Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската полиция разследва палеж на батут

Снимка: Радио ВИДИН

На 3 октомври към 01.30 часа бил получен сигнал за възникнал пожар в парк „Владикина бахча” в областния град, съобщават от полицията във Видин. Горяло е атракционно съоръжение – детски батут. В потушаването на пожара е участвал един автомобил на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин. При огледа на местопроизшествието е установено, че съоръжението е умишлено запалено. Огънят унищожил предпазното платно и част от предпазната мрежа. Работата на разследващите по случая продължава, в Районното управление във Видин е образувано досъдебно производство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мездренско училище има 10 клуба по интереси

От началото на месец октомври в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Мездра стартираха дейност десет клуба, които ще предлагат на учениците занимания спрямо техните интереси. Това са: Пътуващ театър "Малки таланти" с ръководител Глория Николова;  Клуб "Дигитален свят" с ръководител М. Медньова; Клуб "Шахмат" с ръководител В. Христов;..

публикувано на 14.10.24 в 17:03

Отложеният тест на системата BG-Alert ще се проведе на 17 октомври

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата за ранно предупреждение при извънредни ситуации и бедствия BG-Alert.  В продължение на половин час - от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на системата.  Ще бъде разпространено съобщение до  мобилните устройства на гражданите на..

публикувано на 14.10.24 в 16:57

Деветокласници се явяват на тест по природни науки

Деветокласници от страната решават тест по природни науки. Той се провежда на електронни устройства. Училищата имаха възможност да изберат дали изпитът ще е днес или утре. Във видинската Гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" 77 ученици решиха вече онлайн теста. Според директора Боянка Никова , основно затруднение е самият формат на..

публикувано на 14.10.24 в 16:47

Десет месеца затвор за побой и закана с убийство спрямо майка в село Хърлец

Обвиняемият от врачанското село Хърлец се е признал за виновен за извършени от него престъпления в условията на домашно насилие, съобщават от прокуратурата. 43-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност по дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение - Козлодуй. На 12.08.2024 г. в дома си той нанесъл побой..

публикувано на 14.10.24 в 16:38
Снимката е илюстративна

По 3 катастрофи са ставали на ден във Врачанско

Почти по 3 катастрофи са станали на ден през изминалата седмица, алармира началникът на КАТ във Враца главен инспектор Христо Димитров. От миналия понеделник до неделя са се случили 19 пътно-транспортни произшествия по пътищата в региона. В същото време превантивната дейност на властите не е намаляла и за седмица полицаите са..

публикувано на 14.10.24 в 16:12
Читалището в Лом

Ясни са наградените автори в Националния литературен конкурс "Яна Язова"

Разказът "Кафенето" на Касандра Недялкова от гр. Дряново и стихотворението "Да срещнеш светулка" на Гергана Раденкова от Шумен получиха първа награда в 18-то издание на Националния литературен конкурс "Яна Язова" , съобщиха от библиотеката при Народно читалище "Постоянство 1856" в Лом . С втора награда в разделите "Разказ" и "Поезия" са отличени..

публикувано на 14.10.24 в 16:06
Главен инспектор Владимир Герасимов, началник на

Пътна полиция засилва контрола към водачите на двуколесни моторни превозни средства

Няколко пътнотранспортни произшествия с материални щети, един пострадал и един загинал водач са регистрирани от "Пътна полиция"-Видин за изминалата седмица. Статистиката по отношение на пътнотранспортния травматизъм представи по време на брифинг главен инспектор Владимир Герасимов, началник на "Пътна полиция"-Видин. "Имаме регистрирани 10..

публикувано на 14.10.24 в 16:05