Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Петков е победител в анкетата на спортното училище във Враца

Снимка: Жоро Александров

Скачачът Пламен Петков спечели за трети пореден път годишната анкета на най-добрите възпитаници на спортното училище във Враца. Церемонията в СУ "Св.Климент Охридски" се проведе в петък в актовата зала на школото за шампиони.

Допитването очаквано беше спечелено от Пламен Петков, чийто треньор е неговия баща и европейски шампион Ивайло Младенов. Подгласцини на победителя станаха борците Иван Дамянов и Георги Тодоров.

В почетната класация на четвърто място се нареди състезателят по стрелба Кирил Георгиев, следван от Михаела Миткова /лека атлетика/, Анита Нинкова /стрелба/, Мариян Маринов /борба/, Мартин Николов /стрелба/, Георги Валентинов /борба/ и Ивайло Петров /борба/. Призовете бяха връчени от директора на образователната институция Даниела Велкова, с пожелание за нови успехи.

Кметът на Враца Калин Каменов уважи церемонията и поздрави наградените състезатели и техните треньори, като им пожела нови спортни постижения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локо" Мездра играе днес за Купата

Поелият кормилото на ОФК ”Локомотив” Мездра само десетина дена преди старта на първенството на Северозападната Трета Лига като старши треньор Николай Нинов ще може днес да провери функционалното състояние на футболистите в официална среща. От 18.00 часа на своя терен „железничарите” ще посрещнат ФК ”Септември 98” Гложене в областен полуфинал за..

публикувано на 28.08.24 в 10:57

"Видабаскет" привлече нов център

Видинският баскетболен клуб "Видабаскет" обяви поредно ново попълнение към своя мъжки отбор. Деян Лазаров е висок 205 см и пристига от ЦСКА, за да бъде част от формацията на видинчани за предстоящия сезон. Роден през 2005 година, Лазаров започва своята баскетболна кариера в БК “Ахил”. Под ръководството на Атанас Кучков той развива своите умения и..

публикувано на 28.08.24 в 10:47

"Локомотив" (Мездра) картотекира 23-ма футболисти за новия сезон в Северозападната Трета лига

ОФК "Локомотив" (Мездра) картотекира в Зоналния съвет на БФС - Велико Търново 21 футболисти за есенния полусезон от първенството в Северозападната Трета лига. Сред тях са шест нови попълнения. Това са централните защитници Емил Мандев (23 г., идва от Оборище - Панагюрище), арменецът с руски паспорт Давид Шакерян (21 г., Фратрия - Варна) и Пламен..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

"Монтана" и "Добруджа" не се победиха

Футболистите на "Монтана" завършиха 0:0 при гостуването си на "Добруджа" Добрич в среща от 6-ия кръг на Втора лига. На два пъти до почивката Филип Ежике пропусна да намери път към мрежата на вратаря Георги Арглашки. В средата на полувремето домакините удариха греда. През втората част веднъж вратарят на Монтана Васил Симеонов не допусна гол за..

публикувано на 26.08.24 в 12:09

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка във Вършец

Баскетболистките на "Монтана" започнаха подготовка за новия сезон. Тя стартира с лагер във Вършец, от днес и ще продължи до края на седмицата. Утре се  очаква да пристигне американското попълнение Сара Бут. Другата чужденка Киана Джонсън ще с присъедини след седмица. Треньорът на "Монтана" Преслав Пешев ще разчита и на две момичета от школата Ема..

публикувано на 26.08.24 в 11:46

Треньор от Монтана спечели златен медал в Китай

Треньорът на Спортен клуб "УШУ" - Монтана Асен Асенов спечели златен медал на Световното първенство по винг чун в Китай. В манастира на Южен Шаолин в град Фуджинг, Асенов стана първи в дисциплината бю джи - летящи пръсти.  Асен Асенов бе удостоен и със специален плакет за трето място в тетратлона, съобщават на официалната страница на..

публикувано на 26.08.24 в 11:39

"Ураган" Дражинци е победител в "Ружинско лято 2024"

„Ураган“ Дражинци спечели 59-то издание на турнира "Ружинско лято",  организиран от община Ружинци. На финала тимът, воден от Велко Каменов победи с 3 на 1 Дреновец. Трети остана отборът на Ружинци.   Кметът на общината Александър Александров награди призьорите с грамоти, купи, медали и статуетки. За  най-добър вратар беше определен Бисер Горанов,..

публикувано на 26.08.24 в 08:29