Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янко Веков: "ЦСКА е бил и ще пребъде"

4
Снимка: Фен Клуб ЦСКА-Видин

ЦСКА скоро ще стане шампион и ще прекъсне хегемонията на "Лудогорец". В това са убедени привържениците на "армейците" от  Видин. Фенклубът на "червените" в дунавския град навърши 12 години от основаването си.

"На 12 декември 2004 година бе създаден Фен клуб ЦСКА-Видин. Свършихме доста задачи, набрахме доста млади момчета и момичета, популяризирахме идеята ЦСКА, запалихме ги да идват с нас на мачове. Нашият фен клуб е един от най-големите в страната с членска маса от над 100 човека. Имаме си клуб във Видин и всеки път, когато се излъчва мач на ЦСКА, се събираме, следим всичко, информираме цесекарите, имаме директна връзка с клуба, закупуваме фен артикули директно от клуба, имаме винаги подсигурени билети и т.н. Мога да кажа, че фенклубът ни се развива добре.", каза за Радио ВИДИН председателят на видинския клуб на привържениците на ЦСКА Янко Веков.

Има ли разделение сред феновете на ЦСКА?

"Във видинския фенклуб 99% сме твърдо зад дружеството, начело с Гриша Ганчев и Христо Стоичков. Трябваше да минем през този фалит и да се започне начисто- няма нищо лошо в това. Всички дружества- и "Левски", и "Локо" София, и "Славия" са преминали през подобни преобразувания. Дружеството е просто една юридическа форма, а клубът е над всичко. ЦСКА е бил и ще пребъде, няма как да има друго ЦСКА. Сигурни сме, че Гриша Ганчев ще направи това, което е обещал."


Ще стане ли скоро ЦСКА отново шампион?

"Разбира се! ЦСКА е бил шампион още със създаването си- роден е шампион. Много специалисти вече отбелязват, че само ЦСКА може да измести "Лудогорец" от върха и да бъде хегемон в българския футбол. Знаем всички, че когато "Левски" и ЦСКА са силни- има и силен национален отбор. С отбори, в които от 20 футболисти- 20 са бразилци, няма как да стане. Вярваме, че ЦСКА ще го има, отново ще бъде шампион и редовно ще участва в евротурнирите, където ни е мястото."


Повече- в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отборът на ПМГ Видин записа името си със златни букви в историята на Училищната Esports лига

"Класа над всички останали - MG Elita са шампиони за втора поредна година! Пренаписана история! ПМГ Видин и Видин, като цяло, трябва да се гордеят ", с тези думи Иван Кинчев , основател на българската School Esports League (Училищна лига по електронни спортове), връчи купата на победителите в състезанието по мултиплеър играта League Of Legends (Лигата..

публикувано на 29.06.24 в 23:05

"Мила Родино" звуча в Северна Македония в чест на видинчанка

Българският химн огласи спортната зала в Битоля, Република Северна Македония, в чест на видинчанката Никол Николова. Талантливата състезателка на СК "Борба, самбо, джудо" Видин прибави балканска титла към богатата си колекция от медали и купи. Никол триумфира в Балканското първенство по джудо за деца до 13 години. По пътя към златния медал тя победи..

публикувано на 29.06.24 в 20:38

Звездите на на мездренската лека атлетика ще бягат във Велико Търново

Велико Търново става център на българската атлетика от днес до 30 юни.  За поредна година старопрестолната българска столица Велико Търново ще приеме националните шампионати за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години.  Най-добрите бегачи в България от СК "Атлет" Мездра с треньор Йоло Николов също ще се състезават на националния..

публикувано на 28.06.24 в 12:12

Пороен дъжд провали контрола на "Ботев" Враца

Първата контрола от лятната кампания на врачанския "Ботев" бе провалена от пороен дъжд. Мачът трябваше да се изиграе вчера в Тетевен. Минути преди началото – 18 часа, обаче над планинския град се изля порой, а дъждът наводни терена, на който трябваше да играят "Ботев" и "Черно море". Поради лошите атмосферни условия съперниците решиха да не подлагат..

публикувано на 28.06.24 в 10:50

"Ботев" започва контролите срещу "Черно море"

Врачанският "Ботев" играе днес, 27 юни, първата проверка от лятната си подготовка . Противник на тима на Тодор Янчев е вицешампионът от последната кампания- "Черно море". Мачът с варненци ще се изиграе в Тетевен, където "моряците" са на подготовка.  В рачани са предвидили още 4 контроли до началото на шампионата в Първа лига.  Началото му е от 18:00..

публикувано на 27.06.24 в 10:05
Петьо Ценов, новият треньор в Академията на

"Ботев" привлече треньор

Петьо Ценов е новото попълнение при треньорите в Академията на "Ботев" Враца, съобщиха от елитния футболен клуб .  Петьо е завършил през 2022 бакалавър с профил ,"Треньор по футбол" в Националната спортна академия, както и магистър по ,"Физическо възпитание и спорт"  2024 г. Притежава UEFA ,"В" лиценз. От клуба пожелаха успех на Петьо Ценов в..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

"Монтана" направи равен с румънци

Монтана завърши 1:1 с румънския елитен тим Политехника Яш. Контролата се игра в Банско, където от вчера монтанци са на лагер. В 3-та минута с точен удар под гредата на вратата на Васил Симеонов Политехника откри резултата. В 17-та Филип Ежике изравни след асистенция от дясно на Борислав Вакадинов. Удар на Стивън Кирилов мина покрай вратата на румънците...

публикувано на 27.06.24 в 08:13