водомоторни спортове . Най-бързите пилоти във водната формула ще стартират в III кръг от Националния шампионат за бързи лодки, европейски шампион по Free Style с джет ще направи демонстрационно шоу, а любители и професионалсти ще се състезават с бързи джетове в трасе за издържливост...

обновено на 24.08.24 в 08:12

Село Зверино е домакин на офроуд състезание

Популярното състезание „Зверино 4Х4 Екстрийм” стартира от днес и ще продължи до 25 август (неделя).  Турнирът е на затворено трасе с няколко екстремни зони с врати в него. Състезанието се провежда в 5 класа - "Прототип", "Модифициран", "Стандарт", "Отворен без екстреми" и "Отворен с екстреми". Участниците в "Прототип", "Модифициран",..

публикувано на 23.08.24 в 15:58

Деца от школата на "Локомотив" (Мездра) с отлично представяне на турнир

Отлично се представят три формации от Детско-юношеската школа на "Локомотив" (Мездра) на турнира "Mistral Cup Saint Vlas" в Несебър. Футбол 7 – Родените през 2014 година постигнаха три победи в груповата фаза срещу отборите на "Атлетик" (Козлодуй) с 8-2, "Асеновец" (Асеновград) с 9-3 и "Марсашльок" (Малта) с 5-4. Футбол 9 – Родените през..

публикувано на 23.08.24 в 14:44

Футболен турнир зарадва село Згориград

Врачанското село Згориград беше домакин на футболен турнир , организиран под егидата на Българска асоциация по минифутбол. През изминалите 2 дни десетки отбори от Враца и региона участваха в надпреварата “За купата на кмета - Згориград”. На финала на съревнованието кметът на община Враца Калин Каменов поздрави участниците за спортсменската..

публикувано на 23.08.24 в 12:10