Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 24 октомври 2016 година

Снимка: Нора Йоцова

1 216 души от област Видин ще получат хранителни продукти, останали от втория транш на програмата за подпомагане на най- нуждаещи се хора.


Акция „Зима“ започва след броени дни, като от началото на ноември от КАТ започват масови проверки за гуми, светлини, чистачки и изправност на автомобилите. Засега неизрядните шофьори ще бъдат само предупреждавани, а от средата на месеца вече ще им бъдат налагани и глоби.


Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа се въвежда от 1 ноември, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


Съдбата на сградата на бившето начално училище във видинското село Покрайна ще бъде разгледана на заседание на Общинския съвет. Това заяви на днешната си среща с местни жители кметът на Община Видин Огнян Ценков.


Досегашният шеф Огнян Тошев беше одобрен за нов управленски мандат начело на Диагностично-консултативен център 1 във Враца днес от мнозинството в Общинския съвет. 


Внесеното предложение от Борислав Банчев за закриване на длъжността „контрольор“ в общинското дружество „Благоустройство и комунално стопанство“ във Враца не мина на заседанието на Общинския съвет днес, а изпълняващият го Илиян Нистеров отново запази поста. Срещу докладната гласуваха 17 от присъстващите 31 членове на местния парламент. 


Екоинспектори провериха река Стакевска, след сигнал за замърсяване, подаден в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана. Тестовете на място не са показали отклонение в показателите, съобщи кметът на видинското село Стакевци Иван Иванов.


137 души са включени до момента в проект за грижа в семейна среда за хора в неравностойно положение, който се изпълнява в Община Видин. 


Мездренският дом за стари хора получава най-високата оценка - 5.00 и се нарежда в първата шестица в класиране, направено от Агенцията за социално подпомагане на заведенията за възрастни в страната. 


Шестокласници от видинското училище "Любен Каравелов" запазиха и тази година символичния ключ на града, като за пореден път спечелиха Ученическото състезание "Аз познавам Видин".


В Монтана отбелязаха 87-годишнината от рождението на писателя Йордан Радичков с поднасяне на цветя. Жители и ученици се поклониха пред паметника на магьосника на словото.


Изложба-живопис „Видински нюанси” на художника Красимир Кръстев ще бъде открита утре, 25 октомври, в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин. Експозицията е посветена на духовния празник на града- Димитровден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Клошари запалиха постройка във Видин, пожарът е овладян

Пожар е горял този следобед в ж.к "Бонония", в района на болницата във Видин. За съседните сгради няма опасност, няма и пострадали хора, каза за Радио Видин гл. инсп. Димчо Горанов , началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  "В изоставена клошарска къща са запалени боклуци и се е запалила цялата постройка. Има..

публикувано на 30.07.24 в 16:10

Дърводелската работилница за деца се проведе в Ослен Криводол

Със занимания по дърводелство продължава Лятната школа за деца в читалището на мездренското село Ослен Криводол. Новата седмица  започна в дърводелската работилница на Сергей Цеков.   За заниманието той  беше приготвил дървен материал, който децата оформиха и украсиха с пирограф, превръщайки парчето дърво в красиви дъски за хляб. Освен..

публикувано на 30.07.24 в 15:53

Община Монтана с нови автомобили за социални услуги

Отделят над 100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана. Средствата се осигуряват от актуализацията на капиталовите разходи от държавата 117 000 лева е актуализацията на капиталовите разходи на община Монтана, финансирани от държавата, за първите шест месеца на годината. По-голямата част от тях ще бъдат разпределени за..

публикувано на 30.07.24 в 15:35

Облагородяват градинката пред търговския център във Видин

Градинката пред търговския център във Видин ще бъде облагородена. В пространството ще бъдат оформени фигури с вечнозелени растения и сезонни цветя, като се запази сегашната форма на композицията, каза Владимир Петков - мл. експерт "Техническа инфраструктура и благоустройство" в Община Видин: "Идейният проект предвижда да се засадят вечно зелени..

публикувано на 30.07.24 в 15:23

Над 2 милиона заготовки на кутии за цигари задържаха на Дунав мост 2

Г олямо количество заготовки на кутии за цигари и филтърна хартия за производство на цигари е открито  в тежкотоварен автомобил.   при проверка на Дунав мост 2, съобщават от Агенция  "Митници".  Снощи о коло 02:00 часа в района на ГКПП Дунав мост II – Видин митническите служители са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от..

публикувано на 30.07.24 в 15:19

Общинският съвет в Белоградчик проведе заседание

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание. Дневният ред съдържаше 11 точки.  Съветниците приеха решение относно предоставяне на помещение под наем на Сдружение на ловците и риболовците - Ловно-рибарско дружество "Сокол", общинска собственост. В дневния ред бе включено и решение относно приемане на отчет за дейността на..

публикувано на 30.07.24 в 13:11

Жена пострада при катастрофа край Лом

42-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие на второкласния път между Лом и София, съобщиха от ОДМВР Монтана.  Инцидентът се е случил вчера по обяд. Жената се е возила на задната седалка на лек автомобил с видинска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от село Буковец (Видинско).  Шофирайки на прав участък от пътя, шофьорът е..

публикувано на 30.07.24 в 11:02