Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските лекоатлети се завърнаха с бронз и отлични резултати от Добрич

2
Снимка: bgathletic.com

Приключи Държавното първенство по лека атлетика в зала в Добрич. Спортен клуб "Бдин Атлетик" се представи отлично, въпреки че участва с ограничен състав и без необходимия за подобно състезание щаб. Видинските момчета и момичета завоюваха бронзов медал, още едно трето място бе отнето от съдиите и записаха много добри лични резултати.

"Доволен съм, въпреки че можеше и по-добре. Децата са изключителни, радва ме, че имаме потенциал на следващите състезания да се представим още по-добре. Клубът ни участва със седем състезатели. Даниел Илиев, Огнян Габровски и Денис Славейков участваха във възрастова група момчета до 16 години, две момичета- Кристен Радуканова и Кристин Валентинова, Адалберт Бонев- юноши старша възраст и Любослав Еленков в младшата възраст. В първия ден при по-малките на 60 метра при много голяма конкуренция Огнян Габровски се класира на четвърто място- малко не му достигна да вземе медал. Огнян Габровски участва на дълъг скок също в много голяма конкуренция, но спечели бронзов медал с постижение 5.46 метра, като последният му скок бе около 6 метра, което щеше да му донесе златен медал, но направи фаул. С този опит обаче показа, че има голям потенциал и лятото ще се бори за шампионската титла в тази дисциплина. Даниел Илиев участва в тласкането на гюле, но заради пропуск в заявките се включи извън класирането и остана с пети резултат. На бягането на 200 метра двете момичета се представиха отлично. Кристен стана шеста в класирането. Това е много добро постижение, защото в последния месец ние въобще не можехме да се готвим на тази дисциплина за скорост и издържливост, защото залата е много студена.", каза за Радио ВИДИН старши треньорът на "Бдин Атлетик" Николай Найденов.

Един спортменски жест ще се започни от тазгодишното състезание в Добрич и в него е замесен и видински състезател. Спринтьорът от Академик-София Мартин Живков подари бронзовия си медал на Любослав Еленков, който пресече финалната линия на 400 м на шампионата за младша възраст преди Живков, но излизане от коридора доведе до дисквалифицирането му.

"На 400 метра Любослав Еленков направи изключително състезание. На финала бяга изключително силно, лошото е, че се падна в най-неудобния коридор- четвърти, успя да се класира трети, но някой от съдиите е видял пристъпване на линията и бе дисквалифициран. Тук се прояви една много човешка постъпка на момчета, което остана четвърто, но взе бронзовия медал. Дойде при Любослав след награждаването и му връчи медала, като каза, че не го заслужава. Това е много рядък жест, тези момчета могат да станат само добри приятели и да се борят в бъдеще честно. На 800 метра Любослав остана четвърти, явно умората си каза думата. При юношите старша възраст в бягането на 60 метра при изключителна конкуренция Адалберт Бонев успя да се класира за финал с второ време, но не можа да се възстанови и остана на шесто място във финала. Имаме още добри състезатели, които не успяха да участват в Добрич- лошото време последния месец и студът в залата попречиха да се подготвят достатъчно добре. Надявам се в следващите състезания да покажем още по-добри резултати.", обясни Николай Найденов.

На 25 и 26 февруари видинските атлети ще участват в Националния шампионат по хвърляния. Следващите състезания са през март, а през юни е Националният шампионат на открито в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Още двама борци от Враца на европейското в Азербейджан

Още двама състезатели от Враца ще представят България на европейското първенство по борба. Надпреварата за младежи и девойки до 23 години ще се проведе в Азербайджан. За там потеглят борците на СК „Ботев 93" Христо Валентинов, който ще преследва добро класиране в кат. до 63 кг, и Димитър Георгиев – при 67-килограмовите. Отборът ще бъде воден от..

публикувано на 21.05.24 в 09:30

"Монтана" приключи с амбициите за бараж

"Монтана" падна с 0:2 у дома от "Септември" /София/ в среща от 33-ия предпоследен кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Петър Колев загубиха шансове за бараж. На стадион „Огоста" футболистите на Монтана създадоха доста положения, но гол не успяха да вкарат. Преди срещата кметът на Монтана Златко Живков връчи фланелка на капитана на монтанци..

публикувано на 21.05.24 в 09:05

3:2 за юношите на "Ботев" Враца срещу "Чавдар"

Юношите на "Ботев" Враца при родените през 2007-2008 г. се наложиха с 3:2 като гост над "Чавдар" Троян. Срещата се игра при тежки условия и проливен дъжд, но младите врачани показаха мъжка игра и се пребориха за успеха. Домакините откриха резултата в 18-ата минута, но гостите бързо върнаха гола. Той бе отбелязан от точен Емил Петров. В 60-ата минута..

публикувано на 20.05.24 в 16:37

"Монтана" посреща столичния "Септември"

"Монтана" ще търси победа срещу столичния Септември. Срещата от 33-ия кръг на Втора лига е днес от 15 часа. Трите точки срещу гостите от София увеличават шансовете на монтанци за третото място и бараж за елита.  След два мача наказание в игра за "Монтана" се завръща полузащитникът Франк Ландри. По този начин старши треньорът Петър Колев ще може..

публикувано на 20.05.24 в 13:01

Станимир Тренчев с наряд за гостуването на "Ботев" във Велико Търново

Станимир Тренчев получи наряд да ръководи гостуването на "Ботев" от следващия кръг на плейофите за оставане в родния футболен елит. Във вторник, 21 май, врачани играят на стадион "Ивайло" във Велико Търново срещу изпадналия от Първа лига "Етър". Мачът е от 16.30 часа и ще бъде ръководен от Тренчев, на когото ще помагат Мартин Мачев и Дарин Иванов. Наряд..

публикувано на 20.05.24 в 09:07

Никол от Видин с трета титла в Перник за два дни

Никол Николова от видинския клуб "Борба, самбо, джудо" спечели златен медал от турнира по самбо за деца за Купа Перник. В категория до 30 килограма възпитаничката на многократната медалистка от международни състезания Цветелина Цветанова се наложи категорично над своите съпернички по пътя към златото. Ден по-рано Никол спечели още два златни медала в..

публикувано на 19.05.24 в 17:19

Атлетите на "Радуканови" Видин обраха медалите от турнир в Румъния

17 медала спечелиха състезатели на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" от международния турнир "Лятна купа за деца и юноши". Състезанието се състоя в град Ръмнику Вълча в съседна Румъния.  Васил Антонов заслужи два златни медала - в спринтовете на 100 (10.77 сек.) и на 400 метра при 18-годишните. Пламен Митков е със злато в скока на дължина..

публикувано на 19.05.24 в 16:01