Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение за подкуп на социален работник в Брусарци

Заместник окръжен прокурор Лилия Илиева
Снимка: Радио ВИДИН

Прокуратурата в Монтана събра достатъчно доказателства по твърденията за подкуп, взет от социален работник в Брусарци, за да повдигне обвинение на служителя. Приемна майка от монтанското село Крива бара разказа преди месец, че е платила на служителката Иванка Трифонова, за да бъдат настанени деца в дома й. 

"На три пъти са предоставени такива пари, поне по данни на Будинка и на Мая, на съответната служителка Иванка Трифонова, която е обвиняема понастоящем. Обвинена е за извършването на престъпление по член 302, точка 2 от Наказателния кодекс, което е подкуп. Приела е, като преди това е и поискала, съответни суми от двете жени, за да им предостави възможността да бъдат приемни родители, като е действала посредством изнудване чрез служебното си положение... От Иванка Трифонова са снето обяснения, при които тя отрича. Тя твърди, че от страна на Будинка е упражняван тормоз по отношение на децата, които са били настанени в семейството й и поради това са предприети действия по извеждането им", каза заместник окръжният прокурор Лилия Илиева

Още един приемен родител е признал че социалната работничка му е поискала пари. Разследващите продължават да работят по случая. Иванка Трифонова вече не е на работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три са жертвите на пътя в област Враца през юни

Трима души са загинали по пътищата във Врачанско през юни, личи от месечния анализ на пътния травматизъм . Средно по 2.5 пътно-транспортни произшествия (ПТП) са ставали всеки ден. Общо 71 са ПТП-тата през юни, като властите са отчели като тежки една трета от тях – 28. При катастрофите са загинали 3-ма и са били ранени 27 души. В сравнение..

публикувано на 11.07.24 в 11:16

Разследват убийство на възрастна жена в село Мокреш

Полицията в Лом работи по разкриването на убийство на 81-годишна жителка на село Мокреш , община Вълчедръм, съобщават от Областната дирекция на МВР. Тялото на починалата е открито на вчера, 10 юли, около 08:15 часа от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва.  При извършения оглед трупът е открит на легло в лятна кухня в къщата на..

публикувано на 11.07.24 в 11:08

Полицията предупреди младеж от Козлодуй след видео с рисково шофиране

18-годишен шофьор от Козлодуй получи протокол за полицейско предупреждение, след като публикува в социалните мрежи видео как кара кола със скорост над допустимата . Полицията е снела сведения от него и е образувала преписка за проява на хулиганство. Работата по случая продължава. 

публикувано на 11.07.24 в 10:06

Община Монтана раздава безплатна вода заради жегите

В Монтана раздават вода заради високите температури . Пунктът е на централния площад "Жеравица", пред сградата на Общината. Безплатна вода заради жегите раздават от Община Монтана. Служители на администрацията предлагат бутилирана минерална вода на пункта на площад "Жеравица". Любомир Пенков , заедно с колегите си, раздават вода в следобедните..

публикувано на 11.07.24 в 09:36

Провериха предприятия във Врачанско

Инспектори от Враца провериха 87 предприятия от различни отрасли на икономиката, като 7 от тях са инспектирани за първи път. Инспектирани са и 16 работещи чужденци в региона и едно непълнолетно лице. За периода са извършени и 12 проверки по постъпили сигнали от граждани и организации, и 23 проверки за изпълнение на дадени предписания. Общо..

публикувано на 11.07.24 в 07:55

Снимката на 10 юли 2024 година

Приключи процедурата за промяна на предназначението на имота, където беше недовършеният строеж на закрит плувен басейн във Видин. Това стана ясно на обществено обсъждане за терена, което се проведе във Видин. Достъпът до  здравеопазване  в област Враца се е подобрил и е два пъти по-голям от останалите две области в Северозападна България...

публикувано на 10.07.24 в 18:05

Деца от Мездра научиха повече за семейството на Иван Вазов

Поредното занимание за деца в рамките на инициативата "Забавно лято в библиотеката" се проведе в мездренската културна институция. Темите на проявата "Какво знам за България" бяха  190 години от рождението на Съба Вазова и 174 години от рождението на Иван Вазов . Библиотекарите показаха архивни снимки и разказаха за живота и дейността на Съба..

публикувано на 10.07.24 в 16:49