Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама възрастни братя от село Дреновец изгоряха в пожар

Снимка: Радио ВИДИН

Двама мъже от видинското село Дреновец са изгорели при пожар, съобщават от ОД на МВР-Видин. Вчера в полицията било получено съобщение от служител на кметството в село Дреновец, община Ружинци за това, че местен жител е открил в къща на ул."Осъм" овъглени трупове на двама мъже от селото. При огледа полицаите установили, че в къщата е възникнал пожар в резултат на попаднала върху леглото неизгасена цигара.

Изгорелите са двама възрастни мъже- братя, каза за радио Видин Надя Иванова, кмет на селото:

"Двама възрастни, братя са, които са живели заедно. Съвсем случайно е станало, от печката... Започнало е да пуши, те са се задушили по този начин. Пенсионери са, самотноживеещи, над 65 години са. Имат синове и дъщери, които са в чужбина. Намерили са ги съседи, забелязали са, че от предишния ден не са ги виждали да излизат и когато са разбили вратата, защото е имало райбер, така са ги намерили, на място."


Труповете са транспортирани за аутопсия във видинската болница. Работата на разследващите продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Панаирните дни започват в Оряхово

Днес, 13 август, официално стартират панаирните дни в община Оряхово . Тази година ще се състоят 28-ите празници на Духовите оркестри, посветени на Дико Илиев, а Оряховският панаир се провежда вече за 93-та поредна година. Цялата седмица е изпъстрена със събития в рамките на Панаирните дни , каза Христина Цонева , секретар на Община Оряхово:..

публикувано на 13.08.24 в 12:03

Люлка “Щастливи усмивки” радва жителите на Кула

Дирекция "Социално подпомагане" в Кула и Сдружение „Северозапазване“ внесоха настроение и свежест в сивотата на делника, като монтираха цветна люлка в центъра на града.  Декоративното съоръжение е в непосредствена близост до крепостта „Кастра Мартис“ и желаещите могат да се снимат на него. П ридобивката е по идея на Цецка Митова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:25

Започна асфалтиране на улици във врачански квартал

Започна цялостното асфалтиране на "Бистрец" и скоро кварталът край Враца ще бъде напълно преобразен, съобщиха от общинската управа. От вчера стартираха строително-ремонтните дейности по преасфалтирането на уличната мрежа и възстановяване на всички тротоари в квартала. Припомням, че общият брой на улиците в "Бистрец" е 25, като..

публикувано на 13.08.24 в 11:10

"Творческа работилница" от Румъния иска сътрудничество с Белоградчик

Представители на неправителствената организация „Творческа работилница” от румънския град Бъйлещ , водени от Кобзара Йон Крецеану, посетиха Белоградчик . Целта на визитата е сътрудничество в областта на туризма и културата. Представителите на организацията се срещнаха с кмета на Белоградчик Боян Минков, на когото подариха книги от..

публикувано на 13.08.24 в 10:52

Катастрофа затруднява движението по пътя Видин-Брегово

Движението по второкласен път Видин – Брегово в района на Брегово се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 13.08.24 в 09:56

Видин посреща участници в гребната регата ТИД

102 участници в международната регата ТИД пристигнаха от Ново село във Видин. Лагерът е разположен до крепостта "Баба Вида". Видин е втората спирка от българския участък. "Поне още 30 човека ще се присъединят. Българските участници са 28, останалите всички са чужденци, но тук на Видин те се сменят. Който му свършеи времето и отпуската. Ще..

публикувано на 13.08.24 в 08:10

Опасно високи ще бъдат температурите в Северозапада

Националният институт по метеорология и хидрология излезе с предупреждение за опасно високи температури в Северозападна България през днешния ден, съобщиха от областната администрация във Враца. По този повод Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение за опасни явления от втора степен (оранжев код) за горещо..

публикувано на 13.08.24 в 07:30