Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима от Брегово влязоха в ареста за кражба

Снимка: Радио ВИДИН

Трима жители на град Брегово са задържани вчера в полицейския арест за взломна кражба от частен имот. В хода на проведено разследване за извършено в нощта на 15 срещу 16 ноември посегателство на множество инструменти и вещи (резачка, флекс, газова бутилка, бензинов генератор, пистолет за горещ въздух, зарядно за акумулатори, перфоратори, ръчен циркуляр и др.) от гаражна клетка в крайграничния град, криминалисти установили авторите на деянието– двама на 25 години и 19-годишен, съобщават от полицията. Откраднатите вещи са намерени и иззети по надлежния ред. Тримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваното по случая в Районно управление-Видин досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Представители на Община Враца и пожарната дадоха брифинг заради пожара в регионалното депо.

Потушен е пожарът в депото край Враца

Потушен  е пожарът , който избухна вчера в регионалното депо за твърди битови отпадъци край село Костелево , това стана ясно на извънреден брифинг пред Община Враца. От местната управа съобщиха подробности за действията през последните 12 часа. На 13 август в 18:55 часа служители на депото забелязват пламъци и подават сигнал до Пожарна..

публикувано на 14.08.24 в 13:55

Врачанският митрополит ще оглави богослуженията за празника на Черепишкия манастир

Утре, 15 август, е един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица . Голяма Богородица е и храмов празник на най-големия действащ манастир във Врачанска епархия - Черепишкия манастир „Успение Богородично“ . Празничните богослужения в светата обител ще започнат тази вечер в 18:00 часа с архиерейска вечерня с..

публикувано на 14.08.24 в 13:00
Димитър Велков, общински съветник

Димитър Велков: Върви се към затваряне на "Ел Би Булгарикум" във Видин

Видинският общински съветник Димитър Велков от местна коалиция "Левицата" алармира, че има вероятност производствената база на държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" в крайдунавския град да бъде затворена . Той се позова на интервю с изпълнителния директор на дружеството Живко Живков , дадено за Българската телеграфна..

публикувано на 14.08.24 в 12:45

Рекордни приходи от местни налози през юли отчита Община Монтана

За рекордни приходи от данъци през юли съобщават от Община Монтана . Почти 1 милион лева са влезли в хазната. Общо 960 000 лева от имуществени данъци и такса смет са събрани само през минали месец в община Монтана, съобщи кметът Златко Живков : "450 000 лв. беше миналата година през юли събираемостта на имуществени данъци и такса смет, а през този..

публикувано на 14.08.24 в 12:00

Полицията разследва сигнал за отвличане на млада жена от Вършец

Служители на полицията във Вършец изясняват случай на отвличане на 28-годишна жена от курортния град, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Сигналът за покушението е подаден вчера, 13 август, в 23:30 часа от майката и бащата на потърпевшата. Те заявили, че тя е пътувала с лек автомобил към град Враца, заедно с брат си и сестра си, на 23..

публикувано на 14.08.24 в 11:27

Автомобил и трактор се удариха край Брегово

Лек автомобил и трактор са катастрофирали по пътя Видин-Брегово . Инцидентът е станал вчера, 13 август, около 09:00 часа.  Колата, шофирана от 52-годишен жител на с. Майор Узуново, движейки се в посока областния град при излизане от десен завой се блъснал в извършващ ляв завой към полски път трактор, управляван от 32-годишен бреговчанин...

публикувано на 14.08.24 в 10:50

Пътуващ театър ще изнесе представление в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра , съобщиха от Общината. Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти...

публикувано на 14.08.24 в 10:00