Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учредиха Местна инициативна група в Лом

Снимка: Радио ВИДИН

В Лом учредиха Местна инициативна група. 28 са юридическите и физическите лица, които са сред учредителите на сдружението с нестопанска цел. Те избират Управителен съвет. Изготвя се стратегия за местно развитие с избор на проекти и оперативни програми, по които ще се търси финансиране.

"Формиране на публично-частно партньорство, т.нар. Местна инициативна група(МИГ). Това учредително събрание се провежда след едно широко популяризиране на подхода Водено от общностите местно развитие. Проведохме много информационни събития, събрахме анкетни карти, подадени са 109. Изработена е стратегия за местно развитие- сбор от проекти, които биха могли да се осъществят на територията на Община Лом и осигурен финансов ресурс, ако стратегията бъде приета, ще я подаваме до края на месец май"- каза за радио Видин Верочка Ценова от сдружението.

Още подробности за дейността на МИГ-Лом може да чуете в звуковия файл.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Международен младежки музикален форум започва във Враца

33-то издание на Международния младежки музикален форум започва във Враца.  Програмата на легендарния музикален фестивал е още по-пъстра и многообразна, с участието на талантливи музиканти, лауреати на престижни конкурси, както и наложили вече имената си инструменталисти и певци, в поредица от концерти на Симфониета-Враца в градската концертна зала...

публикувано на 21.05.24 в 09:05

Нов паркинг е изграден във Враца

Още един паркинг има във Враца. Добрата новина съобщи кметът на града Калин Каменов. Обновеното междублоково пространство се намира в най-големия жилищен комплекс в града – „Дъбника". То разполага с 80 места за паркиране. От градската управа се надяват завършването на големия паркинг да сложи ред в безразборното паркиране в квартала и да приучи..

публикувано на 21.05.24 в 08:46
Служебният министър на туризма Евтим Милошев

Министърът на туризма на среща с местната власт в Монтана

Служебният министър на туризма Евтим Милошев ще е в Монтана днес. В 11 часа при областния управител Ивайло Антонов той ще има среща с кметовете на 11-те общини от региона. Заедно с представители на туристическия бранш ще обсъдят проблемите и предизвикателствата пред туризма, в тази част на Северозападна България. След срещата се предвижда министърът..

публикувано на 21.05.24 в 08:20

Двама са ранени при катастрофа с автобус във Враца

72- годишен водач от Мездра е навлязъл в насрещното движение и е предизвикал катастрофа с автобус от градския транспорт и още един автомобил, съобщават от полицията във Враца. Произшествието е станало във Враца на  20.05.2024 г. около 10:30 часа. При катастрофата е р анен водачът на автомобила, предизвикал катастрофата, който е транспортиран до Центъра..

публикувано на 21.05.24 в 07:45

50 са болните от ХИВ във Врачанско

50 души в област Враца са заразени със СПИН или са ХИВ позитивни.  Това показва официалната статистика на регионалната здравна инспекция. Тя беше представена на вечерно бдение със свещи, организирано от Регионалната здравна инспекция по повод 19 май – Международния ден на съпричастност на засегнатите от чумата на ХХ век. Според официалната статистика..

публикувано на 21.05.24 в 07:26

Църквата почита днес Св. св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите царе Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Днес имен ден имат близо 103 хил. души, от които 67 хил. са жени.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го..

публикувано на 21.05.24 в 07:19

Снимката на 20 май 2024 година

Днес се проведе вторият задължителен държавен зрелостен изпит - по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас, или по теория на професията за учениците от професионалните гимназии.  Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 7 юни.  Близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища осигурява служебният кабинет. Двете..

публикувано на 20.05.24 в 18:10