Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца дарява средства за деца от Хитрино

Снимка: ПОФК "Ботев" Враца

Футболисти и ръководството на клуба от Враца събраха над 4 000 лв., които ще бъдат дарени на деца от Хитрино. След последния мач за сезона беше взето решение част от премиите да отидат за тази кауза. 


"Знаем, че сумата не е голяма на фона на пораженията след трагичния инцидент, но се надяваме да улесним поне малко живота на пострадалите", обявиха от "Ботев" Враца.


Във вторник се проведе последната тренировка за годината, след която треньорът Сашо Ангелов обяви на кои футболисти няма да разчита през пролетта. Освободени по взаимно съгласие са Илиан Илиев, Иван Иванов, Даниел Васев, Георги Пейчев, Мартин Димов и Ивайло Цветанов. Клубът им благодари за положените усилия през последните месеци и им пожелава скоро да подпишат договори с нови отбори.


Към трима от футболистите на клуба има оферти от други тимове, но все още не е взето решение дали и при какви условия ще напуснат Враца. 


"Това са наши ключови футболисти и няма да се разделим лесно с тях", съобщиха от "Ботев" Враца. Селекцията на Сашо Ангелов вече е в ход и до коледните празници ще са ясни имената на новопривлечените играчи. Вече е постигната принципна договорка с няколко състезатели, които със сигурност ще започнат подготовка с "Ботев" на 9 януари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спорен гол помогна на "Монтана" да надделее над "Спортист"

Монтана победи с 1:0 у дома Спортист /Своге/ в среща от 7-ия кръг на Втора лига.  Филип Ежике донесе трите точки.  Интересното е, че нигериецът влезе на почивката и пет минути по-късно се разписа, а шест по-късно бе сменен.  Гостите първи създадоха положение. В 13-та минута Благовест Данчев от границата на наказателното поле би над гредата...

публикувано на 02.09.24 в 14:11

Трима борци от Враца участват на Световното в Испания

Трима състезатели на врачанския клуб по борба „Ботев 93" заминаха за Испания. В град Понтеведра от понеделник /2 септември/ започва световното първенство в двата стила за юноши и девойки. Врачанската борба ще бъде представена в класическия стил от двама състезатели: Христо Валентинов излиза на тепиха при 63-килограмовите, а Димитър Георгиев в кат. до..

публикувано на 02.09.24 в 13:47

В последните минути се реши победителят в "Лига Зверино"

Завърши поредното издание на „Лига Зверино”, което продължи 10 седмици. Сезонът беше вълнуващ, а титлата се реши в последния кръг. Гюлетата излъгаха миналогодишния шампион Лъвчетата с опита си в последните минути. Лакатник се окичи с бронзовите медали след изключително силен турнир,а адмирации заслужават и останалите участници Отбора на..

публикувано на 02.09.24 в 09:30

Наградиха призьорите от врачанския тенис турнир

Наградиха призьорите на турнира по тенис във Враца, който се проведе в събота и неделя. Кметът Калин Каменов отличи най-добрите участници в двудневната надпревара на кортовете в спортен комплекс „Христо Ботев". При жените шампион е Силвия Митова, а нейни подгласнички в сингъла станаха Полина Миронова и Ана Матия Цветан Тодоров спечели турнира при..

публикувано на 02.09.24 в 08:20

Медали и рекорди за "Радуканови" в Чехия

Състезателите на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" се представят отлично на Европейските атлетически игри в Бърно, Чехия. 19-ото издание на неофициалното Европейско първенство за подрастващи е с рекордно участие - близо 2700 състезатели от 20 държави, след тях са 6 атлети от Видин. Днес Васил Антонов спечели титлата в бягането на 300 метра...

публикувано на 01.09.24 в 19:10

Баскетболният "Монтана" проведе лагер във Вършец

Баскетболистките на Монтана проведоха успешен тренировъчен лагер във Вършец. През изминалата седмица момичетата на треньора Преслав Пешев заложиха повече на сработване на отбора и физическа подготовка. "Аз харесвам много мястото, защото е отдалечено от града и от шума и защото базата там е супер, нямаме от какво да се оплачем. Използвам тази първа..

публикувано на 01.09.24 в 16:04

Мездренският "Локомотив" потегли с пълна пара

Воден от новия си старши-треньор Николай Нинов "Локомотив" (Мездра) разгроми у дома "Ювентус" (Малчика) с 5:1 в среща от първия кръг на Северозападната Трета лига. Капитанът в този мач Васил Калоянов сложи началото на головата серия с попадение още в 9-ата минута. В 35-ата минута Сергей Георгиев насочи топката с глава към вратата на гостите, Владислав..

публикувано на 01.09.24 в 15:24