Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината приключват ремонтите на три от подлезите във Враца

Снимка: Община Враца

Кметът на Враца Калин Каменов провери докъде е стигнал ремонта на два от обявените за рехабилитация от местната управа 3 подземни съоръжения. Градоначалникът посети подлеза край ж.п. гарата във Враца, където ремонтът вече е приключил и съоръжението при булулевард "Мито Орозов", който се обновява в момента. Възстановяването на подлезите включва почистване и изкърпване на стените, подовите настилки и таваните, подмяна на осветлението, отпушване на канализацията, поставяне на нови отводнителни решетки и монтиране общо 16 камери за видеонаблюдение, 4 от които вече са поставени в подлеза при ж.п. гарата във Враца. 8 камери ще бъдат инсталирани в съоръжението за безопасно преминаване при буллевард "Мито Орозов", а още 4 ще бъдат поставени в подлеза при МБАЛ "Христо Ботев" в града, който също се ремонтира.

Изпълнител на обектите е местна фирма, а предвидената в общинския бюджет прогнозна стойност на ремонта на трите съоръжения е 49 000 лв. без ДДС. Очаква се рехабилитацията на подлезите да приключи до края на годината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Клошари запалиха постройка във Видин, пожарът е овладян

Пожар е горял този следобед в ж.к "Бонония", в района на болницата във Видин. За съседните сгради няма опасност, няма и пострадали хора, каза за Радио Видин гл. инсп. Димчо Горанов , началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  "В изоставена клошарска къща са запалени боклуци и се е запалила цялата постройка. Има..

публикувано на 30.07.24 в 16:10

Дърводелската работилница за деца се проведе в Ослен Криводол

Със занимания по дърводелство продължава Лятната школа за деца в читалището на мездренското село Ослен Криводол. Новата седмица  започна в дърводелската работилница на Сергей Цеков.   За заниманието той  беше приготвил дървен материал, който децата оформиха и украсиха с пирограф, превръщайки парчето дърво в красиви дъски за хляб. Освен..

публикувано на 30.07.24 в 15:53

Община Монтана с нови автомобили за социални услуги

Отделят над 100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана. Средствата се осигуряват от актуализацията на капиталовите разходи от държавата 117 000 лева е актуализацията на капиталовите разходи на община Монтана, финансирани от държавата, за първите шест месеца на годината. По-голямата част от тях ще бъдат разпределени за..

публикувано на 30.07.24 в 15:35

Облагородяват градинката пред търговския център във Видин

Градинката пред търговския център във Видин ще бъде облагородена. В пространството ще бъдат оформени фигури с вечнозелени растения и сезонни цветя, като се запази сегашната форма на композицията, каза Владимир Петков - мл. експерт "Техническа инфраструктура и благоустройство" в Община Видин: "Идейният проект предвижда да се засадят вечно зелени..

публикувано на 30.07.24 в 15:23

Над 2 милиона заготовки на кутии за цигари задържаха на Дунав мост 2

Г олямо количество заготовки на кутии за цигари и филтърна хартия за производство на цигари е открито  в тежкотоварен автомобил.   при проверка на Дунав мост 2, съобщават от Агенция  "Митници".  Снощи о коло 02:00 часа в района на ГКПП Дунав мост II – Видин митническите служители са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от..

публикувано на 30.07.24 в 15:19

Общинският съвет в Белоградчик проведе заседание

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание. Дневният ред съдържаше 11 точки.  Съветниците приеха решение относно предоставяне на помещение под наем на Сдружение на ловците и риболовците - Ловно-рибарско дружество "Сокол", общинска собственост. В дневния ред бе включено и решение относно приемане на отчет за дейността на..

публикувано на 30.07.24 в 13:11

Жена пострада при катастрофа край Лом

42-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие на второкласния път между Лом и София, съобщиха от ОДМВР Монтана.  Инцидентът се е случил вчера по обяд. Жената се е возила на задната седалка на лек автомобил с видинска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от село Буковец (Видинско).  Шофирайки на прав участък от пътя, шофьорът е..

публикувано на 30.07.24 в 11:02