Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следващите нови надежди за Северозапада?!

Снимка: Петя Генова


В първите дни на новата 2017 година в "Посоките на делника" поглеждаме към следващите нови надежди. С общественици, активни млади хора и представители на бизнеса от Северозапада си спомняме за хубавите и лошите моменти от старата година и търсим новите предизвикателства за новата.

"Предизвикателствата на 2017 година според мен са новоизбраният президент- надежда, че той ще е президент на българите и парламентарните избори по мажоритарната система. Предизвикателство е и новата политика за драстично повишаване на доходите на българските граждани. От 15 години с моя приятел и съмишленик Ненчо Нешев пишем писма с искане за изграждане на тунел през прохода Петрохан. Сега върви подписка и ние от гражданско обединение "Единни за промяна" активно ще съдействаме тя да бъде успешна и ще продължим да настояваме за изграждането на това важно за Видин и региона съоръжение. Във връзка сме с Инициативния комитет от Берковица. Единодушни сме, че партиите нямат място в тази гражданска инициатива. Ще обединим усилията си и заедно с други граждански организации от Видин, Берковица, Лом и Враца ще изискваме да се решат и други важни проблеми, които възпрепятстват икономическото развитие на региона. Подписката ще продължи до 19 февруари", каза Красимир Михайлов, гост в студиото на Радио Видин.

По думите на Радослав Георгиев, представител на активното младо общество във Видин, "2017 година ще бъде още по-динамична. Целият Северозапад страда изключително много от политическата класа. От една страна хората са напълно обезверени, че някой може малко или много да им помогне. Аз съм на мнение, че човек трябва да си помогне сам, за да му помогне и Бог, но пък общата картинка я правят както самите хора, така и управляващите."

Ивайло Йорданов, който е представител на бизнеса от Вършец, коментира, че "в икономически план всичко се е свило и се ослушва. Няма никакво развитие! Никой не знае какво ще стане в бъдеще. А 2016-а бе година на движение по инерция. През 2017-а не очаквам кой знае какво положително да се случи. Процесите, които стават в Северозапада за мен са необратими- това, което има желание да работи и може да работи, просто е изчезнало!"

Още по темата за следващите нови надежди чуйте в звуковия файл.

Вижте още
Ивайло Илиев

Ивайло Илиев: Разписаният механизъм щеше да спести различните прочити

Меморандум, който да се превърне в договор с ГЕРБ-СДС, е изготвен от партньорската коалиция в управлението ПП-ДБ.  В документа са включени основните цели пред изпълнителната власт за следващите девет месеца.  Ако не бъде постигнато съгласие, ще последват избори, предупреждават от формацията.  Позицията на демократичното обединение е резултат от..

публикувано на 22.02.24 в 10:00

Европейска класация: България е най-добрата бизнес дестинация в Централна и Източна Европа

България бе отличена като най-доброто място за стартиране на бизнес сред страните от Централна и Източна Европа в класация на Euronews Business. Въпросната медия посочва в свой анализ общо пет европейски държави, в които създаването на малък и среден бизнес е най-лесно, а институциите там са отворени и гостоприемни както за местни, така..

публикувано на 21.02.24 в 10:45

Децата и електронните устройства - опасности, митове и реалности

96% от българчетата гледат по няколко часа дневно телевизия, 83% използват смартфон, показва проучване на "Сова Харис". Резултатите бяха представени на организирана от СЕМ дискусия на тема "Децата и медиите". Едва 13 на сто от подрастващите четат книги за удоволствие, а родителите не са достатъчно запознати какво децата им гледат в интернет и по..

публикувано на 20.02.24 в 12:58

Жители на Видин и Враца се оплакват от лошо качество на водата и високи сметки заради "общо потребление"

От 1 януари цената на водата, която плащаме на ВиК- Видин е по- висока. Потребителите, които живеят в сгради етажна собственост и имат общ водомер, плащат допълнителни количества вода или т.нар. "общо потребление", когато е отчетена разлика между показанията на общия водомер и сумата от индивидуалните водомери. При някои проблемът е от години, на..

публикувано на 19.02.24 в 17:29
Мария Тодорова, кмет на община Чупрене

Кметът на община Чупрене към младите: Елате при нас!

Екипът на Радио ВИДИН гостува на едно малко бижу в Българския Северозапад. Така атрактивно представя Чупрене Мария Тодорова, която е кмет на общината от няколко месеца.  Село Чупрене е административен център на общината. Населеното място е разположено в подножието на Стара планина. В общината живеят 1700 души. Чупрене и Горни Лом са..

публикувано на 16.02.24 в 12:30
Теодора Йовчева

Теодора Йовчева: Спорът за МВнР е заради институционални връзки с външните партньори

Въпросът относно името на следващия външен министър, който раздели партньорите във властта, не е решен, но преговорите с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет продължават без напрежение, обяви Николай Денков.  От Продължаваме промяната заявиха, че не са променили позицията си за това кой трябва да бъде дипломат №1, но финалното решение ще..

публикувано на 15.02.24 в 10:00

Подават ли си ръка предприемачите в Северозапада?

Без реално практикуване в света на бизнеса едва ли някога човек може да стане успешен предприемач. Най-добрата комбинация, обаче е когато бъдещият предприемач инвестира известно време, за да научи част от нещата и да се подготви за трудните препятствия, които предстоят. Но ако няма заложбите, дори да учи, няма да може да се справи. Уникалните..

публикувано на 14.02.24 в 10:45