Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" стартира с победа лагера в Банско

Снимка: Любо Андреев

Монтана стартира с победа контролните си срещи от лятната подготовка в Банско. На терена в комплекс "Пири" момчетата на треньора Стевица Кузмановски се наложиха с 4:0 над домакините от втородивизионния Банско. Елитният тим от Северозападна България вкара по два гола в двете полувременна.

В 28-та минута едно от новите попълнения на Монтана, привлечения от Пирин /Благоевград/ Даниел Генов откри резултата след рикошет. Генов асистира при втория гол дело на Петър Атанасов, малко преди почивката. През вторите 45 минути Кузмановски направи куп смени. Юношата на Монтана Александър Веселинов на два пъти порази вратата на Банско. В 67-та и 69-та минута 19-годишният нападател с глава прати топката в мрежата на противника. Головете станаха след центриране от корнер на Цветан Варсанов и Иван Иванов. Следващата проверка на Монтана в Банско е на 6 юли срещу Ботев /Враца/.

Монтана: Христо Иванов, Шоко, Тихомир Трифонов, Денис Пидев, Антон Полюткин, Николай Чипев, Петър Атанасов, Георги Коруджиев, Атанас Илиев, Сергей Георгиев, Даниел Генов /Ивайло Василев, Раиф Мурадов, Басо, Алекс Асенов, Бала, Любоя Арсен, Любомир Тодоров, Иван Иванов, Цветан Варсанов, Александър Веселинов/.

Маркиньос ще продължи кариерата си в Монтана. 34-годишният полузащитник е с тима от Северозападна България на лагера в Банско. Маркиньос, който е с български паспорт, ще е петият бразилец в селекцията на треньора Стевица Кузмановски. Преди това с Монтана подписаха Шоко, Бала, Жосиас Басо и Фернандо да Силва. В тима на Стевица Маркиньос се събира с бившия си съотборник от Пирин /Благоевград/ Даниел Генов. Пробният период за защитниците Денис Пидев и Антон Пальоткин продължава. Двамата взеха участие в контролната среща с Банско, която монтанци спечелиха категорично с 4:0.

"На този етап резултатът не е важен. Важно е да сглобим добър отбор", коментира президентът на Монтана Румен Панайотов. Монтанци са на път да се разделят с централния защтинк Георги Ангелов. Бранителят е една от трансферните цели на Верея /Стара Загора/. От ръковството на новата в елита обаче ще трябва да платят за Ангелов, тъй като той има още действащ договор с Монтана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

15-годишен вратар от школата на "Ботев" Враца ще играе за "Созопол"

Врачанинът Кирил Даскалов стана част от третодивизионния "Созопол".  Футболният клуб от морския град обяви привличането на 15-годишния талант преди старта на Югозападната трета лига в събота. Роденият през 2009 г. във Враца вратар е юноша на ФК "Созопол". Той е син на бившия тартор на агитката във Враца Георги Даскалов. Колоритният запалянко..

публикувано на 31.07.24 в 15:48

"Монтана" вкара 3 гола в Горна Оряховица

Класическа победа с 3:0 записаха футболистите на "Монтана" при гостуването си на "Локомотив" /Горна Оряховица/.  Срещата бе от 2-ия кръг на Втора лига. Добрев, Ежике и Цеков бяха точни за успеха на момчетата на треньора Танчо Калпаков. В 13-та минута Филип Ежике центрира от дясно, вратарят на домакините Генадий Ганев не изби по най-точния начин..

публикувано на 31.07.24 в 11:00

Сребърен и златен медал по шах спечелиха деца от Мездра

Сребърен и златен медал по шах спечелиха деца от Шахматен клуб "Локомотив" Мездра от двудневен Международен детски турнир "Купа Марина" Габрово.  В турнира участваха 75 състезатели от България, САЩ, Русия, Швеция и Испания. Децата бяха разделени в два турнира: до 10 и до 16 години. Те играха класически шах при контрола 30 минути +30 секунди на ход...

публикувано на 30.07.24 в 17:25

Видински атлети с успешно представяне на Националния шампионат в Стара Загора

Състезателите на видинския клуб "Радуканови" завоюваха два медала на Националния шампионат под 20 години в Стара Загора. Васил Антонов, Георги Петков, Божидар Димитров и Цветомир Цеков заслужиха сребро на щафетата 4х100 с резултат 43.35 секунди, Георги Петков спечели бронз на 100 метра с резултат 10.61 секунди. Треньорът на младите атлети Мирослав..

публикувано на 30.07.24 в 15:03

"Монтана" гостува днес на "Локомотив" Горна Оряховица

Футболистите на Монтана имат първо гостуване за новия сезон на Втора лига. Тази вечер момчетата Танчо Калпаков излизат срещу новакът "Локомотив" Горна Оряховица. Предстои ни много тежък двубой, каза  треньорът на  : "Надяваме се да сме готови. Домакините се завръщат в професионалния футбол след известно прекъсване. Предполагам, че заради това ще..

публикувано на 30.07.24 в 14:45

"Локо" Мездра ще играе контрола с израелци

В четвъртата си контрола отборът на "Локомотив" Мездра се изправя срещу израелския "Апоел Кфар Саба", като проверката е насрочена за тази сряда от 18:30 в Правец.  В предходните си контроли "Локомотив" Мездра записа равенство с отбора на ЦСКА III София - 1:1 в Мездра, загуби на "Герена" от Левски II София с 2:0 и в третата си проверка, играна в..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24