Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от видинското СУ"Любен Каравелов" се включиха в "зелена" инициатива

Снимка: СУ"Любен Каравелов"

Учениците от групите за целодневно обучение на СУ "Любен Каравелов" - Видин се включиха в инициативата на сайта gorata.bg за залесяване с дръвчета. Повече за инициативата от Зоя Младенова, преподавател в училището:

"Веднага като разбрахме за инициативата побързахме да се включим. Надявам се чрез гласуването на сайта да бъдем одобрени и да засадим 100 дръвчета в двора на училището. В групите за целодневно обучение в училището ни участват 250 деца и те всички с ентусиазъм се включиха. Училището ни е с екологична насоченост и при нас екологията е традиция."

Учениците от училището участват в редица инициативи като "Да намалим отпадъците", "Дунав - река на живота", "Зелен свят около нас" и други. Училището е и носител на Европейски приз "Зелен флаг" от Европейската фондация за екологично възпитание, първо място и награда за най-добра среда по биология и много награди от симпозиуми, реферати и национални конкурси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Почитаме паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец

На 18 август Православната църква почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец. За живота и делото на Светеца разказа Архимандрит Самуил , служител на видинска епархия. "Той бил човек с много чисто сърце и искал във всички аспекти на живота си да угоди на Бога, да служи на Иисус Христос. Той става монах още от младо момче. живее сам в Рила..

публикувано на 18.08.24 в 09:13

Община Лом с нови социални услуги за лица с увреждания.

Община Лом планира да изгради и оборудва нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания. Местният парламент даде зелена светлина на проектното предложение, с което Общината кандидатства за предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 18.08.24 в 09:02

Изложба на млади таланти откриха в Кула

Изложба "Млади кулски таланти" бе открита в картинната галерия на местното читалище в Кула. В залата могат да бъдат разгледани произведения рисувани това лято на втория художествен форум за деца с преподавател Надежда Лилова художник и ментор на клубовете по изобразително изкуство в София.   "Това което е различно и е хубаво, и е стъпка в..

публикувано на 18.08.24 в 08:54

Жителите на още четири села в област Монтана са на воден режим

Четири от 13-те села в община Георги Дамяново вече са на воден режим, съобщиха от ВиК Монтана .  В Главановци и Копиловци един ден ще се подава вода за ниската част на селата, а на другия ден за високата. В Чемиш ще има вода на четна, а във Видлица на нечетна дата. От седмици на режим са селата Равна, Горна Лука и Митровци, в община Чипровци...

публикувано на 17.08.24 в 15:05

Продължава Националният мотосъбор във Видин

Град Видин е домакин на 17-и поред Национален мотосъбор , традиционен за мотосредите . Събитието всяка година се радва на голям интерес. Тази година много участници пристигнаха специално за мотосъбора не само от страна, но и от чужбина: "Тазгодишният мотосъбор за мен е по-силен от предишния...Доста мотори, доста хора. Доста чужденци..

публикувано на 17.08.24 в 13:47

ПГ "Алеко Константинов" в Мездра ще реализира нов проект

Проектът "Заедно учим, творим и се забавляваме" е класиран и одобрен за финансиране от ЦОИДУЕМ. Продължителността на дейностите е 11 месеца , а стойността на проекта е 16 530 лв .  Проектът е насочен към дейности, свързани с ефективна социализация и общуване на ученици, родители, педагогически и непедагогически специалисти и осъществяване..

публикувано на 17.08.24 в 10:10

Повечето присъди във Врачанския окръжен съд са условни

По-голямата част от приключилите дела в окръжния съд на Враца през 2023 година са завършили с условни присъди , това показват данните на НСИ. 1 114 процеса за престъпления са приключили през изминалата година , като за 407 от тях са постановени ефективни осъдителни присъди, по 514 са издадени условни присъди, 17 от споровете са завършили с..

публикувано на 17.08.24 в 08:46