Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха 11 иранци в Извор махала

Снимка: БГНЕС

Нелегални мигранти са открити вчера във видинското село Извор махала. Кулски полицаи са извършили проверката след получен сигнал на телефон 112, че са забелязани чужденци в населеното място. Униформените са установили 11 души- седем мъже, две жени и двама непълнолетни - момиче и момче. Чужденците са били без документи за самоличност. Групата е доведена в Районното управление в Кула. Пълнолетните са задържани за срок до 24 часа, полицейска закрила е предоставена на непълнолетните. Установено е, че чужденците са граждани на Иран. Работата по случая продължава.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млад автор ще представи дебютен роман в Мездра

Читателски клуб „Book Hub“ при Народно читалище ”Просвета 1925” в Мездра организира премиерното представяне на книгата „Вой” в града. Това е и дебютният роман на младия еколог и писател Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд . „Вой“ е история за борба срещу бракониерството. Разказва и легенда за огромен черен..

публикувано на 06.08.24 в 15:45

Врачанският театър представя „Грозното пате“ на международен фестивал за деца

Врачанският драматично-куклен театър ще представи на международен фестивал за деца своята продукция „Грозното пате“ от Ханс Кристиян Андерсен. Поканата към културния институт в града под Околчица е от Летния международен куклен фестивал на открито „Дни на куклите“ в Бургас, в чиято официална програма за първи път попадна постановката за..

публикувано на 06.08.24 в 15:00

Тече основен ремонт на 17 улици в Мездра

В ход е основен ремонт на 17 улици в град Мездра , които са включени в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2024 година, съобщават от местната управа. Инфраструктурните обекти се реализират с целеви средства от държавния бюджет на Република България за тази година. Строително-монтажните работи (СМР) включват фрезоване на съществуващите..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Научна конференция представи археологически находки в Лом 

Историческият музей в Лом бе домакин на Национална научна конференция DACIA RIPENSIS (Крайбрежна Дакия), на която бяха представени новооткрити археологически находки и неизвестни досега на науката обекти около поречието на река Дунав. Научният форум бе в памет на археолога и общественика Валери Стоичков – вдъхновител и основен двигател на..

публикувано на 06.08.24 в 10:55

Възрастна жена пострада при пътен инцидент в Лом

72-годишна пешеходка е пострадала при пътно-транспортно произшествие с лек автомобил в Лом , съобщават от полицията.  Инцидентът е станал вчера, 5 август, около 10:10 ч. на ул. "Софийска" в града. Лек автомобил, управляван от 78-годишен местен жител, не пропуснал движещата се по пътя 72-годишна пешеходка от крайдунавския град, при което я..

публикувано на 06.08.24 в 10:38

Кола блъсна пешеходка във Враца

Лек автомобил е блъснал  54-годишна жена  на пешеходна пътека във Враца . Инцидентът е станал вчера, 5 август,  на бул. “Втори юни“,  около 11:15 часа.  Пробите за алкохол и наркотични вещества на шофьора са отрицателни. Пешеходката е настанена за лечение в болницата във Враца. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 06.08.24 в 10:07

Превишената скорост - причина за ПТП-тата в област Монтана

Превишена скорост е причината за настъпилите от началото на годината 111 тежки пътно-транспортни произшествия на територията на област Монтана.  До края на седмицата е в ход спецакция за контрол на скоростните режими на движение по пътищата. За 16 тежки катастрофи на месец, станали по пътищата на област Монтана от началото на годината, причината е..

публикувано на 06.08.24 в 08:18