Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 29 декември 2016 година

Снимка: Радио ВИДИН

Продължително безработните са се увеличили през ноември с 2,5%, каза директорът на Бюрото по труда във Видин Милчо Цоков. Той обясни, че хората с регистрация над 1 година представляват около половината от всички без препитание.


Комисията по заетост към Областния съвет за развитие във Видин одобри всички подадени 71 заявки по схема „Обучения и заетост за младите хора”. По тази схема за област Видин е определено финансиране на обща стойност 2 546 759 лева.


Две видински фирми дължат на работниците си забавени трудови възнаграждения за около 50 000 лева. Над 150 работници са заети в тези предприятие, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Илиян Митов.


Подписката за строеж на тунел под прохода „Петрохан“ в областите Монтана, Враца и Видин продължава. Тя беше започната от млади хора в Берковица и се разрасна в останалите части на Северозапада.


Всички участъци от общинската пътна мрежа в Мездра са проходими при зимни условия, съобщиха от Общината. Някои участъци са заледени и трябва да се шофира с повишено внимание. 


5-и и 6-и януари да бъдат неучебни за всички български училищни и извънучилищни институции, а учебните занятия да започнат на 9-и януари, при внимателна диагностика от Министерство на здравеопазването. Това предлага Синдикат „Образование“ към КТ Подкрепа“ на просветното министерство, заради бързо увеличаващия се брой на болните от остри респираторни заболявания.


Три от шестте язовира в община Брегово ще бъдат изведени от експлоатация. Решението е на Общинския съвет.


Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративни данъци за 2016 година вече са публикувани на сайта на НАП, съобщават от приходната администрация.


Местната управа в Козлодуй днес зарадва потребителите на социални услуги в общината като им занесе домашно приготвена храна. 17 самотноживеещи пенсионери получиха продукти за празниците. 

Община Видин е подготвила за потребителите на услугите Домашен социален патронаж, Диетично – социална кухня и Център за временно настаняване топла храна за предстоящите три празнични дни, която ще се раздава на 30 декември, петък, по график на определените места. Това съобщиха от местната управа.


Константин Белчев, който е син на Михаил и Кристина Белчеви, ще весели хората от Криводол в навечерието на Нова година. Младият певец ще представи на централния площад в града песните от дебютния си албум „Свръхдоза любов“. Проявата започва на 30 декември /петък/ от 17.30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Аварирал тир затвори движението по Е-79 при Долна Вереница, има обход

Горящ тир затвори международен път Е-79 край Монтана. Тежкотоварната машина е катастрофирала на входа на село Долна Вереница. Два автомобила на пожарната в Монтана гасят горящия тир. Машината се е преобърнала на входа на село Долно Вереница на влизане откъм град Монтана. Пътят е мокър и хлъзгав, заради падналия дъжд. Причините за катастрофата..

публикувано на 09.05.24 в 15:41

Нов случай на коклюш в Монтана

Момче на 10 години от Монтана е болно от коклюш . Днес ще стане ясно дали неговият брат – близнак, който има симптоми на заболяването, също е положителен. Съучениците им са поставени под карантина. 10-годишното момче е било с оплаквания от 2 май. Направеният тест вчера е доказал заболяване от коклюш, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 09.05.24 в 15:10

Започна строителството на нов парк във Враца

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ във Враца . Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. В рамките на проекта ще бъдат обновени и..

публикувано на 09.05.24 в 14:56

Ученици отбелязаха Деня на Европа с дискусия във Видин

Ученици от Видин и Крайова, Румъния, участваха в събитие на тема "Младежите в демократичния живот" в крайдунавския град. То бе организирано от информационните центрове Европа Директно Видин и Южна Олтения, Румъния, по повод Деня на Европа - 9 май . Целта бе да се провокира интересът на участниците към европейските политики и ролята на младите хора в..

публикувано на 09.05.24 в 14:22

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския..

публикувано на 09.05.24 в 14:12

Ученичка от Моравица се отличи във фотоконкурс

Седмокласничката Кристиана Тодорова от ОУ “Васил Кънчов” във врачанското село Моравица бе отличена с награда от XV Областен фотоконкурс - изложба на детски фотографии “Птиците около нас”. Момичето се отличи в първа възрастова категория - "Природа".  Кристиана Тодорова, която е член на клуб "Природата и ние", с ръководител Милена Петкова, се включи в..

публикувано на 09.05.24 в 14:04

Здравната инспекция във Видин извършва безплатна имунизация на бременните срещу коклюш

Имунизационен кабинет, в който бременните жени могат да се ваксинират безплатно срещу коклюш , функционира от днес в Регионалната здравна инспекция във Видин . Ваксинацията е препоръчителна и е една от временните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването във връзка с епидемичното разпространение на заболяването. Това каза..

публикувано на 09.05.24 в 14:02