Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Григоров снима "Лили Рибката" във Видинско

Снимка: Пламен Генчев

Външни сцени от новия българския филм "Лили Рибката" се снимат в момента във видинското село Кутово. Снимачният екип използва естествената архитектура на къщите от региона- селата Сланотрън, Кутово и Антимово. Сред местата, на които са снимали е и остров Кутово.

"Имахме един вълшебен епизод с преминаване на реката много рано, сутринта, на двама от героите, които отиват в една вълшебна беседка. Построихме я на острова. Всичко вече е заснето и е много хубаво", разкри моменти от снимките на филма режисьорът Ясен Григоров.

Хора от селото помагат на екипа с лодки и със съвети как и кога могат да преминат реката.

Екипът днес снима няколко епизода с директора на училището, в което странното дете- един от главните герои във филма, се опитва да учи. "Лили Рибката" е семеен филм. Той е и за малки, и за големи, и ги свързва чрез сюжета си, обясни Ясен Григоров, по чийто сценарий се снима продукцията.

Ясен Григоров"Заглавието е на сценарий, който е написан преди 6-7 години и смятам да стане окончателно заглавие. Филмът е фантастичен и е в този жанр, който се нарича магически реализъм- в който някакви неща, които възприемаме като част от фантазията ни и от приказното, и от невъзможното, са пренесени към едни реални ситуации. И сблъсъкът на реалността с тези фантастични неща, ни помага да се настроим и да се опознаем даже по-добре... Линията, около която всичко върви, е около едно дете, което е 8-годишно. Наричам го в сценария невероятното дете, защото когато някой го погледне за по-дълго време, толкова е несигурно в себе си, че се превръща от момче в момиче през една вълшебна вихрушка", каза на снимачната площадка Ясен Григоров.

Татяна Лолова играе главната роля в ромско семейство. Другите големи имена във филма са Койна Русева и Стоян Радев. В ролята на директора на училището е Николай Урумов. Петьо Цеков снима само днес в ролята на шофьора на автобуса.

Четири от главните роли са поверени на деца. Странното дете, което се променя, играе Боян, който е син на Ясен Григоров, момиченцето е Калина Асенова, Калоян Минчев- в ролята на грубото селско момче, Лили- дъщеря на Добрин Досев, в ролята на бащата на странното момче.

Снимките ще продължат до 20 октомври.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 юли 2024 година

До събота продължава фестивалът Дунавски вълни в парк "Владикина Бахча". Днес децата се радваха на улично шоу "Цветя на кокили" и Музикално приключение.  Спонтанен протест срещу тежкотоварния трафик през "Петрохан" затвори за час тази сутрин старопланинския проход.                     От днес,  25 юли, с един час се увеличава..

публикувано на 25.07.24 в 18:10

Патриарх Даниил ще уважи празника на Вършец

За първи път в историята на курортния град български патриарх ще присъства на официалното откриване на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана".  На 2 август Негово Светейшество Патриарх Даниил ще бъде посрещнат в града при храм "Свети Георги Победоносец" от 18:00 часа. Всички граждани, ще могат да получат благословията на патриарха.  В..

публикувано на 25.07.24 в 16:45

Сладка изненада за посетителите на крепостта Баба Вида

С локумчета, обозначени с бранда на Регионален исторически музей Видин, посрещат от днес посетителите на крепостта "Баба Вида". За инициативата съобщи директорът на музея Христина Кирилова:   "Решихме да зарадваме хората, които посещават средновековната крепост- един от най-посещаваните ни обекти ... " Върху опаковката на захарните изделия са..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Осъвремениха част от реквизита на Музеен комплекс - Берковица

Завършиха дейностите по осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на  Музеен комплекс - Берковица. Това съобщи директорът на комплекса Станислава Витанова и посочи някои от изпълнените дейности. "Става въпрос за три от нашите обекти - това са къща музей "Иван Вазов", Градска художествена галерия и Етнографския..

публикувано на 25.07.24 в 16:38

Училище за бъдещи родители ще се проведе във видинската болница

Училище за бъдещи родители ще се проведе тази събота в МБАЛ "Света Петка" във Видин. Инициативата е на д-р Сияна Йотова, която отскоро е част от екипа на Акушеро-гинекологичното отделение.  "Лекар специализант съм в момента към болница "Шейново" в София, втора година. Към видинското отделение по акушерство и гинекология се присъединих есента..

публикувано на 25.07.24 в 16:15

Наказаха с глоба баща за побой над детето си в Гложене

С наложено наказание глоба в размер на 500 лева приключи делото на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, срещу родител, обвинен за извършено от него в условията на домашно насилие престъпление.  На 16.01.2024 г. в дома си в село Гложене мъжът е нанесъл удари с ръце, дървен прът и пластмасова тръба в областта на главата и..

публикувано на 25.07.24 в 15:56

Курсисти освежават пазара в Кула

20 безработни лица от община Кула ще получат професионална квалификация по проект "Хоризонти 9" от Националния план за действие по заетостта през 2024 година. Това съобщиха от общинската администрация. Обучението стартира на 24 юни и ще продължи до 15 август, след което  успешно завършилите ще получат свидетелство за професионална квалификация по..

публикувано на 25.07.24 в 14:02