Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Завърши петото издание на фестивала "Дунавски вълни"

Снимка: Красимир Каменов

С концерт на фолклорни състави и духова музика приключи фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни", който се проведе за пета по  ред година във Видин. Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков приветства участници и зрители и закри фестивала на изкуствата:

"Тази година голяма част от концертите, представленията и шоу програмите се проведоха сред стените на крепостта "Баба Вида“, на обновената сцена. И това придаде неповторим облик на фестивалната атмосфера. Можем категорично да заявим, че идеята на Община Видин да превърне фестивала в традиционен, вече е осъществена. Надграждаме постигнатото и предвиждаме шестото издание да бъде още по-мащабно като част от проект на общината за трансгранично сътрудничество, насочен към развитие на фестивалния туризъм"- каза заместник- отбеляза заместник-кметът Венци Пасков

Гала-концертът на петото по ред издание продължи на площад "Бдинци" до късно вечерта с участие на самодейни състави, Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав", оркестър Vivo Montana и Антимовската духова музика. На финала сред атракциите на площада беше Юнашкият тиган, а посетителите можеха да опитат от българската кухня.

Вижте още

От 1 юни отварят детските градини в Монтана

Детските градини и ясли в община Монтана ще заработят o т понеделник . Родителите са запознати при какви условия ще бъдат отглеждани децата им, съобщи кметът Златко Живков . Ще се изпълнят мерките свързани с COVID-19. "Изключително внимание обърнахме и на медицинския персонал, който имаме в учебните заведения, както и на..

публикувано на 27.05.20 в 14:03
Фотографията

Участник от Асеновград спечели фотоконкурса на Младежкия дом в Монтана

Кирил Найденов бе класиран на първо място във фотоконкурса за любителска снимка , организиран от Общински младежкия дом - Монтана. Тази година конкурсът бе под наслов "Карантина на Фокус".  Сред изпратените от различни краища на страната снимки най-много от гласовете на журито събра ф отографията  "Когато отделяме повече време на книгите"   на..

публикувано на 27.05.20 в 11:27

Хванаха врачанин да шофира дрогиран

Задържаха мъж от Враца, седнал зад волана под въздействието на наркотици , информират от полицията. Шофьорът е спрян за проверка на 26 май, по обяд, в областния град, а пробата е отчела наличието на упойващи вещества - канабис и метадон.   Мъжът е задържан в РУ Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

публикувано на 27.05.20 в 09:40

Общинските съветници в Кула заседават днес

Възстановени са откритите заседания на общинския съвет в Кула и днес общинските съветници ще се съберат за приемане на редица въпроси, касаещи местната общност.  Сред разглежданите проблеми е отчетът за първото тримесечие за 2020 година на РУ на МВР в Кула за работата на полицията във връзка със Стратегията "Полицията в близост до обществото" и..

публикувано на 27.05.20 в 09:09

От дни без вода е село Черно поле

Село  Черно поле,  община Ружинци от 21 май е без водоснабдяване след откъснат водопровод. Причината е изпускането на вода от язовир, който се влива в река Нечинска бара. Отговорността за ремонта е на ВиК- Монтана, но до сега не са реагирали, коментира кметът на община  Ружинци Александър Александров: "Това става в следствие на..

публикувано на 27.05.20 в 08:30

Над 740 проби за COVID-19 са направени във Враца от началото на пандемията

108 чакат пробите си за Covid-19 във Врачанско , съобщиха от регионалната здравна инспекция. През изминалите 24 часа са били изследвани само 5 души - става дума за контролни тестове на потвърдени случаи от Криводол и Враца, както и на трима пациенти от Тубдиспансера. От началото на пандемията с коронавирус в областта са направени 741..

публикувано на 27.05.20 в 08:20

Пуснаха 10 000 малки рибки в язовир "Дъбника"

Язовирът край Враца беше зарибен с над 10 000 бели рибки, това стана след сериозна кампания на местното сдружение "Заедно за язовир "Дъбника" . Според хората от неправителствената организация, най-големият дарител на средства за купуването на материала е кметът на града Калин Каменов. Вчера рибите бяха пуснати на воля във водоема, където ще..

публикувано на 27.05.20 в 07:50