Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активна събота и във Видин

Wake Your Body- ден посветен на активния начин на живот във Видин

10
Снимка: Ваня Минева


Движете се за здраве и добро настроение, това е откровеното намерерие на хората в България, които участват в инициативите на пловдивското сдружение "BG Бъди активен".

"Активна събота" е част от платформата Wake Your Body, която предлага разнообразна програма от събития, в които могат да се включат широк кръг от хора: деца, родители, възрастни, хора в неравностойно положение.

Участието е безплатно за всички, като организаторите ще подаряват и различни атрактивни награди. След успеха на идеята "Активна събота" в над 15 града в България, в това число и съседните областни центрове Монтана и Враца, ето че и видинчани имат възможност да бъдат част от нея.

Бъди активен, Снимка: Ваня МиневаНа 30 юли, в Крайдунавския парк. Началото е в 10:00 часа.

Съорганизатори са Община Видин, Младежки съвет по наркотични вещества, сдружение "Активно общество" Видин.

"Събитията ще се случат на емблематични за нашия град паркови пространства. Със съдействието на МВР Общината е подсигурена охрана. От нас ще има още- озвучаване и кошове за стрийтбол", каза директорът на дирекция "Хуманитарни дейности" в Общината Емилия Николова.


Миглена Петкова, Снимка: Ваня Минева"С радост приех тази покана. Ще покажа практика по йога, подходяща за начинаещи на всякаква възраст- от деца, до възрастни. Йогата е система за здраве, която допринася не само за раздвижване на тялото, но и за постигане на вътрешна хармония и мир. А когато се практикува сред природата, на открито, е още по-приятно", обеща инструкторът по йога Миглена Петкова.

"Аз лично ще се впиша с фитнес чрез танци. И с народните хора. Отдавна искам във Видин да се случи нещо такова, което да носи посланието "Хора, спортувайте чрез танци, за да се чувствате добре". Искам хората да дойдат, да видят, да се включат и да се забавляват. Ще е страхотно, обещавам", кани в Крайдунавския парк и Деян Славчев.

Бъди активен, Снимка: Ваня МиневаПрограмата:
10:00 - 10:30 - Йога практика за малки и големи с Миглена Петкова
10:30 - 12:30 - Забавни игри и анимации за цялото семейство с BG Бъди активен
11:00 - 11:30 - Състезание с ролери и скейтборд
11:30 - 12:00 - Зумба с Деян Славчев
12:00 - 12:30 - Групова тренировка с фитнес ластик за начинаещи и напреднали с WOW Sport, Пловдив
12:30- 13:00 - Традиционни български хора с Деян Славчев

За участниците са предвидени подаръци: тениски, шапки, въжета за скачане, спортни сакчета, фитнес ластици. Най-активните участници ще бъдат отличени и със специални награди. Заповядайте с вашето семейство и приятели на спортен празник, за да се забавлявате и спортувате заедно.

Сдружение "BG Бъди активен" е национална организация, която работи в областта на насърчаване на укрепваща здравето физическа активност- Health-enhancing physical activity. Основна цел на сдружението е да се  популяризират ползите от редовните упражнения и активните дейности за развлечение и отдих сред българските граждани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05