Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 8 ноември 2016

Снимка: Колаж на Радио ВИДИН

Църквата почита на 8 ноември безплътните небесни сили - Събор на свети архангел Михаил. Денят е известен още като Архангеловден и е официален празник на служителите от Дирекцията на Националната полиция. По повод празника в църквата "Свети Архангел Михаил" - село Вирове бе отслужена Божествена Света литургия.


8 ноември, Архангеловден, е професионален празник на служителите в полицията. По този повод видински полицаи проведоха беседа с деца от Детското полицейско управление на училище "Любен Каравелов" в града.


В мездренското село Върбешница отпразнуваха храмовия празник на построения през 2009 година с доброволен труд и дарения храм "Св. Архангел Михаил".


Група за разпространение на наркотици в София и Видинския регион е неутрализирана. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Групата е задържана при спецоперация на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".


Общо 45 418 души са гласували на референдума във Видинско, което е с 3 593 гласа повече от гласувалите в региона на предходните президентски избори, заявиха на пресконференция от "Единни за промяна".


Врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ се обзаведе с нова апаратура. Добрата новина съобщи на нарочна пресконференция изпълнителният директор Орлин Цветков.


Пред приключване са малките инициативи на граждани и граждански сдружения с местно значение, съобщиха от пресцентъра на Община Видин. 70 хиляди лева от общинския бюджет са разпределени за проекти от селищата в Община Видин, квартал „Нов път” и ж.к. „Бонония”.


Ценовите оферти за възлагане на обществена поръчка с предмет „Доставка и монтаж на кухненско оборудване по проект: „Модернизация на базата на Домашен социален патронаж - Видин“ бяха отворени от комисия с председател Венци Пасков, заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика на Общината. Комисията обяви оценката на Техническото предложение на единствения допуснат до този етап участник - „СМАРТ БИЗНЕС КЪМПАНИ” ЕООД.


Среща на централното ръководство на синдикат "Образование" към Конфедерация на труда "Подкрепа"- София с представители на синдикалните секции се проведе във Видин. Проблемите на учителите са почти еднакви в цялата страна, стана ясно още на срещата на синдиката във Видин.


Над 30 събития- изложби, намеси в градска среда, интерактивни панели, театрално представление, лекции, концерти, презентации, алтернативни турове в и около Враца, ще се проведат за три дни. Международният форум за социална промяна, движена от емпатия- "EMPATHEAST" се организира за първи път в Северозападна България.


"Как да се храним здравословно"-  този урок началникът на отдел "Държавен здравен контрол" в Регионална здравна инспекция- Видин д-р Марияна Чавдарова предаде чрез мултимедийна презентация на деца от детска градина "Арабела" в града. Инициативата е по повод Европейския ден за здравословно хранене и готвене, който се отбелязва днес.


Видеоклип с песента за Враца се снима в града под Околчица. Продуцент на парчето е местната управа. Режисьор на видеото е Йордан Манчев.


Рибен буквар изготви природозащитната организация WWF. Целта му е да улесни потребителите, когато купуват риба и рибни продукти, обясни Иван Радев от организацията.


Радио ВИДИН събра днес приятели от Северозапада на музикалното предаване "Това сме ние", което се излъчва всеки четвъртък вечерта, с автор и водещ Силви Сливенов. Инициатор на срещата е Боян Иванов от монтанското село Смирненски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Клошари запалиха постройка във Видин, пожарът е овладян

Пожар е горял този следобед в ж.к "Бонония", в района на болницата във Видин. За съседните сгради няма опасност, няма и пострадали хора, каза за Радио Видин гл. инсп. Димчо Горанов , началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  "В изоставена клошарска къща са запалени боклуци и се е запалила цялата постройка. Има..

публикувано на 30.07.24 в 16:10

Дърводелската работилница за деца се проведе в Ослен Криводол

Със занимания по дърводелство продължава Лятната школа за деца в читалището на мездренското село Ослен Криводол. Новата седмица  започна в дърводелската работилница на Сергей Цеков.   За заниманието той  беше приготвил дървен материал, който децата оформиха и украсиха с пирограф, превръщайки парчето дърво в красиви дъски за хляб. Освен..

публикувано на 30.07.24 в 15:53

Община Монтана с нови автомобили за социални услуги

Отделят над 100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана. Средствата се осигуряват от актуализацията на капиталовите разходи от държавата 117 000 лева е актуализацията на капиталовите разходи на община Монтана, финансирани от държавата, за първите шест месеца на годината. По-голямата част от тях ще бъдат разпределени за..

публикувано на 30.07.24 в 15:35

Над 2 милиона заготовки на кутии за цигари задържаха на Дунав мост 2

Г олямо количество заготовки на кутии за цигари и филтърна хартия за производство на цигари е открито  в тежкотоварен автомобил.   при проверка на Дунав мост 2, съобщават от Агенция  "Митници".  Снощи о коло 02:00 часа в района на ГКПП Дунав мост II – Видин митническите служители са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от..

публикувано на 30.07.24 в 15:19

Общинският съвет в Белоградчик проведе заседание

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание. Дневният ред съдържаше 11 точки.  Съветниците приеха решение относно предоставяне на помещение под наем на Сдружение на ловците и риболовците - Ловно-рибарско дружество "Сокол", общинска собственост. В дневния ред бе включено и решение относно приемане на отчет за дейността на..

публикувано на 30.07.24 в 13:11

Жена пострада при катастрофа край Лом

42-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие на второкласния път между Лом и София, съобщиха от ОДМВР Монтана.  Инцидентът се е случил вчера по обяд. Жената се е возила на задната седалка на лек автомобил с видинска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от село Буковец (Видинско).  Шофирайки на прав участък от пътя, шофьорът е..

публикувано на 30.07.24 в 11:02

Избират изпълнител на дейностите по аварийно укрепване на крепостта "Баба Вида"

Днес се очаква да бъде отворена офертата на единствения кандидат за извършване на аварийното укрепване на западния бастион на крепостта "Баба Вида" във Видин. Срокът за участие в обявената от Община Видин обществена поръчка, изтече на 22 юли, като дотогава бе подадена една оферта. Укрепването трябва да се извърши по архитектурен и конструктивен..

публикувано на 30.07.24 в 10:07