Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев започна с победа контролите от зимната си подготовка

Снимка: Жоро Александров

В София днес врачани победиха с 6:2 като гости елитния състав на „Славия“ до 19 години.

Проверката се игра на терена с изкуствено покритие в квартал „Овча купел“.

Милен Василев
откри резултата с попадение в 5-та мин. Малко по-късно Тодор Чаворски удвои аванса на „зелените“. След половин час игра отново Милен Василев вкара за 0:3. Домакините отбелязаха попадение за 1:3, но последва нов гол на Милен Василев, с което завърналият се в лагера на врачани халф записа хеттрик.

До края на мача още 2 попадения за гостите отбеляза Христо Спасов, а „белите“ успяха да върнат един гол между тях.

Следващата проверка на врачани е в събота и ще се изиграе отново в София. Противник е тимът на Сливнишки герой, който играе в югозападната Трета футболна лига.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шестото издание на турнира „Малки локомотиви“ събра повече от 80 деца

За шести път в Мездра се проведе традиционният турнир по мини хандбал за момчета и момичета до 10 г. (М/Ж10) „Малки локомотиви“. Организатор на спортната проява, която е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата „Мездра-май“, беше Хандбален клуб (ХК) "Локомотив" (Мездра) с финансовата подкрепа на Община Мездра. Турнирът беше..

публикувано на 02.05.24 в 16:23

"Монтана" без двама титуляри срещу "Марица"

Отборът на Монтана няма да разчита на Антон Тунгаров и Франк Ландри за днешната среща с "Марица" /Пловдив/.  Полузащитниците изтърпяват наказание, Тунгаров от един мач, а Ландри от два.  Костадин Илиев се завръща в отбраната на Монтана, след наказание.  Мачът между "Монтана" и "Марица" е днес от 18 часа. Главен арбитър е..

публикувано на 02.05.24 в 13:06

Монтана спечели купата по Винг Тчун

Спортен клуб "УШУ" /Монтана/ спечели за втори път Купа на България по китайското бойно изкуство Уин чун /Винг Тчун/ . Турнирът Трета купа на България по ушу за деца и юноши се проведе през уикенда в столицата. В него взеха участие състезатели от Варна, Монтана, Пловдив, София, Стара Загора. Възпитаниците на треньора Асен Асенов спечелиха общо 6..

публикувано на 02.05.24 в 08:10

Великденски мотокрос организират в берковското село Мездрея

Традиционният Великденски мотокрос ще се проведе на 4-ти и 5-ти май в берковското село Мездрея.  Това е 30-о издание на атрактивната надпревара "Състезанието е авторитетно и в него се включват по традиция най-класните  състезатели на България", разказа  Цветан Гергов, един от организаторите и допълни, че се надяват на добро време и много публика...

публикувано на 01.05.24 в 16:00

С турнир по хандбал започва юбилейното издание на "Мездра май"

На 6 май - Гергьовден и Ден на Мездра официално ще бъдат открити 50-ите Юбилейни празници на културата "Мездра май".  По традиция в празниците се включват най-разнообразни събития. На 1 май /сряда/ ще се проведат първите от тях. От 10:00 часа в Мездра ще стартира Шестият турнир по мини хандбал „Малки локомотиви“. Състезанието ще се състои на..

публикувано на 30.04.24 в 10:18

"Ботев" Враца ще играе срещу "Витоша" при ветераните

Футболните ветерани на "Ботев" Враца си уредиха среща с бистришките "тигри", в чиито редици редовно играе бившият премиер и партиен лидер Бойко Борисов. Жребият срещна на полуфиналите от надпреварата "Витоша" Бистрица и "Ботев". В другия мач, в който ще бъде определен финалистът, противопоставя "Ботев" Пловдив и варненския "Черно море". Очаква се през..

публикувано на 29.04.24 в 12:13

Благотворителен турнир по мини футбол организират в Лехчево

Благотворителен турнир по мини футбол "Лехчево къп" организират в монтанското село Лехчево. Турнирът ще се проведе на 3 и 4 май, а събраните средства ще са за лечението на онкоболен волейболист.  Инициативата е на трима приятели, идеята ни е турнирът да се превърне в традиция около великденските празници, каза Томи Валериев , един от..

публикувано на 29.04.24 в 12:00