Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" с равенство на старта на първенството

14
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" завърши наравно 1:1 с "Вихър" /Славяново/ на старта на първенството на Севепозападна футболна лига. След нулево равенство през първата част, домакините поведоха с гол на Александър Соколов в 49 минута. На два пъти и гредите помогнаха на гостите след удари на Соколов и Евелин Георгиев от пряк свободен удар. В края на мача вратарят на видинчани Станислав Димитров спаси удар на Иван Иванов, но в 88 минута остана безпомощен, след като Иванов проби през отбраната на "Бдин" и отбеляза за 1:1. Преди това гостите също нацелиха греда след удар на Траян Димитров.

"Малко съм разочарован от резултата", каза старши треньорът на "Бдин" Роберт Петров:

"Много трудно се играеше първото полувреме в това горещо време. Трудно се подаваше топката и нещата не се получаваха. На полувремето казах на момчетата, че трябва да вкараме гол и се получи. Заиграхме по-добре и имахме 3 стопроцентови положения и греди, но не успяхме. Гостите ги бях разучил и знаех как играят. Те играят заедно от две години, но грешка на централните ни защитници позволи да вкарат гол. Въпреки това, благодаря на моите футболисти и продължаваме да работиме. Няма да има нови имена в отбора защото финансовите възможности не позволяват други играчи. Ще работя с тези млади момчета и гледаме напред."


Треньорът на гостите Красимир Бислимов от своя страна пък съжаляваше, че грешка е довела до гол в тяхната врата:

"Първото полувреме за мен бе равностойно. И пак грешка в защита ни позволи на домакините да отбележат гол. Тази грешка често я правим. Успяхме да изравним, но можехме да си тръгнем и с трите точки, защото имахме и добри положения, и греда."

В следващия кръг на 21 август "Бдин" гостува на "Ювентус" /Малчика/.

Стдион "Георги Бенковски".

Зрители: 400

Бдин" /Видин/-"Вихър" /Славяново/ 1:1 /0:0/

Голмайстори: Александър Соколов 1:0 49 минута, Иван Иванов 1:1 88 минута.
 
"Бдин": Станислав Димитров, Мартин Димитров, Тони Цветков, Денис Николов, Евелин Георгиев, Людмил Иванов/79м. Мартин Михайлов/, Ивайло Иванов /К/, Александър Соколов, Ангел Каишев, Лъчезар Георгиев /72м. Янек Кирилов/п Александър Виолинов.

"Вихър": Светлин Линев /К/, Борислав Иванов, Галин Великов, Ивайло Иванов,Николай Иванов, Светослав Кръстев, Траян Димитров, Мариян Маринов /61м. Николай Денковски/, Евгени Систов /21м. Георги Георгиев/, Калоян Тодоров, Иван Иванов.

Жълти картони:

За "Бдин"-Ивайло Иванов, Евелин Георгиев и Янек Кирилов.

За "Вихър"-Георги Георгиев.

Главен съдия: Росен Гановски-Враца
Помощници: Стоян Стоянов и Емил Тодоров-Враца
4-ти съдия: Петър Иванов-Монтана
Дежурен делегат на БФС: Николай Василев-Монтана 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Врачанският "Ботев" се подсили с опитен защитник.

От елитния футболен клуб съобщиха, че са подписали договор с 30-годишния десен бранител Деян Лозев.  За последно той игра в "Арда", откъдето си тръгна като свободен агент. За тима от Кърджали Лозев записа 29 мача в родния футболен елит. Новото попълнение на врачани е футболист на Левски, ЦСКА 1948 и втория отбор на ЦСКА 1948.  Тази вечер пък врачани..

публикувано на 05.08.24 в 15:01

Георги Стоянов ще свири на стадион "Огоста"

Георги Стоянов бе назначен за главен съдия на срещата "Монтана" – ЦСКА 1948 II. Сблъсъкът от 3-ия кръг на Втора лига е утре, от 20.00 часа, на стадион "Огоста". На Стоянов ще помагат Йордан Петров и Иван Беделев. Любомир Вушовски е четвърти арбитър. Антон Терзиев ще наблюдава работата на арбитрите.  Дебют, като съдийски наблюдател във Втора лига ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:15

Вършец вече има футболна школа за деца

Официално бе даден старт на футболната школа във Вършец , чиято организация отне три месеца. Общо  86 са записаните до сега деца, 18 от които са момичета. Те ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи, а тренировките ще се провеждат на изкуственото игрище в парка в града. Един от организаторите, Александър Димитров , изказа своята благодарност..

публикувано на 05.08.24 в 11:50

"Локо" Мездра отстъпи на израелци в контрола

Няколко часа след като победи Бдин /Видин/ Локомотив (Мездра) загуби от Макаби U19 (Нетаня, Израел) с 0:4 в приятелска среща, играна в Правец. Треньорът на „железничарите“ Николай Христозов пусна в игра само юношите на отбора. Равновесието на терена се запази близо час, през който не падна гол. После за гостите излезе нова единадесеторка. Именно тя..

публикувано на 04.08.24 в 15:45

"Ботев" посреща "Берое" във Враца

Следващото домакинство на Ботев ще се играе на градския стадион във Враца, това съобщиха от ръководството на елитния футболен клуб. Така те сложиха край на спекулациите за мястото, на което любимците им ще посрещнат Берое в мач от 3-ия кръг. Двубоят е в понеделник, от 21.15 часа и ще се изиграе на осветление. През последните дни на стадион „Христо..

публикувано на 04.08.24 в 15:39

Таланти от школата на "Локо" Мездра гостуваха на "Левски" София

Родените през 2014 година „железничарчета” изиграха първата си контрола за новия сезон, като гостуваха на „Герена” на класния отбор на "Левски" София. Мачът се игра в 4 полувремена по15 минути. Момчетата показаха добра и комбинативна игра, но въпреки това логично загубиха с 1:5. Попадението за мездренчани реализира Калоян Петков. Според треньора..

публикувано на 04.08.24 в 15:34

"Локомотив" Мездра победи "Бдин" Видин и още един съперник

Подготовката на "железничарите” продължава с пълна сила. Контролната среща между отборите на "Локомотив: Мездра и Апоел Кфар Саба от Израел завърши при резултат 1:0. Единственото попадение падна през първата част, и то бе дело на Гроздан Илиев в 25-тата минута.  Контролната среща днес от 11.00 часа между отборите на "Локомотив" Мездра и "Бдин"..

публикувано на 03.08.24 в 16:18