Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След акция на полицията във Видин

Виктор Томов: Стоката ми е истинска, имам право да я продавам

Стоката е конфискувана от два търговски обекта.
Снимка: ОДМВР Видин

Собственикът на магазин във Видин Виктор Томов пожела да опровергае информация, публикувана от Радио ВИДИН след проведена полицейска акция, при която е конфискувана стока от търговски обекти. Операцията е била за противодействие на нарушенията и престъпленията, свързани с нерегламентираното използване в търговската дейност на марка и обозначения, без съгласието на правопритежателя, съобщиха по-рано от полицията.  

"Имам фактура от фирми огромни, които имат право да продават това. Искам да кажа, че това е немска марка и аз си я взимам от Германия. Те казват, че някаква адвокатска кантора от София защитавала тези марки и тази адвокатска кантора ги е пратила на акция. Но тя защитава да няма ментета, а моята е истинска стока, имам право да я продавам. Това е свободно движение на стоки в Европейския съюз. Нарушават европейските директиви. Купувам си стоката от там, с фактура, булстатът ми е написан на фактурите. Купуваме стоката от Германия, вкарвам си я тук в магазина и я продавам. Съответно плащам данък печалба. моята стока не е фалшива, а днес във Фейсбук е написано в Радио Видин- стоки менте, заловени над 500 артикула", каза Виктор Томов.

Радио ВИДИН публикува новината след прессъобщение от полицията. Ето пълния текст на съобщението:

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

Голямо количество спортни артикули, обозначени с чужди търговски марки и предлагани за продажба в магазини, иззеха вчера служителите на реда

Операцията е проведена в центъра на Видин

Специализирана полицейска операция за противодействие на нарушенията и престъпленията, свързани с нерегламентираното използване в търговската дейност на марка и обозначения, без съгласието на правопритежателя бе проведена вчера в центъра на областния град. Извършени били процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в два търговски обекта, в които полицаите открили предлагани за продажба стоки с графични и словни изображения, сходни с тези на регистрирани търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителното право.

От единия магазин били иззети общо 569 артикула - спортни дрехи, обувки и чанти. От друг магазин били иззети още девет артикула. Конфискуваната стока носи графично и словно изображение на популярни световни марки. Спортните артикули са оставени на съхранение в областната дирекция, стойността им е в процес на установяване. Случаят е докладван в Районна прокуратура-Видин. Работата на разследващите продължава, в ОДМВР-Видин са образувани две досъдебни производства за престъпление по чл.172б от НК.

Регионален говорител на МВР

ОДМВР - Видин



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Организации дариха тон и половина картофи за жители на община Мездра

Тон и половина картофи получи като дарение социалната дирекция в Община Мездра.  Фондация Адра България, с подкрепата на Гората.Бг и производствената база на известна българска верига за бързо хранене в село Цалапица доставиха 1500 кг картофи на социална дирекция в Община Мездра. Десетки хора от уязвими групи ще бъдат подкрепени, коментира Мариан..

публикувано на 16.07.24 в 15:30

Представиха проект за видеонаблюдение в община Видин

На работна среща бе представен идеен проект за изграждане на видеонаблюдение в цялата община , съобщават от местната управа във Видин . Присъстваха кметът д-р Цветан Ценков, представители на фирма „Контракс“ - автор на проекта, на Областна дирекция на МВР-Видин, експерти в общинската администрация.  Намеренията са да бъдат изградени два центъра за..

публикувано на 16.07.24 в 15:19

Музейко ще гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ на 19-и и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца, съобщават от културната институция. Във времето от 12:00 ч. до 15:00 ч. на 19 юли и от 10:00 ч. до 14:00 ч...

публикувано на 16.07.24 в 14:31

Двама души пострадаха при катастрофа в село Доктор Йосифово

Двама пътници са пострадали при катастрофа между два леки автомобила в землището на село Доктор Йосифово , община Монтана, съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера, 15 юли, около 17:40 часа, като челно се блъскат два автомобила. Двама пътници от двете коли са пострадали. Единият е настанен в ортопедично отделение на болницата в Монтана със..

публикувано на 16.07.24 в 11:39

Полицията задържа пиян шофьор във Видин

44-годишен видинчанин , управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 16 юли, около 00.40 часа, на бул. „Панония“ униформени спрели за проверка кола с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на шофьора отчела 2.93 промила . Той дал и кръвна проба за изследване в Центъра за..

публикувано на 16.07.24 в 11:18

Трима жители на Гъмзово влязоха в ареста за кражба

Видинските криминалисти разкриха по „горещи следи“ извършителите на кражба от частен имот в село Гъмзово , посочват от полицията във Видин. Трима местни жители – на 17, 18 и 39 години, са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Обект на посегателството им били множество битови вещи – три печки, чугунена мивка, легло и др. Работата на..

публикувано на 16.07.24 в 11:14

Пореден ден с оранжев код за опасно горещо време

Оранжев код за високи температури е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. В областите Видин , Монтана и Враца максималните температури ще бъдат между 37 и 41 градуса , прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.  След обяд над Дунавската равнина ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали..

публикувано на 16.07.24 в 08:00