Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха награди в игрите на Ротари- Враца

6
Снимка: Жоро Александров

Кметът на Враца Калин Каменов, дистрикт гуверньорът на "Ротари дистрикт" Димитър Димитров и депутатът и член на парламентарната комисия за младежта и спорта Борислав Иглев раздадоха отличията на най-добрите в VІ спортни игри, организирани от "Ротари" в града под Околчица. Тази вечер във волейболната зала в комплекс "Христо Ботев" призьорите си тръгнаха с отличията, които заслужиха. Сред официалните лица бяха изпълняващият длъжността областен управител Мирослав Комитски и експертът в спортното министерство за Северозапада Росица Стаменова, както и много ротарианци.


Дистрикт гуверньорът на „Ротари“ Димитър Димитров за състезанията:


"Наистина съм впечатлен от мащабността на събитието с оглед на това, че все пак "Ротари клуб"- Враца изпълнява един наистина успешен проект при работата си с младите. Толкова млади хора, толкова ентусиазирани, толкова борбени, с жажда за победа, няма как да не съм удовлетворен."


Президентът на врачанския клуб Росен Дудушки:


"52 отбора, 18 училища на територията на община Враца и едно от Мездра... Добрите състави си спечелиха отново първите места. Но най ми хареса, че имаше масовост."


При най-малките имаше отличия в две дисциплини. В забавните игри шампион е тимът на училище "Св. Софроний Врачански", следван от тези на "Христо Ботев" и "Васил Кънчов". Първенци в щафетата се оказаха децата от "Св. Софроний Врачански", а техни подгласници са командите на "Иванчо Младенов" и "Христо Ботев".


Волейболната надпревара при юношите спечели ППМГ "Академик Иван Ценов", а на второ и трето място се наредиха Езиковата гимназия и училище "Христо Ботев". Приз за най-полезен състезател грейна в ръцете на "математика" Никола Методиев. При девойките се случи прецедент, като организаторите дадоха купи на два отбора, заели третото място - ПЕГ и "Христо Ботев". Спортното училище стана първенец, а втора се нареди командата на ППМГ. Индивидуална награда спечели Йоана Вутова от спортното школо.


Отличия във футболния турнир имаше в две възрасти. При малките от V до VІІ клас триумфира спортното училище, а негови подгласници станаха командите на "Христо Ботев", ППМГ и "Васил Левски". Като най-добър вратар беше отличен Константин Калинов от първенците, който допусна само 1 гол в мрежата си. Голмайстор в тази възраст е Николай Велев от училище "Христо Ботев", който 7 пъти се разписа в турнира.


При юношите шампиони са  "математиците", следвани от възпитаниците на спортното школо и училищата "Иван Вазов" в Мездра и "Христо Ботев". Топреализатор в тази възраст е Любомир Александров от железничарския град с 14 точни попадения, а най-добър вратар стана Кристиян Тончев, допуснал 7 гола в мрежата си.


"Математиците" вдигнаха купата за първо място и в баскетболния турнир при момчетата, следвани от ПЕГ и Средно училище "Козма Тричков". За най-полезен състезател беше избран Лъчезар Лефтеров от Езиковата гимназия. При момичетата само два тима се пуснаха в турнира, като ППМГ спечели първото място в двубой с училище "Христо Ботев", а индивидуалният приз за най-полезна стана притежание на Ина Вътовска.


Наградата за комплексен победител в VІ игри на "Ротари" беше връчена на ППМГ "Акад. Иван Ценов". Спортното училище си тръгна с отличието за феърплей, което беше осигурено от врачанския депутат и заместник-председател на парламента Явор Хайтов. Купата беше връчена от друг народен представител - Борислав Иглев, член на парламентарната комисия за младежта и спорта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35

Файтър от Враца със злато от държавното първенство

Файтъри на врачанския Боен клуб „Сила" се представиха силно на държавното първенство по ММА за всички възрасти, което се проведе в Горна Оряховица.  Над 190 състезатели от цялата страна излязоха на ринга. Врачани участваха с двама състезатели. Йоана Валериева се окичи със златото, като по пътя до финала отстрани националката Петя Петрова от Стара..

публикувано на 01.10.24 в 07:29

Повикаха трима от "Ботев" (Враца) в U14 на България

Трима талантливи футболисти от школата на врачанския "Ботев" са на лагер с представителна селекция на региона, съобщи наставникът им Янислав Яков. Състезателите на Детско-юношеската школа на ПФК "Ботев" Александър Зарков, Лукас Пешев и Виолин Малинов са получили повиквателни за участие в лагер-сбор на гарнитурата на България за юноши U14. Подготовката..

публикувано на 30.09.24 в 16:26

"Лудогорец" би "Ботев" (Враца) в Разград

"Лудогорец" постигна без проблеми победа срещу "Ботев" (Враца) в среща от 10-ия кръг на Първа футболна лига. "Орлите" гостуваха на врачани на собствения си стадион заради ремонтни дейности на терена в Северозапада. Срещата завърши при резултат 0:2 за разградчани. Двубоят се разви на една врата - тази на символичните домакини. Още от..

публикувано на 30.09.24 в 09:59

Убедителен старт на сезона за школата на "Локо" Мездра

Победното начало на първенството за формациите от Детско-юношеската школа на "Локомотив" Мездра вдъхва увереност за пореден успешен сезон. Родените през 2012 година победиха "Чавдар" Бяла Слатина с 4:0. При много дъжд и студено време днес мачът "Дунав" Селановци - "Локомотив" Мездра, деца родени  2010 година, завърши при резултат 1:6, а преди..

публикувано на 29.09.24 в 16:02

Състезание по офроуд организират в Мърчево

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчев о . Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие. Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България през 2027..

публикувано на 29.09.24 в 15:47