Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На ученическо общежитие във Видин

Снимка: Десислава Андреева

Започна приемането на документи на ученици, които желаят да ползват услугите на Ученическото градско общежитие в града. Крайният срок е 31-ви август, а списъците ще излязат на 7-ми септември. Настаняването на приетите тази година ще стане ден преди началото на новата учебна година, от 14 часа, каза за радио Видин главният възпитател в общежитието Лиляна Джунинска.

Таксата е 20 лева, а някои от учениците ползват социални придобивки, без да я заплащат.

"Миналата година започнахме със 110 ученици, 40 от тях бяха освободени от такса", каза още Лиляна Джунинска и обобщи:

"Места има, при записване е необходимо да се попълни заявление до директора, което е по образец и може да се намери в сградата на общежитието, както и служебна бележка, че кандидатът е записан като редовен ученик за новата учебна година".

Ученическото градско общежитие разполага със 150 места.

Лиляна Джунинска апелира родителите, при възможност сами да отремонтират стаите, където ще бъдат децата им.

"За тези от тях, за които не е по силите им, с наши средства се опитваме да направим козметичен ремонт, за да влязат учениците в чисти и подредени стаи"
.

От години Градското ученическо общежитие във Видин отдава първия етаж на свободен наем.

"Цените са символични, но почти нямаме посетители", откровено заяви Джунинска.

Подаването на документи за ползване на общежитието във Видин става в самата сграда, до ГПЧЕ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Автомобил и трактор се удариха край Брегово

Лек автомобил и трактор са катастрофирали по пътя Видин-Брегово . Инцидентът е станал вчера, 13 август, около 09:00 часа.  Колата, шофирана от 52-годишен жител на с. Майор Узуново, движейки се в посока областния град при излизане от десен завой се блъснал в извършващ ляв завой към полски път трактор, управляван от 32-годишен бреговчанин...

публикувано на 14.08.24 в 10:50

Пътуващ театър ще изнесе представление в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра , съобщиха от Общината. Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти...

публикувано на 14.08.24 в 10:00

Посланикът на Нидерландия посети Враца

Посланикът на Кралство Нидерландия – Негово Превъзходителство Симон ван дер Бург проведе няколко срещи във Враца , на които представи желанието на своята страна да сътрудничи на България в подобряване на съвместните връзки и развиване на по-добри отношения между двете европейски държави. Високият гост пристигна във Враца по покана на..

публикувано на 14.08.24 в 09:50

Три жени, обвинени за побой във Враца, остават в ареста

Оставиха в ареста трите жени, обвинени за побой над млада жена във Враца, вследствие на което далакът ѝ бе отстранен. Определението на врачанския Окръжен съд е окончателно и не подлежи на протест или обжалване, напомниха от Съдебната палата. Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на колегите си от Районния съд в града, с..

публикувано на 14.08.24 в 09:00

Започва панаирът в Кула

Утре вечер в Кула ще бъде открито 107-ото издание на традиционния панаир. Той ще продължи до 20 август, а за гостите са предвидени концерти на популярни български  изпълнители , лятно кино, изложби и спортни турнири. Панаирът започва  с концерт на група "Хоризонт", а п рограмата включва: 15.08.2024 г. (Четвъртък)  21.00 часа –..

публикувано на 14.08.24 в 08:45

Жена от Монтана стана жертва на телефонни измамници

Жена от Монтана стана жертва на телефонни измамници, съобщават от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. Тя била въведена в заблуждение чрез телефонни разговори, че съдейства на полицията за задържане на престъпници. За целта ѝ били дадени указания за предаване на всички парични средства, с които разполага вкъщи, които след..

публикувано на 14.08.24 в 08:32

Ремонтираха 76 улици в Монтана

76 улици в град Монтана са изкърпени, като за целта са платени 360 000 лева от бюджета на общината за текущ ремонт. Особено тежко е било състоянието на 20 от тях. Жителите на улиците "Тодор Каблешков", "Калиманица", "Яне Сандански" и "Ропотамо" вече спокойно могат да се движат по тях. Проблемът е, че не е подменена водопроводната мрежа и авариите са..

публикувано на 14.08.24 в 08:25